Grupa debiutowała Epką "As Empire Fall" w 2015, natomiast rok 2018 przynosi nam pełny, debiutancki album "Unleashed Upon This World", na który trafiło wszystkie 5 kawałków z Epki, 3 nowe kompozycje i cover Exodus. Ujmę to tak: CO TU SIĘ KURWA ODPIERDALA! Może jest odrobinkę wolniej niż na Epce, ale kuuuuuuuuuuuuurwaaa - riffy, zwłaszcza doły robią tutaj niesamowitą robote, solówki są takie że mózg się lasuje, wokale pierwsza klasa, a same kompozycje są jakieś, są chwytliwe, ale ani na chwilę nie są bezduszne i generyczne. Tutaj pasja i moc kipią z każdej nuty.

Oryginalności w muzyce CHEMICAUST może jest mało, o ile w ogóle jest, ale to co ja słyszę na "Unleash Upon This World" to chyba najlepszy thrash metal jaki słyszałem od wielu wielu lat. Tak się teraz nie gra, a jeśli już, to są to pojedyncze wydawnictwa. Jak dla mnie na pewno będzie to jedno z najlepszych wydawnictw tego roku, bo dostałem dużo więcej niż się spodziewałem. Porcja muzyki nagrana przez muzyków, którzy takie granie rozumieją i czują.
https://chemicaust.bandcamp.com/album/u ... this-world