AETERNUS
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- weteran forumowych bitew
Re: AETERNUS
Ciekaw jestem co też spłodzili...choć pewnie na klimaty z ich wczesnych wydawnictw nie ma co liczyć.
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
nowy utwór, nawet niezły, ale coś złego stało się z wokalem Aresa...
all the monsters will break your heart
Wizjonerzy to to nie są, ale w sumie lubię ich, tzn. mam dwie pierwsze płyty, a następne znam słabo lub wcale, ale generalnie Aeternus jest spoko. Na tyle spoko, że dam szanse ich nowej płycie.nicram pisze:Ogólnie ten zespół jest jednak totalnie przeciętny
- nicram
Ja też ich lubię w sumie. Mam Shadows of Old i Ascension of Terror, które prezentują jak dla mnie dość wysoką klasę (choć w przedziale klas średnich :-)). Poprzednie materiały nie robiły na mnie pozytywnego wrażenia, A Darker Monument jest słaby, ostatniej płyty nie słyszałem. Ciekawy jestem co nagrali po tylu latach przerwy. Ten kawałek, który wkleiłem robi bdb wrażenie.
Na mnie średnie, ale ja nie lubię słuchać pojedynczych kawałków, nawet w przypadku wyczekiwanych płyt wielkich zespołów. Bywa, że osobno nie robią wielkiego wrażenia, ale jako element całości nabierają kolorów.
- nicram
Kupiłem sobie "...and the Seventh His Soul Detesteth" i chłopaki wysmażyli całkiem dobry i zróżnicowany death metalowy album. Zero silenia się na oryginalność, liczy się tylko dobry drive, ciekawe riffy i melodie. W sumie to ta płyta jest takim konglomeratem wszystkiego co najlepsze było i jest w tym zespole.
- knaar
- rasowy masterfulowicz
12 października nakładem Dark Essence ukaże się nowa płyta: Heathen

próbka:
[youtube][/youtube]

próbka:
[youtube][/youtube]
- wolff
- rasowy masterfulowicz
Fajny wokal, nieco uboższa wersja Barta z jedynki The Gathering i podobne, wolne przeciąganie. Jest walcowato i klimatycznie, fajnie to wszystko płynie bez zbędnego pościechu. Mnie ten kawałek zupełnie kupił więc czekam na resztę.
Jebać żuli.
- nicram
BDB piosenka! Tak naturalnie wszystko płynie. Doskonałe melodie. I jak Wilku wspomniał - znakomity wokal. Czekam zatem na premierę!
- dzik
- zahartowany metalizator
Zgadzam się z Wolfgangiem i z Nicramem. Też czekam z zainteresowaniem.
dobry kościół to kościół spalony
-
Kolejna bardzo dobra płyta się zapowiada. Czekam, zakup obowiązkowy.
- Najprzewielebniejszy
- zahartowany metalizator
Że mi to umknęło!
Świetny numer, mam nadzieję, że cały album bedzie w tym klimacie.
A niedawno odsłuchiwałem sobie pierwsze trzy płyty Aeternus i zastanawiałem sie czy coś jeszcze nagrają :)
Świetny numer, mam nadzieję, że cały album bedzie w tym klimacie.
A niedawno odsłuchiwałem sobie pierwsze trzy płyty Aeternus i zastanawiałem sie czy coś jeszcze nagrają :)
WINYLE na sprzedaż viewtopic.php?f=25&t=18597&p=1845769#p1845769
- black_lava
- rasowy masterfulowicz
Całościowo płyta średnia
"And the scars I will see
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
-
-- AETERNUS SIGNS WITH AGONIA ---
For those of you who have been following us on our social media channels, it is no secret that we have been recording a new album. We're happy to announce that we've signed to Agonia Records to release this beast. Agonia’s hard work and dedication to their artists has been very well noticed and we believe they will be a great match for us to take the next step."

For those of you who have been following us on our social media channels, it is no secret that we have been recording a new album. We're happy to announce that we've signed to Agonia Records to release this beast. Agonia’s hard work and dedication to their artists has been very well noticed and we believe they will be a great match for us to take the next step."