JUST BEFORE DAWN

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
nicram
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

JUST BEFORE DAWN

26-05-2018, 14:44

Obrazek
Obrazek

Na pewno część z Was kojarzy te gęby. Zespół starych ludzi, gra muzykę dla starych ludzi, zatem powinien trafić tutaj w gusta części użytkowników. :-) Właśnie wydali trzeci album "Tides of Blood", który troszkę skopał mi dupsko. Doskonały miks Bolt Thrower, Benediction i szwedzkiego death metalu. Na wokalach Dave Ingram...

zresztą sami posłuchajcie: " onclick="window.open(this.href);return false;
all the monsters will break your heart
Awatar użytkownika
Wasyl
weteran forumowych bitew

Re: JUST BEFORE DAWN

26-05-2018, 20:34

Niezłe, ale skopania dupy nie stwierdziłem. Wokal wiadomo bdb, muza standardowo na takie granie - raz lepszy riff, raz przynudzający. Brzmienie z youtuba też nie bardzo pomaga.
Awatar użytkownika
Harlequin
mistrz forumowej ceremonii

26-05-2018, 20:53

Nie przepadam za tym bandem. Pomijam już fakt, że ta batalistyczna konwencja death metalu nie jest moją ulubioną, ale akurat na tym nowym albumie sekcja rytmiczna brzmi stanowczo zbyt licho w porównaniu do gitar, przez co całość brzmi jak gnająca, gruba baba na krótkich nóżkach.
Awatar użytkownika
nicram

26-05-2018, 21:17

Wasyl pisze:Niezłe, ale skopania dupy nie stwierdziłem. Wokal wiadomo bdb, muza standardowo na takie granie - raz lepszy riff, raz przynudzający. Brzmienie z youtuba też nie bardzo pomaga.
No za pierwszym razem miałem podobne wrażenie, że można byłoby spokojnie skrócić ten album, ale za każdą powtórką wszystko wchodziło jak w masło.
Harlequin pisze:Nie przepadam za tym bandem. Pomijam już fakt, że ta batalistyczna konwencja death metalu nie jest moją ulubioną, ale akurat na tym nowym albumie sekcja rytmiczna brzmi stanowczo zbyt licho w porównaniu do gitar, przez co całość brzmi jak gnająca, gruba baba na krótkich nóżkach.
Rozumiem. Takie podejście do death metalu nie jest moim ulubionym, ale podeszły mi te kompozycje. Bez oczywiście żadnych wyższych uczuć, po prostu czysta rozrywka. Co do brzmienia, to mi absolutnie nie przeszkadza.
all the monsters will break your heart
Awatar użytkownika
Żułek

29-09-2020, 18:54

w sumie nie znałem ich, trafiłem przypadkiem, wlaśnie sobie słucham :)
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.

memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
Awatar użytkownika
Żułek

02-10-2023, 16:48

;)
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.

memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
ODPOWIEDZ