Angst Skvadron

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Awatar użytkownika
brb
postuje jak opętany!

Re: Angst Skvadron "Sweet Poison" (2010)

31-01-2010, 23:44

kilka fajnych riffow, ale z calosci mam niezle grzanie ;]
Awatar użytkownika
Lykantrop
mistrz forumowej ceremonii

Re: Angst Skvadron "Sweet Poison" (2010)

02-02-2010, 11:38

Debiut nie był aż taki zły. Chociaż spodziewałem się czegoś dużo, dużo lepszego...
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
DCI Hunt

Re: Angst Skvadron

10-03-2010, 12:47

Conflagrator pisze:
Adrian696 pisze:"The "solo" album of T.Nefas (Urgehal/Beastcraft) brings you a eerie mix of 70`s prog rock/metal blended with early 90`s black metal. These 8 tracks is the true sound of disharmony, misantrophy, melancoly and insanity. ANGST SKVADRON plays depressive, psychedelic, alien death metal. Or "what ever the hell you like to call it music"!!! This album will fuck you up one way or another..."!
Srają muchy, będzie wiosna, będzie lepiej trawa rosła... Przecież ta płyta to po prostu 'early 90`s black metal' wzbogacony o kilka smaczków-udziwniaczy i nic poza tym. Przyznam jednak, że mnie ta płyta się naprawdę podoba i ani trochę nie żałuję jej zakupu. W pewnym sensie byłem nawet mile zaskoczony kiedy zamiast jakiejś przekombinowanej hybrydy usłyszałem solidne granie w stylu pierwszej połowy lat 90-tych. Mocne 7/10.
Po lekturze 'Sweet Posion' wrażenia mam podobne. Te wszystkie slogany reklamowe są gówno warte, ale sama muzyka mi się podoba tak samo jak debiut. Nie wiem czemu tyle osób narzeka na Angst Skvadron.
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

10-03-2010, 13:00

to generalnie fajna muzyka, tylko wtórna - to trochę zabawne, bo o ile ktoś gra typowy oldschool, to może grać wtórnie i nikt się nie przyczepi, ale jak ktoś się sili na eksperymenty i udaje Kolumba, to warto by jednak było, ale odkrywał swoją Amerykę, a nie Amerykę innych ;)

no i klawisze wkurwiają.

poza tym ok, przy czym dwójka lepsza niż debiut.
Awatar użytkownika
Morph
Kontakt:

18-03-2010, 22:34

Obrazek

Side Valium
Posttraumatic Stress Syndrome
Valium Holocaust

Side Holocaust
The Eye Among The Stars
Please Stop (Outro)

Angst Skvadron is the brainchild of Norwegian musician T. Nefas, known for his work in Urgehal, Kvist, In Lingua Mortua, Vulture Lord and Beastcraft, among others. Angst Skvadron plays depressive, psycedellic, alien death metal, or ‘what ever the hell you want to call it’ music!

This release will include 1 unreleased track and 3 re-mixed and unmastered tracks of the upcoming album "Sweet Poison", exclusively for this special release.

You can listen to the track "The Eye Among The Stars" here on our MySpace player.

10" limited to 500 copies

Angst Skvadron MySpace (Valium)
Angst Skvadron MySpace (Holocaust)
Give birth to something dead
Give birth to something old
Awatar użytkownika
Lykantrop

20-03-2010, 20:08

Faktycznie dwójka to wyższa forma niż na debiucie, ale nadal czegoś mi w tym brakuje. Czegoś bardziej pojebanego, motywu, który swoją kosmiczną strukturą wypierdalałby z butów i wprowadzał w stan nieważkości. Jest dobrze i nic poza tym.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
C//A
postuje jak opętany!

13-02-2024, 12:08

Odświerzyłem sobie Angst Skvadron po latach. Bardzo sobie chwalę.
Wiadomo, że nie są to epokowe płyty, a Pink Floyd to tu usłyszy pewnie ktoś kto wie o rocku progresywnym tyle co przeciętny fan tegoż o BM. Wiadomo, że jest to granie oparte na prostych kliszach. Ale uważam, że obie płyty zniosły próbę czasu lepiej niż niejeden "klimaciarski" klasyk z lat 90tych.
ODPOWIEDZ