DEATH SS

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Karkasonne

DEATH SS

12-02-2017, 00:08

Nie miałem o nich pisać - chciałem tylko posłuchać, ale mam taką kotłowaninę w głowie, że muszę to przelać na papier. Słyszałem o nich parę razy w kontekście różnych zespołów i chyba nawet kiedyś czegoś słuchałem, ale dupą. Teraz powróciłem i znowu włączam "The History of Death SS", które prowadzi mnie przez wieki.

Nie wiem, skąd się wzięli. Nie mam żadnego kontekstu. Nie wiem też, kogo zainspirowali (poza Mortuary Drape, których nie słucham). Służą zresztą chyba w głównej mierze profesorom za ciekawostkę, bo szczerze wątpię, by ktoś się w tym zasłuchiwał (przez jakość nagrań, bo nagrywali chyba game boyem). Tak na dobrą sprawę takie np. "Murder Angels" z '79 brzmi jak Venom, ale jeszcze kawałki z '77 brzmią jak, hm, chuj wie co. Oczywiście, wokal jest strasznie ekspresywny, w tym blackmetalowym znaczeniu. Tak jakby starał się być odpychający jak, jak nie wiem, powiedzmy, że jak spleśniałe pieczywo mojego byłego współlokatora (z czego najlepszy był "chleb biały" który był już w połowie czarny). Kawałki nagrane po '80 przestają już mieć taką wartość nowatorską, bo przez te 5 lat nastąpił wysyp zespołów, z Venom na czele, więc zostali trochę w tyle.

EDIT: Ej sorry teraz widzę że od 83 nagrali jeszcze 80 płyt których nie słuchałem, nie bijcie mnie. Tak więc jak tam było po '83 to wy mi już powiedzcie.
Ostatnio zmieniony 12-02-2017, 01:21 przez Karkasonne, łącznie zmieniany 1 raz.
C//A
postuje jak opętany!

Re: DEATH SS

13-07-2024, 08:16

Panowie: Death SS. Od czego zacząć?
Mam 7th Seal i History of Death SS, ale to raczej nie sa ich szczytowe osiągnięcia. Choć History dobrze weszło.
Awatar użytkownika
Bloodcult
mistrz forumowej ceremonii

13-07-2024, 08:36

nie no kurwa , litości !
Grzegorz Braun to ruski agent

http://allegro.pl/uzytkownik/bloodcult
Awatar użytkownika
trup
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

13-07-2024, 12:06

Death SS inspirowali się Manowar. To oczywiste,
Nie warto...
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
C//A
postuje jak opętany!

13-07-2024, 17:07

Ewidentnie nie dodałem "tylko poważne oferty"...
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA
mistrz forumowej ceremonii

14-07-2024, 19:41

Wpadam.tylko powiedziec, ze sie kompletnie zblaznilem tym tematem, nie bede szukal wymowek I biore za to odpowiedzialnosc;)
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
olgims
weteran forumowych bitew

14-07-2024, 19:51

najlepsze oczywiście in death of Steve Silvester z kultowa okladka. po heavy demons nic nigdy nie slyszalem, a generalnie wolę akurat ich epigonów czyli mercyful fate i rodaków z mortuary drape. Dużo okultystycznego Szatana, cycki, czaszki i krypty czyli to co w metalu najlepsze.
Seein' me is def not repeated or done twice
I laugh as I cast the first stones at Christ
ODPOWIEDZ