Nowy wokal, przeplatany Sauronem, w akcji:
DECAPITATED
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: DECAPITATED
all the monsters will break your heart
-
Oooo, a co się stało z człowiekiem z mopem na głowie? Zrezygnował, czy może uruchomił jakiś swój własny projekt?
Szczerze powiedziawszy, nie lubiłem jego wokalu. Nie wiem jak to powiedzieć, moim zdaniem miał za słabe gardło, taka mocniejsza chrypka z tego wychodziła, nie było w tym wokalu takiego deathowego pazura, czasem trudno sie tego słuchało. Nowy jakiś potencjał ma, zobaczymy co z tego będzie, może kiedyś pojawię się znów na ich koncercie, wtedy sprawdzę na własne uszy.
Szczerze powiedziawszy, nie lubiłem jego wokalu. Nie wiem jak to powiedzieć, moim zdaniem miał za słabe gardło, taka mocniejsza chrypka z tego wychodziła, nie było w tym wokalu takiego deathowego pazura, czasem trudno sie tego słuchało. Nowy jakiś potencjał ma, zobaczymy co z tego będzie, może kiedyś pojawię się znów na ich koncercie, wtedy sprawdzę na własne uszy.
- masterful
- weteran forumowych bitew
- Kontakt:
Może to kwestia dźwięku i jakości nagrania ale wokalnie to jest to poziom gorzej niż było. W dodatku mam wrażenie że to wokalnie próba imitacji Rasty i brzmi to jak wilgotny kapiszon. Zobaczy się w jakimś oficjalnym nagraniu.
ORTBO
- nicram
podobno zrezygnował.
Mnie trochę zajęło aby zaakceptować barwę głosu Rasty. Po prostu jego artykulacja jest bardziej core'owa niż death metalowa. Chyba w tym tkwi problem. Nowy wokal na razie chyba ok. ale widać tremę. Koncert, który wkleiłem, był jego pierwszym w Decapitated. Jak napisał masterful, zobaczymy jak wypadnie na jakimś wydawnictwie.Nasum pisze: ↑19-11-2024, 20:18Szczerze powiedziawszy, nie lubiłem jego wokalu. Nie wiem jak to powiedzieć, moim zdaniem miał za słabe gardło, taka mocniejsza chrypka z tego wychodziła, nie było w tym wokalu takiego deathowego pazura, czasem trudno sie tego słuchało. Nowy jakiś potencjał ma, zobaczymy co z tego będzie, może kiedyś pojawię się znów na ich koncercie, wtedy sprawdzę na własne uszy.
-
Jak widzę wokalistę który rycząc bierze rękę do tyłu i sprawdza czy mu dysk nie wyskoczył to mnie aż częsie:) Na razie tyle mam do powiedzenia na temat nowego wokala 

- masterful
- Kontakt:
Trzeba dodać też, że Decapitated, według mnie, nie jest już zespołem death metalowym (tzn jest, ale nie jest). Wg mnie Rasta super sprawdził się jako wokalista, a death metalowy growl by tutaj już nie pasował. Na pewno od Rasty emanowała złość i wkurw w wokalu ... co z czasem zaczęło mi się podobać.
ORTBO
- nicram
W sumie mogę się pod tym podpisać, jeżeli chodzi o Rastę. Co do stylistyki, w której zespół się obraca to faktycznie, pomimo obecności składowych, które są niezbędne do grania death metalu w moim odczuciu to nie death metal. Na Metal Archives piszą, że groove metal. Może być. Najważniejsze, że to nie metal gotycki i nadal ich muzyka mi się podoba.