DECAPITATED

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
nicram
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Re: DECAPITATED

19-11-2024, 10:52

Nowy wokal, przeplatany Sauronem, w akcji:

all the monsters will break your heart
Nasum

19-11-2024, 20:18

Oooo, a co się stało z człowiekiem z mopem na głowie? Zrezygnował, czy może uruchomił jakiś swój własny projekt?

Szczerze powiedziawszy, nie lubiłem jego wokalu. Nie wiem jak to powiedzieć, moim zdaniem miał za słabe gardło, taka mocniejsza chrypka z tego wychodziła, nie było w tym wokalu takiego deathowego pazura, czasem trudno sie tego słuchało. Nowy jakiś potencjał ma, zobaczymy co z tego będzie, może kiedyś pojawię się znów na ich koncercie, wtedy sprawdzę na własne uszy.
Awatar użytkownika
masterful
weteran forumowych bitew
Kontakt:

19-11-2024, 21:21

Może to kwestia dźwięku i jakości nagrania ale wokalnie to jest to poziom gorzej niż było. W dodatku mam wrażenie że to wokalnie próba imitacji Rasty i brzmi to jak wilgotny kapiszon. Zobaczy się w jakimś oficjalnym nagraniu.
ORTBO
Awatar użytkownika
nicram

20-11-2024, 11:51

Nasum pisze:
Oooo, a co się stało z człowiekiem z mopem na głowie? Zrezygnował, czy może uruchomił jakiś swój własny projekt?
podobno zrezygnował.
Nasum pisze:
Szczerze powiedziawszy, nie lubiłem jego wokalu. Nie wiem jak to powiedzieć, moim zdaniem miał za słabe gardło, taka mocniejsza chrypka z tego wychodziła, nie było w tym wokalu takiego deathowego pazura, czasem trudno sie tego słuchało. Nowy jakiś potencjał ma, zobaczymy co z tego będzie, może kiedyś pojawię się znów na ich koncercie, wtedy sprawdzę na własne uszy.
Mnie trochę zajęło aby zaakceptować barwę głosu Rasty. Po prostu jego artykulacja jest bardziej core'owa niż death metalowa. Chyba w tym tkwi problem. Nowy wokal na razie chyba ok. ale widać tremę. Koncert, który wkleiłem, był jego pierwszym w Decapitated. Jak napisał masterful, zobaczymy jak wypadnie na jakimś wydawnictwie.
piotraz
weteran forumowych bitew

20-11-2024, 11:54

Jak widzę wokalistę który rycząc bierze rękę do tyłu i sprawdza czy mu dysk nie wyskoczył to mnie aż częsie:) Na razie tyle mam do powiedzenia na temat nowego wokala :)
Awatar użytkownika
masterful
weteran forumowych bitew
Kontakt:

20-11-2024, 11:56

nicram pisze:
20-11-2024, 11:51
Mnie trochę zajęło aby zaakceptować barwę głosu Rasty. Po prostu jego artykulacja jest bardziej core'owa niż death metalowa.
Trzeba dodać też, że Decapitated, według mnie, nie jest już zespołem death metalowym (tzn jest, ale nie jest). Wg mnie Rasta super sprawdził się jako wokalista, a death metalowy growl by tutaj już nie pasował. Na pewno od Rasty emanowała złość i wkurw w wokalu ... co z czasem zaczęło mi się podobać.
ORTBO
Awatar użytkownika
nicram

20-11-2024, 13:30

W sumie mogę się pod tym podpisać, jeżeli chodzi o Rastę. Co do stylistyki, w której zespół się obraca to faktycznie, pomimo obecności składowych, które są niezbędne do grania death metalu w moim odczuciu to nie death metal. Na Metal Archives piszą, że groove metal. Może być. Najważniejsze, że to nie metal gotycki i nadal ich muzyka mi się podoba. :-)
ODPOWIEDZ