NILE
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Asia Tuchaj-Bejowicz
- postuje jak opętany!
Re: NILE
Wypożyczalnie już mają
-
- rozkręca się
Ojoj, po pierwszym przesłuchaniu rozczarowanie, niestety. Nie skreślam, może kolejne razy przyniosą lepsze wrażenia. Ale jak na razie - te czyste wokale to jakaś tragedia, do tego momentami niektóre fragmenty brzmią, jak jakiś melodeath (wokal chyba nie pomaga - bardzo przeciętny), no i w sumie nie ma żadnego momentu godnego zapamiętania. Wszystko wydaje się jakieś takie nijakie. Poprawne ale bez polotu.
- immortal69
- postuje jak opętany!
- Żułek
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
po pierwszym odsłuchu wrażenia pozytywne raczej, brzmienie nie jest takie plastikowe jak poprzednio, wokal spoko
same numery też niezłe, wynalezienia koła na nowo się i tak nie spodziewałem
same numery też niezłe, wynalezienia koła na nowo się i tak nie spodziewałem

Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
- Deathhammer66
- w mackach Zła
Pierwsze wrażenie - najciekawszy album Nile od czasów "At the Gate of Sethu"
pozytywne zaskoczenie, nawet bardzo. Zwłaszcza podróżujący w czasy sprzed debiutu "Naqala II Enter the Golden Age", ależ świeży numer! Na dniach skrobnę coś więcej. Są mankamenty, a głównie są to rzeczywiście dość przeciętne (tzn. niewyróżniające się) wokale - Dallas jednak robił robotę. Chociaż może to dobra zmiana? NILE brzmi trochę inaczej, nowy skład odmienił nieco oblicze grupy. Może tak ma właśnie być.

- Asia Tuchaj-Bejowicz
- postuje jak opętany!
A ja powiem tak. Nieźle, ale.. Jak wyjdzie nowa płyta tego Pana co już w Nile nie gra to ostatni album Nile zostanie zmieciony z planszy.
-
- weteran forumowych bitew
Dobrze Pani Prawi . Miałem okazje widzieć Wielkoluda na żywo.Asia Tuchaj-Bejowicz pisze: ↑28-08-2024, 22:46A ja powiem tak. Nieźle, ale.. Jak wyjdzie nowa płyta tego Pana co już w Nile nie gra to ostatni album Nile zostanie zmieciony z planszy.
- when_in_sodom
- postuje jak opętany!
- Żułek
no to co dupe zawracasz

zresztą byli u nas w zeszłym roku

Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
- when_in_sodom
- postuje jak opętany!
-
Jak będzie okazja chętnie pojadę , tak z 12 lat Ich nie widziałem na żywo.
-
Jak będzie okazja chętnie pojadę , tak z 12 lat Ich nie widziałem na żywo. Nowa płyta z czasem zyskuje wróciło pierdolnięcie , wiadomo do 1-3 startu nie ma . Niemniej dobry album być może bardzo dobry .
- nicram
Tak to jest świetna płyta. Po singlach bałem się, że będzie jakaś masakra, a wyszło znakomicie. Dużo melodii i eksperymentów. Czyste wokale na plus. Bardzo świeża, interesująca i zróżnicowana płyta. No i brzmieniowo jest rewelacyjna.Deathhammer66 pisze: ↑27-08-2024, 19:17Pierwsze wrażenie - najciekawszy album Nile od czasów "At the Gate of Sethu"pozytywne zaskoczenie, nawet bardzo. Zwłaszcza podróżujący w czasy sprzed debiutu "Naqala II Enter the Golden Age", ależ świeży numer! Na dniach skrobnę coś więcej. Są mankamenty, a głównie są to rzeczywiście dość przeciętne (tzn. niewyróżniające się) wokale - Dallas jednak robił robotę. Chociaż może to dobra zmiana? NILE brzmi trochę inaczej, nowy skład odmienił nieco oblicze grupy. Może tak ma właśnie być.
all the monsters will break your heart
- Deathhammer66
- w mackach Zła
Wróciłem sobie do albumu kilka dni temu po ponad 2 miesiącach i się zgadzam! Świeża, interesująca, zróżnicowana - tak, wszystkie te trzy przymiotniki dobrze opisują "The Underworld Awaits Us All". Z radością zobaczę Sandersa i spółkę na przyszłorocznym Mysticunicram pisze: ↑14-11-2024, 21:23Tak to jest świetna płyta. Po singlach bałem się, że będzie jakaś masakra, a wyszło znakomicie. Dużo melodii i eksperymentów. Czyste wokale na plus. Bardzo świeża, interesująca i zróżnicowana płyta. No i brzmieniowo jest rewelacyjna.Deathhammer66 pisze: ↑27-08-2024, 19:17Pierwsze wrażenie - najciekawszy album Nile od czasów "At the Gate of Sethu"pozytywne zaskoczenie, nawet bardzo. Zwłaszcza podróżujący w czasy sprzed debiutu "Naqala II Enter the Golden Age", ależ świeży numer! Na dniach skrobnę coś więcej. Są mankamenty, a głównie są to rzeczywiście dość przeciętne (tzn. niewyróżniające się) wokale - Dallas jednak robił robotę. Chociaż może to dobra zmiana? NILE brzmi trochę inaczej, nowy skład odmienił nieco oblicze grupy. Może tak ma właśnie być.