BLOOD (Ger)
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Scaarph
- zahartowany metalizator
BLOOD (Ger)
czy znają i lubią.
za wiele tego nie słyszałem, miałem (gdzieś wciąż mam) tylko jedną czy dwie kasety, ale pamiętam, że wchodziło elegancko. gwoli pamięci odświeżenia temat, bo chiba nie było a warto przypomnieć, że takie cuś istniało(istnieje?).
za wiele tego nie słyszałem, miałem (gdzieś wciąż mam) tylko jedną czy dwie kasety, ale pamiętam, że wchodziło elegancko. gwoli pamięci odświeżenia temat, bo chiba nie było a warto przypomnieć, że takie cuś istniało(istnieje?).
-
- rasowy masterfulowicz
- ultravox
- zahartowany metalizator
Re: BLOOD (Ger)
Znam wyrywkowo i większych emocji we mnie nie wzbudza, ale "O Agios Pethane" to konkretny wykurw. Dobra kapela.
- AroHien
- rasowy masterfulowicz
Ja tam lubie tych popaprancow, choc nie powiem, ze byla to sympatia od pierwszych nagran-hehe. Kiedy jednak wydali Christbait moje postrzeganie tego zespolu zdecydowanie sie zmienilo na plus, oczywiscie.Ciekawe czy nadal funkcjonuja, niedawno jeszcze grali koncerty, ale plyte wydali chyba z 5 lat temu.
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
ostatni raz słyszałem ich kilkanaście lat temu, więc się nie wypowiem.
- Set
- postuje jak opętany!
Znam tylko "christbait" jako takie, i zajebisty dla mnie "o agios pethane". Gdzies jeszcze jest na kasecie.
NECRO SKINS SOCIETY
-
- postuje jak opętany!
Ciężko nie lubić zespołu, w którym gra ktoś o ksywie Ventilator... Nie znam większości dyskografii (pokaźnej), ale z tego co znam najbardziej mi się podobało "Mental Conflicts".
- Grindead
- postuje jak opętany!
Dobry zespol, najbardziej lubie ich 4 pierwsze pelne albumy i splicik z Dead Infection.
Chyba w 2003 byli jednym z glownych dan Obscene Extreme i zarzadzili, bardzo ciezko, duzo miesa, chociaz raczej bylo widac, ze mlodsza czesc publiki nie bardzo byla nimi zainteresowana, a szkoda.
Pare lat pozniej zobaczylem "koncert" japonskiego zespolu o takiej samej nazwie, ze smiechu mialem zakwasy.
Chyba w 2003 byli jednym z glownych dan Obscene Extreme i zarzadzili, bardzo ciezko, duzo miesa, chociaz raczej bylo widac, ze mlodsza czesc publiki nie bardzo byla nimi zainteresowana, a szkoda.
Pare lat pozniej zobaczylem "koncert" japonskiego zespolu o takiej samej nazwie, ze smiechu mialem zakwasy.

some additional disfigurement... some additional disfigurement... some additional disfigurement...
- AroHien
- rasowy masterfulowicz
Wedlug mnie najleplepsze ich plyty to wspominane Christbait i O Agios Pethane choc nastepnych nie uwaza za specjalnie gorsze. Jedyna ich plyta do ktorej sie nie przekonalem jest ich debiut.
- 4m
- weteran forumowych bitew
Z dyskografii Blood moim zdaniem zdecydowanie na plus wyróżniają się O Agios Pethane i Depraved Goddess. Za nimi są Christbait i Mental Conflicts, płyty na całkiem przyzwoitym poziomie. Reszta większe uznanie zdobędzie raczej wyłącznie wśród fanów gatunku.
from the thunder
and the thought
and the chaos
that free the form
and the thought
and the chaos
that free the form
Miałem kiedyś kasetę jak byłem w szkole podstawowej i pewnie dziś podobałoby mi się to bardziej niż wtedy. Chyba przez Loud Out to było wydane. Muszę sobie przypomnieć jak to brzmiało, bo w sumie głupio tego nie znać.
- TORTURER
- w mackach Zła
To wlasnie "O agios Pethane",tez mam tą kasete,płyta zajebista,totalny walec i napierdalator,oprócz tego mam tylko epke-split z Impetigo,w sumie chetnie bym posłuchał co tam na reszcie dyskografi łomoczą.
Death Dwells in Love
- Aron
- postuje jak opętany!
Słyszałem dawno temu "Impulse To Destroy" na kasecie ale nic już z tego nie pamiętam, chociaż kilku kolesiom w klasie to się podobało.
Pierwsze płyty Kreatora to wg mnie straszny łomot, w pamięci pozostała mi tylko "The Flag Of Hate" , natomiast Hordes Of Chaos, zawiera więcej melodyki i ogólnie nawet całkiem mi się podoba.
z forum fanów Metalliki
z forum fanów Metalliki
- Żułek
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
chciałem napisać że Karol ma prawie całą dyskografie na kasetach (uzupełniłem braki) ale widze że zostały już tylko 2
przy okazji ostatni album z 2017

przy okazji ostatni album z 2017

Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
- nicram
Pokupowałem parę, ale nie na kasetach.
I też miałem wspomnieć o "Inferno", ale widzę, Żułek, żeś mnie uprzedził. Zajebisty album.

all the monsters will break your heart
- Żułek
a tak dobry, dzisiaj słuchałem bo kasety przyszły 

Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
- AroHien
- rasowy masterfulowicz
Poza debiutem ( do którego za cholerę nie mogę się przekonać) reszta wchodzi mi bezproblemowo. Zacna kapela.
- nicram
Też debiut mi nie podchodzi. Stylistycznie jest inny niż reszta ich płyt. Zacna kapela i strasznie niedoceniona.
all the monsters will break your heart
- __________
- zaczyna szaleć
Zdecydowanie najfajniejsza to jedynka, potem trójka i dalej reszta
До свидания Mother Fuckers
- SODOMOUSE
- mistrz forumowej ceremonii
warto wspomnieć o ostatnich wydawnictwach BLOOD. VIC Records, wydała kapitalną kompilację na 2CD zawierającą na jednym dysku wszystkie 7"Eps/splitów, na drugim materiały live. W 2022 meksykańska Diablos Rec. wydała to w digi,
jednak to wydanie VIC, lepiej przygotowane graficznie. Książeczka kilkadziesiąt stron, ze wszystkimi skanami okładek....
"Complete 7" & Live Discography 1990 - 2015"

a w październiku 2024, chyba legal, wyszedł 8 Cds box w rosyjskiej GS Productions, Метал Атака From 80s
zwie się to "Octagon". Raczej badziewskie digi.

jednak to wydanie VIC, lepiej przygotowane graficznie. Książeczka kilkadziesiąt stron, ze wszystkimi skanami okładek....
"Complete 7" & Live Discography 1990 - 2015"

a w październiku 2024, chyba legal, wyszedł 8 Cds box w rosyjskiej GS Productions, Метал Атака From 80s
zwie się to "Octagon". Raczej badziewskie digi.

NYCHTS
https://www.youtube.com/watch?v=0aItxEaNx4o
Zygmunt Konieczny - Jańcio Wodnik (1994)
https://www.youtube.com/watch?v=CEqmNme7TF4
https://www.youtube.com/watch?v=0aItxEaNx4o
Zygmunt Konieczny - Jańcio Wodnik (1994)
https://www.youtube.com/watch?v=CEqmNme7TF4