DROWNED
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Rattlehead
- zahartowany metalizator
Re: DROWNED
Przy okazji wydania nowej płyty postanowiłem odświeżyć sobie jedynkę. Jaki to jest szczery do szpiku kości metal. Nawet nie death metal a zwykły metal, rdzenny, bez upiększania, bez fajerwerków, bez ogłupiania słuchacza dzwonkami, klawiorkami, tęczą, rakietą w kosmos, kamandem pinka flojda czy chuj wie czym jeszcze. To jest 100% metalu w cukrze, czy jakoś tak. Najlepsze jest to, że kupiłem ich nowy album, który przeleciał może z 10 razy i pomyślałem, że warto by sprawdzić jak się broni debiut. Teraz ciężko się od jedynki odczepić, a nowa cały czas czeka na kolejne odsłuchy i się wkurwia.
support music, not rumors
- Rattlehead
… i w końcu nawet nowa się doczekała. Słucham trzeci dzień, prawie na okrętkę. Jak mogłoby być inaczej, to zaiste doskonały kawał muzyki. SZCZEROŚĆ to chyba słowo klucz jeśli chodzi o tych panów. Zarówno debiut jak ich ostatni album to kopia tego co napisałem post wyżej. Nie chodzi mi już tylko o samą muzykę (tak po cichu to chyba jedynka lepiej mi wchodzi, ale to ułamek z trzecią cyfrą po przecinku
). Mało jest takich kapel w obecnym czasie, które grają w tak prosty, ale skuteczny sposób. Powoli też zaczynam rozumieć dlaczego nowy Mitochondrion, choć wspaniały album, coś jednak mi w nim do końca nie leży. Jakąś chyba zbytnią nowością mi okłada uszy, a ja stary prosty człek z podkarpacia. Mnie trza prosto bez kombinatoryki, wtedy to ja rozumiem…
-
- mistrz forumowej ceremonii
Oba długograje totalne. Tylko metal i aż metal.
- Rattlehead
Bardzo ładnie napisane. Lepiej potrafisz ująć moje dwie długie (jak na mnie) wypowiedzi, w jednym konkretnym zdaniu.
-
A dziękuję. Nie wiem czy już wcześniej nie użyłem tego do opisania gdzieś ostatniej płyty Pentacle.
- Rattlehead
Aż się boję sprawdzać, bo nie mam w chwili obecnej, aż tyle czasu żeby znowu bawić się muzyką tak jak w tym przypadku.
-
Zostaw sobie na zaś. Co prawda do Drowned pasuje to bardziej, ale jest parę płyt czy zespołów na scenie, co do których można tego zdania użyć.
- Rattlehead
-
Już nie opowiadaj, że taki jesteś zajęty pędzeniem smakołyków!
- Rattlehead
-
Ok, rozumiem, refraktometr pokazał dobrą liczbę