Pewne niewielu fanów tej kapeli znajdzie sie tutaj,ale zapodam topic.
Wyszła ich nowa płyta, Formless, dla mnie bardzo fajna, co prawda baba na wokalu to zawsze ryzyko, ale jakos sie juz przyzwyczaiłem,a co do samej muzy to misie podoba, w jakiejs recenzji przeczytałem ze jest za duzo podwójnej stopy. Kurwa! NIGDY nie ma za duzo podwójnej stopy. Płyta spox.
Aghora
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- postuje jak opętany!
- longinus696
- zahartowany metalizator
[quote][i]Wysłane przez craft[/i]
Mam ich cos ale nie sluchalem.wiem ze kolesie z Cynic cos tam paluchy maczali wiec cos w tym biuscie [/quote]
A dokładniej sekcja rytmiczna Cynica, co zresztą słychać przez cały czas trwania albumu. Swego czasu szalałem za jedynką. Kobitka na wokalu ma średnie możliwości głosowe, ale dało się to przeboleć. Natomiast sama muzyka zrobiona jest z wyobraźnią i polotem.
Dwójkę chętnie obadam. Wprawdzie dziś już takie granie mi nie robi tak jak kiedyś, ale nigdy nic nie wiadomo...
Mam ich cos ale nie sluchalem.wiem ze kolesie z Cynic cos tam paluchy maczali wiec cos w tym biuscie [/quote]
A dokładniej sekcja rytmiczna Cynica, co zresztą słychać przez cały czas trwania albumu. Swego czasu szalałem za jedynką. Kobitka na wokalu ma średnie możliwości głosowe, ale dało się to przeboleć. Natomiast sama muzyka zrobiona jest z wyobraźnią i polotem.
Dwójkę chętnie obadam. Wprawdzie dziś już takie granie mi nie robi tak jak kiedyś, ale nigdy nic nie wiadomo...
-
- w mackach Zła
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
- Brzachwo Wój
- w mackach Zła
-
- postuje jak opętany!
-
- w mackach Zła
- Żułek
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: Aghora
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
reszta też jest na yt ;) 100 lat ich nie słuchałem ;) pierwszy link (tylko ten póki co słuchałem) obiecujący ;)
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
reszta też jest na yt ;) 100 lat ich nie słuchałem ;) pierwszy link (tylko ten póki co słuchałem) obiecujący ;)
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
-
- starszy świeżak
Re: Aghora
Coś mnie naszło na tą w sumie dość wiekową i - mam wrażenie - zapomnianą kapelę/projekt. Z drugiej strony, nie grali łatwego pitu-pitu, toteż celowali w wąskie grono odbiorców.
Debiut swego czasu latał na okrągło, włączam dziś i nic a nic się nie zmieniło. Wyśmienity, klimatyczny prog-jazz metal z orientalną nutą. Pani wokalistka też mi tu bardzo pasuje, słychać imponujący warsztat (chyba studiowała śpiew jazzowy?), dobre wyczucie i sensowne, orientalne melodie w jej głosie od czasu do czasu
riffy, soloweczki, bas i perka to już natomiast czysty majstersztyk takiego grania
Formless natomiast za Chiny już nie pamiętam co tam było grane, kojarzy mi się mocne uproszczenie formuły.
Z trzecim albumem to samo, muszę odświeżyć i ciekawe czy coś dalej będzie wydawane
Debiut swego czasu latał na okrągło, włączam dziś i nic a nic się nie zmieniło. Wyśmienity, klimatyczny prog-jazz metal z orientalną nutą. Pani wokalistka też mi tu bardzo pasuje, słychać imponujący warsztat (chyba studiowała śpiew jazzowy?), dobre wyczucie i sensowne, orientalne melodie w jej głosie od czasu do czasu

Formless natomiast za Chiny już nie pamiętam co tam było grane, kojarzy mi się mocne uproszczenie formuły.
Z trzecim albumem to samo, muszę odświeżyć i ciekawe czy coś dalej będzie wydawane