Zwłaszcza Victory. Trochę niedoceniana mam wrażenie.
UNLEASHED
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- empir
- zahartowany metalizator
-
- weteran forumowych bitew
Re: UNLEASHED
Mam na kasecie jeszcze muszę sprawdzić w pudłach , niestety koszulka w niewyjasnionych okolicznościach zniknęła przeprowadzki lub dawne kochanie jprd
bedzię dzisiaj w głośnikach młot Thora na nadgarstku do dzisiaj mimo 45 lat.
Debiut 1 bicie mam na cd będzie dzisiaj chyba umilał dzień bo urlop .
Mega piątku Panie i Panowie .
bedzię dzisiaj w głośnikach młot Thora na nadgarstku do dzisiaj mimo 45 lat.
Debiut 1 bicie mam na cd będzie dzisiaj chyba umilał dzień bo urlop .
Mega piątku Panie i Panowie .
-
- postuje jak opętany!
Pamiętam, że jak wyszło Victory to ludzie bardzo kręcili nosem - że za proste granie, że to już nie to itd. Mnie tamod razu siadła, no może poza 1-2 numerami. I jak mnie pamięć nie myli był to album miesiąca w MH.
12345
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Wydaje mi się, że bardziej kręcili nosem kiedy wyszedł "Warrior". To był trudny czas dla death metalu, ale na tle płyt w tej stylistyce które wydały się w tamtym roku, Warrior wypadła nieco blado. Jakoś długi czas minął, zanim do niej wróciłem.
-
- starszy świeżak
To prawda. Dla mnie to był wtedy zespół numer jeden. Victory bardzo mnie zawiodło, i pamiętam, że wielu znajomych miało podobne zdanie. Dziś słucham tej płyty z przyjemnością, chociaż oczywiście nie jest tak dobra jak poprzednie.12345 pisze: ↑07-07-2023, 11:23Pamiętam, że jak wyszło Victory to ludzie bardzo kręcili nosem - że za proste granie, że to już nie to itd. Mnie tamod razu siadła, no może poza 1-2 numerami. I jak mnie pamięć nie myli był to album miesiąca w MH.
- Żułek

Jewel-case with a 16-page booklet.
Features every song the band recorded before their debut album "Where No Life Dwells" from 1991.
It includes "The Utter Dark" demo (track 1-3), "...Revenge" demo (track 4-6) and the complete Bielefeld recording session (track 7-13) which contains songs from the "And the Laughter Has Died…" 7“ EP, the "Century Media Promo Tape" demo and songs from the Century Media compilation "In the Eyes Of Death".
Restored and remastered at Temple of Disharmony.
widziałem w FT, może jak będzie gdzieś na promocji sobie kupie bo mam boota

Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
- Duvelor
Bootleg obejmuje kawałki live z epoki, których na powyższym nie będzie.
No i z definicji jest lepszy, bo bez masteringu. Większość płyt wolę słuchać w starym i niepoprawianym brzmieniu. A demówek w szczególności.
No i z definicji jest lepszy, bo bez masteringu. Większość płyt wolę słuchać w starym i niepoprawianym brzmieniu. A demówek w szczególności.
𝕮𝖔𝖗𝖔𝖓𝖊𝖗
- Żułek
ale przeciez można mieć oba
poza tym oficial zawiera dodatkowa 2 kawałki z Bielefeld recording session których na bocie nie ma

poza tym oficial zawiera dodatkowa 2 kawałki z Bielefeld recording session których na bocie nie ma

Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
- Duvelor
Martwić może jednak ten mastering 
Nie ma ostatnio reedycji, której nie tknąłby typ z Temple of Disharmony. Wszystko z High Roller przechodzi przez jego łapy. A czy to dobrze?

Nie ma ostatnio reedycji, której nie tknąłby typ z Temple of Disharmony. Wszystko z High Roller przechodzi przez jego łapy. A czy to dobrze?
𝕮𝖔𝖗𝖔𝖓𝖊𝖗
-
Fredrik Lindgren który piastował stanowisko gitarzysty w latach 89-95 podobno nie żyje. Nie ma jeszcze pewności czy info jest prawdziwe...
- when_in_sodom
- postuje jak opętany!
Już raczej potwierdzone. Na metal archives jest info. Na fb Unleashed kondolencje składa m.in. Phil Fasciana.
- when_in_sodom
- postuje jak opętany!
-
Pewnie nie wyróznia się w smaku, ale chodzi o opakowanie. W sumie - skosztowałbym. Słuchając którejś z ich płyt.
-
Podobnie , no i fajne szkło . Hail Unleashed !
- when_in_sodom
- postuje jak opętany!
Szkoda, że niedostępne w PL. Z tego co patrzyłem cena ok 170 pln. Nie jest to kwota za którą na codzień się wydaje na flaszki, ale 1 by kupił, postawił w barku jako ozdobę na rok, a później zabrał na jakiś wypad, festiwal czy jakieś namioty, dla podkreślenia atmosfery...
Swoją drogą, mogliby na koncerty zabierać. Dotychczas widziałem kiedyś tylko wino na stoisku merch Fleshgod Apocalypse i to też już dawno... W Auchan byl kiedyś rum Volbeat, gdzieś w małych sklepikach spotkałem też vodke, rum i whisky motorhead, w cenach 150-200 pln... W ogóle byłoby miło zobaczyć na żywo unleashed (oraz dismember!) jakoś nie miałem szczęścia, kiedyś grali w Wawie, 2008 chyba, ale termin mi nie pasował...
Swoją drogą, mogliby na koncerty zabierać. Dotychczas widziałem kiedyś tylko wino na stoisku merch Fleshgod Apocalypse i to też już dawno... W Auchan byl kiedyś rum Volbeat, gdzieś w małych sklepikach spotkałem też vodke, rum i whisky motorhead, w cenach 150-200 pln... W ogóle byłoby miło zobaczyć na żywo unleashed (oraz dismember!) jakoś nie miałem szczęścia, kiedyś grali w Wawie, 2008 chyba, ale termin mi nie pasował...