DARK ANGEL
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Ascetic
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: DARK ANGEL
Ja bym tam zastosował system nostalgiczno-sentymentalny, grzebnąłbym w pamięci i wyciągnął na powierzchnię, najlepsze lata 80', może początek 90':
1. Onslaught, Pantera, Annihilator, Death Angel, Venom, Coroner ..
2. Risk, Forbidden, Toxik, Assassin, Living Death, Wolf Spider, Exciter, Exumer, Egzekuthor, Atrophy, Schizo, Attomica, Tankard, Nuclear Assault, Artillery, Heathen, Sadus, Flotsam, Razor, Sacred Reich, Whiplash ...
2. Risk, Forbidden, Toxik, Assassin, Living Death, Wolf Spider, Exciter, Exumer, Egzekuthor, Atrophy, Schizo, Attomica, Tankard, Nuclear Assault, Artillery, Heathen, Sadus, Flotsam, Razor, Sacred Reich, Whiplash ...
Poro
-
- rasowy masterfulowicz
A ten o którym mowa w tym temacie?Ascetic pisze: ↑15-04-2022, 20:18Ja bym tam zastosował system nostalgiczno-sentymentalny, grzebnąłbym w pamięci i wyciągnął na powierzchnię, najlepsze lata 80', może początek 90':
Edit:
A Slayer, a Sodom?
Stay clean!
Straight Edge Society
AS <3
Forever outlaw. Never junkie again !
Straight Edge Society
AS <3
- Tatuś
- weteran forumowych bitew
- Kontakt:
Niech każdy sobie umiejscawia jak mu się podoba. Np. taki Demolition Hammer robi mi lepiej niż Dark Angel ale pewnie są tacy którzy twierdzą inaczej.Bonecrusher pisze: ↑15-04-2022, 20:06Ja tam sądzę, że są przydatne, pozwalają mi umiejscowić sobie te kapele na swoich miejscach
Palę się do roboty jak ruska jednostka mobilizacyjna.
- Ascetic
To właściwie dość zaskakująca dla mnie obserwacja, ale nigdy nie miałem kasety, płyty. Wszystkie wymienione już tak. Z bliżej mi nieznanych powodów, nie był to dla mnie ważny zespół (pewnie dlatego, że w tym zbieractwie, kupowactwie młodzieżowym, akurat ktoś, nie miał w ofercie), nie zapisał mi się jako czołówka, czy końcówka. Jakbym miał umiejscowić, to gdzieś około 90-92 roku straciłem zainteresowanie traszem, to co nie wskoczyło na kasetową plejlistę, wróciło wiele lat później, na zasadzie odświeżania i weryfikowania wspomnień z bieżącą oceną, ale tu też DA, nie był w tym kręgu. Teraz jak mam czas na trasz, ten najlepszy, z lat właśnie 80/90' wracam do 1-3 Death Angel, Testamenty, Megadefu, Secred R i takiego dość zamknietego kręgu, ale znów jest on bez DA. Tym samym, nie czuję się kompetentny, aby się wypowiedzieć w tej materii. I jak jako tako jestem obsłuchany w pradziadach metalowych, to tutaj można powiedzieć, że mam braki i właściwie nieźle mi z tym. Będzie co rozkminiać na emeryturze.Bonecrusher pisze: ↑15-04-2022, 20:21A ten o którym mowa w tym temacie?Ascetic pisze: ↑15-04-2022, 20:18Ja bym tam zastosował system nostalgiczno-sentymentalny, grzebnąłbym w pamięci i wyciągnął na powierzchnię, najlepsze lata 80', może początek 90':
Poro
-
To prawda i dlatego ten album jest wyjątkowy. Jego duszna i posępna atmosfera czyni go jednym z najbardziej oryginalnych thrashowych albumów w historii.ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑15-04-2022, 19:11Obiektywnie raczej nie, dla świata muzyki DD okazało się zdecydować się najbardziej wpływowe, TDNH okazało się być bezdzietne.Pacjent pisze: ↑15-04-2022, 18:49Wszystko się zgadza, ale jednak Time Does Not Heal rządzi.Bonecrusher pisze: ↑15-04-2022, 17:57Darkness descends klasyk przez wielki K
Inne za mało razy słyszałem
Ogólnie jeden z lepszych zespołów thrashowych dla mnie
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- Żułek
Kod: Zaznacz cały
ja bym z tego wyciagnal nowe wydania Risk i Whiplash no i moze cos tam jeszcze ale glownie te dwaAscetic pisze: ↑15-04-2022, 20:18Ja bym tam zastosował system nostalgiczno-sentymentalny, grzebnąłbym w pamięci i wyciągnął na powierzchnię, najlepsze lata 80', może początek 90':

Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
- mistrz forumowej ceremonii
Nie no Metal Church debiut to też nadalbum ale zdecydowanie łagodniejszy power metalMariusz Wędliniarz pisze: ↑15-04-2022, 19:52No, na tym poziomie muzycznym dla mnie jest też debiut Metal Church, albo bardzo blisko.Bonecrusher pisze: ↑15-04-2022, 19:49Jak dla mnie łeb w łeb ten album idzie ze sztandarowymi slejaMariusz Wędliniarz pisze: ↑15-04-2022, 19:46
Słuchałem praktycznie tylko "Darkness Descends". Innych za bardzo nie znam, ale raczej posłucham. Pamiętam, że to był bardzo ostry thrash. Bardzo intensywny. Praktycznie jak Slayer.
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
No bo idzie, podobnie wielką inspiracją dla późniejszych muzyków deathmetalowy ch. 1986 to zresztą chyba najważniejszy rok dla metalu w ogóle.Bonecrusher pisze: ↑15-04-2022, 19:49Jak dla mnie łeb w łeb ten album idzie ze sztandarowymi slejaMariusz Wędliniarz pisze: ↑15-04-2022, 19:46Słuchałem praktycznie tylko "Darkness Descends". Innych za bardzo nie znam, ale raczej posłucham. Pamiętam, że to był bardzo ostry thrash. Bardzo intensywny. Praktycznie jak Slayer.Bonecrusher pisze: ↑15-04-2022, 19:43
Który album jest twoim ulubionym i dlaczego?
Tylko merytorycznie bez siana rzepaku
- uglak
Jezu, dlaczego akurat 1986? Mogę znaleźć kilka-kilkanaście ważnych albumów z tego roku, ale to tyle.ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑16-04-2022, 00:441986 to zresztą chyba najważniejszy rok dla metalu w ogóle.
Guilty of being right
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
Po pierwsze to mnie nie przezywaj, rozumiem ze Wielkanoc jest inspirująca ale żaden Jezus;) a po drugie to największe nagromadzenie albumów o dużym znaczeniu świadczących o szczytowej formie metalu: Reign in Blood, Bimber od the Beast, Master of Puppets, Darkness Descends its można dodawać swoje.uglak pisze: ↑16-04-2022, 01:16Jezu, dlaczego akurat 1986? Mogę znaleźć kilka-kilkanaście ważnych albumów z tego roku, ale to tyle.ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑16-04-2022, 00:441986 to zresztą chyba najważniejszy rok dla metalu w ogóle.
- Żułek
zapomnileś o Peace SellsŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑16-04-2022, 07:11Po pierwsze to mnie nie przezywaj, rozumiem ze Wielkanoc jest inspirująca ale żaden Jezus;) a po drugie to największe nagromadzenie albumów o dużym znaczeniu świadczących o szczytowej formie metalu: Reign in Blood, Bimber od the Beast, Master of Puppets, Darkness Descends its można dodawać swoje.uglak pisze: ↑16-04-2022, 01:16Jezu, dlaczego akurat 1986? Mogę znaleźć kilka-kilkanaście ważnych albumów z tego roku, ale to tyle.ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑16-04-2022, 00:441986 to zresztą chyba najważniejszy rok dla metalu w ogóle.

Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
- Alkoholokaust
- postuje jak opętany!
- Kontakt:
"Riders of Doom", "Nightmare Theatre", "In the name of Metal", "Fatal Portrait", "Rrroooaaarrr", "Pleasure to Kill", "Turbo", "666", "Mayhem, Fuckin Mayhem", "Obsessed by Cruelty", "Epicus Doomicus Metallicus", "Zombie Attack", "Eternal Devastation", "Doomsday for the Deceiver", "Bloody Vengeance", "Fun at the Funeral", "Hymn to Abramelin", "Game Over", "Beyond the Gates", "Possessed by Fire", "Morbid Visions".ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑16-04-2022, 07:11Po pierwsze to mnie nie przezywaj, rozumiem ze Wielkanoc jest inspirująca ale żaden Jezus;) a po drugie to największe nagromadzenie albumów o dużym znaczeniu świadczących o szczytowej formie metalu: Reign in Blood, Bimber od the Beast, Master of Puppets, Darkness Descends its można dodawać swoje.uglak pisze: ↑16-04-2022, 01:16Jezu, dlaczego akurat 1986? Mogę znaleźć kilka-kilkanaście ważnych albumów z tego roku, ale to tyle.ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑16-04-2022, 00:441986 to zresztą chyba najważniejszy rok dla metalu w ogóle.
hare hare supermarket
nsbm.pl
nsbm.pl
-
- rasowy masterfulowicz
Trochę tego rzeczywiście jest 

Stay clean!
Straight Edge Society
AS <3
Straight Edge Society
AS <3
- devastator77
- zahartowany metalizator
Hobbs Angel Of Death,Depressive Age,D.A.M.,Deathwish,Toranaga,Gammaside,Geisha Goner,Redrum,Ravenous,
Kilka znakomitych thrashowych zespołów,przyjrzyj im się murzyn uważnie,a odkryjesz radosne machanie łbem!
Kilka znakomitych thrashowych zespołów,przyjrzyj im się murzyn uważnie,a odkryjesz radosne machanie łbem!
Kogo ty we mnie
wszystkimi dziennie
nocami straszysz?
wszystkimi dziennie
nocami straszysz?
- Gore_Obsessed
- zahartowany metalizator
Dużo tego było, bo to rzeczywiście był fantastyczny rocznik. Kilkanaście lat temu sam o nim temat oddzielny założyłem. Dla mnie najważniejsze rzeczy z niewymienionych gdzieś na przecięciu (czasem bardziej) osobistych fascynacji i (czasem bardziej) wpływowości to zdecydowanie: "The Force" (!!!), "Ordered to Kill", "The Awakening", "The Day After", "Power and Pain", "Torment in Fire".Alkoholokaust pisze: ↑16-04-2022, 19:38"Riders of Doom", "Nightmare Theatre", "In the name of Metal", "Fatal Portrait", "Rrroooaaarrr", "Pleasure to Kill", "Turbo", "666", "Mayhem, Fuckin Mayhem", "Obsessed by Cruelty", "Epicus Doomicus Metallicus", "Zombie Attack", "Eternal Devastation", "Doomsday for the Deceiver", "Bloody Vengeance", "Fun at the Funeral", "Hymn to Abramelin", "Game Over", "Beyond the Gates", "Possessed by Fire", "Morbid Visions".ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑16-04-2022, 07:11Po pierwsze to mnie nie przezywaj, rozumiem ze Wielkanoc jest inspirująca ale żaden Jezus;) a po drugie to największe nagromadzenie albumów o dużym znaczeniu świadczących o szczytowej formie metalu: Reign in Blood, Bimber od the Beast, Master of Puppets, Darkness Descends its można dodawać swoje.
Pisząc to słucham trójki Warfare wymienionej przez Ciebie.

Co do bohaterów tematu: u mnie o pierwszeństwo praktycznie od zawsze walczą debiut, dwójka i ostatnia. Trójka zawsze wyraźnie odstawała, to znaczy o kilka procent skali.

Na koniec jeszcze tylko:
1. KIEDY, DO KURWY NĘDZY, NOWY ALBUM???!!!
2. Zwracam uwagę szanownych użytkowników na totalnie przegapiony materiał "Let the Violence Begin" Dreams of Damnation z 2000 r. To kapela Jima Durkina. Pierwszy mini album wydało Necropolis Records. Takich riffów i klimatu nie odnajdziecie nigdzie indziej, z wyjątkiem pewnych zakamarków trzech pierwszych albumów Mrocznego Anioła. Brzmienie całości może nieco charakterne, ale do przegryzienia. Świetna pozycja! Potem z tercetu stali się kwintetem, wymieniono sekcję rytmiczną, doszła druga gitara, a na wokal wskoczyła jakaś babka i (prawie) cała magia się bezpowrotnie (?) ulotniła.
Only SŁUCHANIE płyt is real!
-
Takie cuda w tej Ameryce:

-
Nie zdziwię się jak trafią potem do Byczyny. Akurat będą w Europie i idealnie by tam pasowali z tym setem.
-
Ja bym miał chrapkę na cały ten zestaw, ale to akurat tutaj/gdzieś bliżej raczej niemożliwe.
- Żułek
coś idzie 

-
Czekam .