TAAKE
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- postuje jak opętany!
Re: TAAKE
Ostatnia jest świetna. Dobrze słyszeć, że bez kontekstu poprzednich płyt też ją doceniasz. Uwielbiam ją, ale byłem pewien, że to płyta która podejdzie głównie długoletnim fanom Taake.
Jeśli wkrecasz się w temat, to warto sprawdzić następnie Noregs vaapen. Dla mnie to synteza wszystkiego co nagrali przed tym albumem. Potem pewnie jedynka.
Jeśli wkrecasz się w temat, to warto sprawdzić następnie Noregs vaapen. Dla mnie to synteza wszystkiego co nagrali przed tym albumem. Potem pewnie jedynka.
-
- rasowy masterfulowicz
Byłem wczoraj na koncercie w Gdańsku. Wszystko się zgadzało - brzmienie, repertuar i to co działo się na scenie. Rewelacyjny koncert. Normalnie zostałem fanem Taake znając tylko ich ostatni album
Nie mam wyjścia i muszę nadrobić zaległości płytowe.

Celem życia nie jest przeżycie.
-
- rasowy masterfulowicz
-
- rozkręca się
Hoest się wyjebał i musiał na pogotowie pojechać (podobno). Pierwszy zespół wskoczył po Asagraum znowu na jeszcze 4 niegrane numery, i potem Taake bez Hoesta. Wokalista z tego Heimland (czy jak to się tam zwie) wskoczył na dwa czy trzy numery - brzmiało to serio zaskakująco dobrze - Hoest wyszedł na jakieś pół utworu, reszta setu bez wokalu.
- Lukass
- zahartowany metalizator
Serio żałuję tego koncertu, ale już wcześniej wybrałem Primordial w Warszawie tego samego dnia i o dokładnie tej samej godzinie. Nie, żebym żałował, ale najchętniej obejrzałem bym oba.mistrzsardu pisze: ↑27-04-2025, 13:35Byłem wczoraj na koncercie w Gdańsku. Wszystko się zgadzało - brzmienie, repertuar i to co działo się na scenie. Rewelacyjny koncert. Normalnie zostałem fanem Taake znając tylko ich ostatni albumNie mam wyjścia i muszę nadrobić zaległości płytowe.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
How did we go wrong?
- SODOMOUSE
- mistrz forumowej ceremonii
czuję, że to wyjdzie na bootleg reh 12"LP, za 5 lat w limicie 100 szt. XD
NYCHTS
https://www.youtube.com/watch?v=0aItxEaNx4o
Zygmunt Konieczny - Jańcio Wodnik (1994)
https://www.youtube.com/watch?v=CEqmNme7TF4
https://www.youtube.com/watch?v=0aItxEaNx4o
Zygmunt Konieczny - Jańcio Wodnik (1994)
https://www.youtube.com/watch?v=CEqmNme7TF4
- Lukass
- zahartowany metalizator
Zabawne, bo w sumie Alanowi w Warszawie to niewiele brakowało, by powtórzyć ten wyczyn. Nie żałował sobie jakiegoś trunku z dużej butelki, i gdzieś w trakcie koncertu zrobił się już nieco niestabilny 

Where did we go wrong?
How did we go wrong?
How did we go wrong?
- DST
- rasowy masterfulowicz
Ja nie rozumiem zupełnie. Szlag by mnie trafił gdybym kupił bilet, pojechał tam i nie uświadczył wokalisty na scenie.
-
- postuje jak opętany!
Jasne. Szczególnie, że "wokalista" to de facto cały skład studyjny Taake. Niemniej rozumiem co gościowi mogło się podobać.DST pisze: ↑27-04-2025, 21:47Ja nie rozumiem zupełnie. Szlag by mnie trafił gdybym kupił bilet, pojechał tam i nie uświadczył wokalisty na scenie.