MEGADETH
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Żułek
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: MEGADETH
znalazłem

mam dokładnie tak samo

mam dokładnie tak samo

Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
- Żułek

Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
- Tatuś
- weteran forumowych bitew
- Kontakt:
Zamiast takiego pierdolenia wolę posłuchać sobie muzyki i sprawdzić czy mi się nadal podoba.
Palę się do roboty jak ruska jednostka mobilizacyjna.
- bartwa
- mistrz forumowej ceremonii
A podoba się! Peace Sells rozpierdala tak samo jak w poprzednim stuleciu. Ta płyta mnie zniszczyła jak byłem dzieciakiem, dzięki niej (między innymi) słucham metalu.
PLASTIK NIE JEST METALEM
- nicram
Megadeth to był pierwszy zespół metalowy jaki poznałem. Zakochałem się od pierwszego odsłuchu. Od razu wiedziałem, że to muzyka mojego życia. Wcześniej słuchałem New Kids on the Block, ale na usprawiedliwienie mogę dodać, że miałem wtedy 9 lat.
Rok po poznaniu Megadeth słuchałem już Death, Deicide, Cannibal Corpse i Morbid Angel. Słucham do dziś, bo to jest właśnie to co lubię najbardziej. 

all the monsters will break your heart
- Żułek
u mnie podobnie

środek nocy, VH1
i już nic nie było takie samo

- bartwa
Kończę właśnie odsłuch Peace Sells. Zarzuciłem pierwsze bicie, żeby było uczucie "prosto z pieca".
Pierwsza strona jest absolutnym geniuszem. Tu bohaterem są gitary. Nie wokal, nie perka, ale fantastyczne, mięsiste riffy. Np. ten z pierwszego numeru, co tak długo nie może się przełamać i w końcu mu się udaje. Ciary.
Strona B sporo słabsza niestety. Zabrakło już arcy riffów po prostu. Gdyby strona B była równie dobra co A, to płyta wylądowałaby w moim top 5. A tak jest "tylko" top 20.
A - 11/10
B - 7/10
Razem - 9/10.
Pierwsza strona jest absolutnym geniuszem. Tu bohaterem są gitary. Nie wokal, nie perka, ale fantastyczne, mięsiste riffy. Np. ten z pierwszego numeru, co tak długo nie może się przełamać i w końcu mu się udaje. Ciary.
Strona B sporo słabsza niestety. Zabrakło już arcy riffów po prostu. Gdyby strona B była równie dobra co A, to płyta wylądowałaby w moim top 5. A tak jest "tylko" top 20.
A - 11/10
B - 7/10
Razem - 9/10.
PLASTIK NIE JEST METALEM
- nicram
Kolego bartwa muszę zaprotestować. Jak druga strona jest wyraźnie słabsza? Jest tak samo zajebista. Mroczny Good Mourning / Black Friday czy Bad Omen to nie killery? Nie mówiąc już o genialnym My Last Words, które za dzieciaka sprawiało, że skakałem po meblościance jak małpiatka. Zresztą to jest ta piosenka, która mnie w Megadeth wkręciła. Dobrze, że całościowa ocena nadal wysoka, choć bardziej sprawiedliwa byłaby 10/10. 

all the monsters will break your heart
- bartwa
Bardzo chciałem, żeby było 10/10. Mogę podwyższyć B na 8/10 i ogólnie będzie 9,5/10. Więcej nie dam.nicram pisze: ↑29-04-2025, 07:48Kolego bartwa muszę zaprotestować. Jak druga strona jest wyraźnie słabsza? Jest tak samo zajebista. Mroczny Good Mourning / Black Friday czy Bad Omen to nie killery? Nie mówiąc już o genialnym My Last Words, które za dzieciaka sprawiało, że skakałem po meblościance jak małpiatka. Zresztą to jest ta piosenka, która mnie w Megadeth wkręciła. Dobrze, że całościowa ocena nadal wysoka, choć bardziej sprawiedliwa byłaby 10/10.![]()
PLASTIK NIE JEST METALEM
- Żułek
od razu trza pisać że chodzi o ten gówniany cover a nie jakiś dyrdymały o gorszej stroniebartwa pisze: ↑29-04-2025, 10:59Bardzo chciałem, żeby było 10/10. Mogę podwyższyć B na 8/10 i ogólnie będzie 9,5/10. Więcej nie dam.nicram pisze: ↑29-04-2025, 07:48Kolego bartwa muszę zaprotestować. Jak druga strona jest wyraźnie słabsza? Jest tak samo zajebista. Mroczny Good Mourning / Black Friday czy Bad Omen to nie killery? Nie mówiąc już o genialnym My Last Words, które za dzieciaka sprawiało, że skakałem po meblościance jak małpiatka. Zresztą to jest ta piosenka, która mnie w Megadeth wkręciła. Dobrze, że całościowa ocena nadal wysoka, choć bardziej sprawiedliwa byłaby 10/10.![]()

- bartwa
- Żułek
jak dla mnie poziom równy przez cały album nie licząc tego nieszczęsnego covera 

-
- weteran forumowych bitew
LATA , lata temu genialny występ Megadeth na Metal Hammer Festival i na koniec ten utwór w wersj z 8 minutowej keden z momentów mego nędznego żywota . Wielbię po dziś !
- Rattlehead
- zahartowany metalizator
A jak odjebali wtedy She-Wolf z tą solóweczką Friedmana. To był ich pierwszy koncert u nas. Niezapomniany.r o b e r t pisze: ↑29-04-2025, 13:22LATA , lata temu genialny występ Megadeth na Metal Hammer Festival i na koniec ten utwór w wersj z 8 minutowej keden z momentów mego nędznego żywota . Wielbię po dziś !
support music, not rumors