...and Oceans

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
nicram
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

...and Oceans

22-05-2025, 07:14

Obrazek

Widzę, że nie ma tematu o tym zespole. Z młodości pamiętam, że lubiłem "The Dynamic Gallery of Thoughts" i "The Symmetry of I - The Circle of O". Była w tym jakaś awangarda jak na owe czasy. Po 18 latach wrócili całkiem udaną płytą "Cosmic World Mother". Jej następczyni nie słuchałem, ale właśnie wychodzi nowy album "The Regeneration Itinerary", który jest całkiem niezły. To jak podróż w czasie do lat 90. Trochę cepelii ale też i ciekawych rozwiązań.

all the monsters will break your heart
Awatar użytkownika
Mol
zahartowany metalizator

Re: ...and Oceans

22-05-2025, 08:28

lubie demo i jedynke, dwojke juz odrobine mniej, ale te albumy po powrocie wydaja mi sie takie troche nijakie jak na nich, nowy na pewno sprawdze.
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Only_True_Believers
rasowy masterfulowicz

22-05-2025, 09:04

Kupiłem te nowe albumy bo wydają się ok, ale jeszcze nie miałem czasu ich w całości posłuchać.
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
Awatar użytkownika
ggfh
w mackach Zła

22-05-2025, 16:45

Dobry byl taki split z Bloodthorn wydawany nakladem Peaceville rec. Chyba to sie WAR nazywalo i mialo trzy czesci. Kazdy zespol gral swoje 3 numery i coverowal druga kapele.
kmarmaz
postuje jak opętany!

22-05-2025, 17:03

Dobry był koncert kończący dwa lata temu Summer Dying Loud o 1 w nocy.
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA
mistrz forumowej ceremonii

23-05-2025, 15:25

kmarmaz pisze:
22-05-2025, 17:03
Dobry był koncert kończący dwa lata temu Summer Dying Loud o 1 w nocy.
Tez dobrze wspominam.

Co do ...And Oceans zas, to dla mnie flagowy przyklad tego, ze Finom latwo jest byc dziwakami, i to w taki niezrozumialy dla mnie, chaotyczny sposob. Pamietam wywiad, chyba w Morbid Noizz, po wydaniu Symmetry of I, ktory brzmial jak jakis sen wariata.

Wiekszosc ich muzyki nie do konca mi lezy, wiekszosc kawalkow jest malo charakterystyczna, ale czasem nagrywaja takie totalne hiciory, jakby robili je od niechcenia - "Intelligence is Sexy", "Tears have no name", "Esprit de corps". Towarzysza mi czesto w samochodzie. Calosciowo raczej nie.
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
ODPOWIEDZ