Bloodline - Werewolf Training

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Cthulhu

Bloodline - Werewolf Training

20-08-2008, 21:16

Swego czasu bardzo się interesowałem tą kapelą, ale (do niedawna) nie miałem okazji przesłuchać ich debiutu o którym założyłem temat. Epka zapowiadająca WT była smakowita, a pełny album moim zdaniem jest jeszcze lepszy. Nie jest to 'czysty' bm, dużo tu wstawek, sampli, co dodaje tylko klimatu. Podczas słuchania natrafiłem nawet na dwie solóweki, same kawałki też są urozmaicone, naprawdę bardzo dobrze się tego słucha. Miejscami, ale tylko w wolniejszych tempach, nachodziło mnie skojarzenie z Burzum, ale w sumie to chyba tylko mój wymysł, bo Bloodline ma jednak swój specyficzny styl.

Co sądzicie?

Ps. Na MA piszą, że ich epka z 2007 roku jest dostępna do pobrania za free - z tym, że ten wypust to dark ambient. Z pewnością sprawdzę

A 27 minute long dark ambient song featuring a speech by Myron C. Fagan about
The Illuminati secret society.
Released digitally only on Misantrof ANTIRecords. Can be downloaded for free
here:
http://www.misantrof.net/mma_bloodline.htm
Awatar użytkownika
Morph
mistrz forumowej ceremonii
Kontakt:

Re: Bloodline - Werewolf Training

20-08-2008, 21:19

Kiedyś byłem raczej na tak, od pewnego czasu jestem mocno na nie, jakoś mi się to mocno niespójne wydaje i nijakie. Sasrofowi dużo lepiej wyszło Diabolicum.
Give birth to something dead
Give birth to something old
Awatar użytkownika
klaun
zaczyna szaleć

20-08-2008, 21:48

WT mi się podobało, fajny klimat robiły te wstawki oraz podkłady z parapetów. Muszę sobie odświeżyć tą płytkę bo chyba z rok nie słuchałem.
Koulrophobia
Awatar użytkownika
TORTURER
w mackach Zła

21-08-2008, 00:09

Dla mnie to zwykły projekt aby nabic kabze,przyciagajac znanymi "Imionami",calosc muzycznie jest niespójna i bez inspiracji,na odpierdol zrobiony gniot z odrzutów z sesji poszczegolnych kapel,w których graja czlonkowie.Bo jak inaczej to ocenic gdy w pewnym momecie slysze riff z "Fire walk with Us",albo z jakiejs płyty Carpathian Forest,bieda...
Death Dwells in Love
DCI Hunt

24-10-2008, 10:01

Jak to usłyszałem kiedy wyszło wydawało mi się, że całkiem znośne, ale kilka dni temu postanowiłem sobie odświeżyć "Werewolf Training" i jednak bieeeeda to.
Awatar użytkownika
Morph
Kontakt:

21-07-2009, 08:03

Obrazek

Bloodline – Hate Procession CD / Digi CD (B&E Productions)

6 years passed, since the release of Bloodline’s well received debut album “Werewolf Training” via Selbstmord Service. But obviously this album was only a hint of what the Band would be able to create. Several changes in the line up where made, with the recording line up looking as follows:

Nigris - Bass
Wrathyr – Vocals (Naglfar/ Bewitched/Setherial)
Dödskommendanten – Terrorelectronics /vocals
Wredhe - Lead guitar/vocals (Shining/Ondskapt)
Sasrof - Guitar and programming (Diabolicum)

To cut a long story short, “Hate Procession” became a fantastic album, just as we expected after hearing the first promo recordings. So we only can recommend checking out the samples on the Band’s myspace site:

“Hate Procession” is available in two versions, one jewel case version and a limited Digi CD (incl. Booklet) version, with an embossed cover and a Bonus track. Also: Chronical Hours /Salvation Distro from the states, released a licensed version of the jewel case version(same content like the B&E version) for the USA + the UK. People from the states can get copies here (copies of the lim. Digi are already on the way as well):

Hate Procession - Tracklist
Chapter one:
1. Intro: Berzloj
2. The Great Becoming
3. Order of the parasite
Chapter two:
4. The Stampede
5. Jerusalem Addio
6. Day of The Vulture
7. Total Peace
8. Après moi, le deluge (Bonus Song on the Digi CD version)
Give birth to something dead
Give birth to something old
Awatar użytkownika
grot
weteran forumowych bitew

21-07-2009, 10:56

fajne te sample na myspace
- Odkryłem swoją drugą osobowość. Ma na imię Jan.
- O, czym się zajmuje?
- Jan, generalnie, pogardza.
Awatar użytkownika
Tymothy
postuje jak opętany!

21-07-2009, 11:09

grot pisze:fajne te sample na myspace
jest juz w sieci
Hello darkness, my old friend
Awatar użytkownika
COFFIN

08-09-2009, 20:52

Po samplach na majspejsie nie wiem do końca, co sadzić. Niech ktoś, kto słyszał całość napisze jak to wypada.
'Come the Blessed Madness'
Cthulhu

08-09-2009, 23:35

Ja słyszałem i napiszę, że poziomem nie odbiega od debiutu. Po moich słowach jako założyciela tematu można wywnioskować, że jest nieźle, ale nabrałem już nieco dystansu do działalności Bloodline. Nowy album miejscami niepotrzebnie się ciągnie, jakby nie było pomysłu co zrobić z czasem od jednego do drugiego sampla. Owszem, czasami można wczuć się w transowy klimat pojedynczych utworów, ale ogólnie... nie sądzę, żebym jeszcze czuł potrzebę wracania do HP.
Awatar użytkownika
chaos
w mackach Zła

19-03-2010, 15:47

po wysłuchaniu Hate Procession Bloodline zyskali nowego wyznawcę, ja pierdolę ale ta płyta jest zajebista
Awatar użytkownika
Realista
weteran forumowych bitew

22-03-2010, 09:01

dokładnie, bardzo dobra płyta w sumie dziw że nie zauważona przeszła na forum...
Awatar użytkownika
Blackwinged
postuje jak opętany!
Kontakt:

28-06-2011, 22:29

Dla mnie są na fali wznoszącej- po niezłej debiutanckiej EP `A Pestilence Long Forgotten ` ( klawy ten cover Burzum) nagrali przyzwoity,solidny debiut i doskonały 2lp `Hate Procession`.Szkoda tylko,że mają tak krótką dyskografię:(
Destroy your life for Noisecore!
Awatar użytkownika
maciek z klanu

29-06-2011, 11:16

z tego co wiem jest nowa plyta. sluchal ktos?
Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo ;)
Jestem Maciek, szukam klanu.
szczylun
rasowy masterfulowicz

01-06-2025, 17:07

...ha!...nagrane i wydane digital '22 doczekało się fizycznych...New Era Productions...
ODPOWIEDZ