Rauta chyba czyta masterfula
OFERMOD
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- weteran forumowych bitew
Re: OFERMOD
Seein' me is def not repeated or done twice
I laugh as I cast the first stones at Christ
I laugh as I cast the first stones at Christ
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
Zaczytuje się w tym masterfulu po długiej przerwie, dialogi tutaj są nie do podrobienia, a czytając ten post rżałem jak kuń.olgims pisze: ↑07-11-2024, 09:52Żałosne to jest moralizowanie w tym temacie "zatroskanych" forumowiczow. Wejdzie taki jeden z drugim i będzie pierdolił swoje mądrości o tym co powinien a nie powinien stary chłop z zespołu metalowego, który 1/3 życia spędził na odsiadkach i mu od klifotow peron odjechał dawno temu.
Ponadto jak powszechnie wiadomo z antycznych pergaminów, jedna z elementarnych składowych Black metalu jest oCZERNianie. Oczernianiem (z angielskiego - blekizm) czyli blekizmem zajmowali się już od czasów powstania gatunku jego proto-pseudo-ojcowie niejaki Jad, oczerniony przez amebiksa, oczerniajacy się nawzajem ze szwedzkim batlordem, wcześniej oczernionym przez samego siebie. Sztuke oczerniania w blek metalu oczywiscie rozwinięto kiedy zawitała na stałe z wysp brytyjskich na kontynencie. Wesoło podchwycili ja Skandynawowie (chyba wszyscy pamiętamy oczerniale a może nawet poczerniałe drzwi szwedzkiego theriona) i przez to całe podziemie. Kto nie tęskni za oczernianiem się chłopców z pomorza z werwolfami z dolnego Śląska, kto nie kibicował Krystianowi kiedy ten postanowił przy użyciu zapałek poczernic fasadę drewnianego kościółka? Panowie belfagor i dariuZS po prostu kontynuują w najlepsze te jedną z najstarszych tradycji w czarnej sztuce.
Dziękuję Boże, że istnieje black metal.
- tommek
- weteran forumowych bitew
- Kontakt:
- DST
- rasowy masterfulowicz
Druga połowa kawałka fajna z tymi zaśpiewami. Nic nowego, ale pewnie i tak kupię bo jestem fanbojem. Te melodie trafiają do mnie po prostu.
Na minus bębny, które są przekombinowane bez specjalnego uzasadnienia.
Przyznaję też, że słuchając tego opusu parę razy widziałem oczami wyobraźni te buty robocze.
Na minus bębny, które są przekombinowane bez specjalnego uzasadnienia.
Przyznaję też, że słuchając tego opusu parę razy widziałem oczami wyobraźni te buty robocze.
- dzik
- zahartowany metalizator
Podoba mi się ten utwór również. Chociaż akurat te zaśpiewy to niespecjalnie. Muzyka Ofermod zdecydowanie trafia do mnie.
dobry kościół to kościół spalony
- DST
- rasowy masterfulowicz