NEXWOMB (US)

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
nicram
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

NEXWOMB (US)

05-08-2020, 16:25

Obrazek
Amerykańce, gruz, krypta i czuć zło. Dużo zla. Właśnie wyszła reedycja na CD ich debiutanckiej płyty "Exegesis of Nihility" nakładem rodzimej Morbid Chapel Records. Zatem koszty nie są wielkie. :-) Płyta jest naprawdę mocno wciągająca, z odpowiednią dozą brudu, pozbawiona ładnych melodii. W tej materii duży zawód. ;-) Choć po jakimś czasie do głosu dochodzą te brzydkie, więc też jest dobrze. W tym roku wyszło ich nowe demo, ale w porównaniu z debiutem wydaje mi się grzeczną, wygładzoną igraszką.

Do odsłuchu:
bandcamp:
yt: [youtube] [/youtube]
all the monsters will break your heart
Awatar użytkownika
jesusatan
rasowy masterfulowicz

Re: NEXWOMB (US)

24-10-2022, 20:23

Awatar użytkownika
trup

25-10-2022, 13:45

Jest rozpierdol. Gruz. Chaos. Zniszczenie.
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Awatar użytkownika
nicram

10-06-2025, 21:45

trup pisze:
25-10-2022, 13:45
Jest rozpierdol. Gruz. Chaos. Zniszczenie.
Zgadzam się. W końcu słucham z CD, które wydało Deathrune. Świetny materiał, ogólnie nie za bardzo przepadam za taką muzyczną formą, ale do Nexwomb mam jakąś niewytłumaczalną słabość. Pasuje mi ta krypta, mrok i specyficzna chwytliwość. Jak ktoś nie zna, to polecam serdecznie.
all the monsters will break your heart
tomaszm
mistrz forumowej ceremonii

31-07-2025, 21:27

Zapoznałem się. Dla mnie w zalewie tych gruzowych zespołów nic ponad przecietnosc. Nie że złe, po prostu sa dziesiątki lepszych zawodników. Wracać nie będę.

Po tym miałem na playliście Grave Heresy czy taki Vein z Godz of War. No robią mi lepiej.
Jak się sytuacja rzeczywiście przedstawia.

https://www.youtube.com/watch?v=GAUey4v-ljU&t=1655s
ODPOWIEDZ