IMPALED NAZARENE

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
DST
rasowy masterfulowicz

Re: IMPALED NAZARENE

05-12-2024, 22:29

mistrzsardu pisze:
05-12-2024, 22:15
Soundterror pisze:
05-12-2024, 09:27
ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:
05-12-2024, 07:59

Mam mieszane uczucia, delikatnie mowiac. Gdyby ujac to jako "czy poparlbys sytuacje, w ktorej jedna grupa o skrajnych pogladach ma moc, poprzez anonimowe grozby i naciski, odwolywania dowolnego publicznego wydarzenia, to poparlbys to?", moja odpowiedz bylaby mocnym "nie".
Dlatego dodałem ikonę:D bo to jest conajmniej żenada, że takie akcje nadal mają miejsce
Jakby śpiewali o Leninie byłby spokój.
Co Ty gadasz ostatnio. Najpierw przeczytałem, że Polaków nie uważa się za ofiary II Wojny Światowej (kto ich nie uważa za ofiary?) a teraz, że śpiewanie o Leninie jest akceptowalne (jaki uznawany zespół sławi w kawałkach Lenina?).
mistrzsardu
zahartowany metalizator

05-12-2024, 22:36

He, he. Salut!
Celem życia nie jest przeżycie.
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

06-12-2024, 07:54

DST pisze:

Co Ty gadasz ostatnio. Najpierw przeczytałem, że Polaków nie uważa się za ofiary II Wojny Światowej (kto ich nie uważa za ofiary?) a teraz, że śpiewanie o Leninie jest akceptowalne (jaki uznawany zespół sławi w kawałkach Lenina?).
Jestes pewien, ze chcesz wiedziec? Bo moge opowiedziec tu historyjke, po ktorej musialem sie napic, tak jak normalnie nie pije.
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
Awatar użytkownika
DST
rasowy masterfulowicz

06-12-2024, 08:54

ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:
06-12-2024, 07:54
DST pisze:

Jestes pewien, ze chcesz wiedziec? Bo moge opowiedziec tu historyjke, po ktorej musialem sie napic, tak jak normalnie nie pije.
Dawaj, nie bądź tajemniczy znowu. I mam nadzieję, że rozwinięcie będzie lepsze niż z Legnicą.
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA

06-12-2024, 09:26

DST pisze:

Dawaj, nie bądź tajemniczy znowu. I mam nadzieję, że rozwinięcie będzie lepsze niż z Legnicą.
Sa srodowiska muzyczne, ktore sa bardzo mocno lewicowe, tak spod znaku sierpa i mlota. Istnieje na fejsie taka grupa "Dungeon Synth - No Fash Edition", ktorej geneza jest rownie ciekawa, ale to temat na inna rozmowe. Tak czy siak jest to generalnie zbiorowisko ludzi lubiacych DS i bedacych mocno na lewo. Dolaczylem tam raz, z czystem ciekawosci, czy DSZ bedzie oskarzany o faszyzowanie gdzies tam tez (z czasem byl swoja droga).

Wytrzymalem 3 dni. Trzeciego dnia pojawilo sie zdjecie, gdzie na slupie byla bekowa naklejka "Enya fans for communism" czy cos takiego. Temat jednak w komentarzach rozwinal sie w sposob polityczny i niespodziewany. Jakis fin zaczal jezdzic po komunizmie, a Niemcy i Amerykanie go bronic. Bez kitu, bronili Zwiazku Radzieckiego jak wlasnej matki. Byla tam cala plejada argumentow o tym, ze Stalin dindu nuffin, generalnie wszystko by poszlo dobrze, gdyby nie te wscibskie amerykany. Szok przyszedl do mnie dopiero wtedy jednak, gdy padly zaprzeczenia, ze Holodomor kiedykolwiek mial miejsce, ze nie bylo zadnego glodu, ze nazwe wymyslono specjalnie tak przez amerykanskich propagandzistow, by brzmiala podobnie do Holokaustu, itp itd... To byl ten moment, gdy zszokowany nalalem sobie kieliszek wina i drugi, rozmawiajac jednoczesnie z kolega z Holandii, ktory byl rownie zszokowany.

Nie potrafie tego oddac ze szczegolami, wydaje mi sie, ze mam gdzies zapisane screeny, ale musiablym pogrzebac.

Podczas innej okazji rozmawialem z kolega z USA, tez z klimatow, ktory obwinial kapitalizm o glod i twierdzil, ze rozwiazalby to komunizm... Gdy mu wskazalem fale glodu w Chinach i na Ukrainie, powiedzial, ze chodzilo mu raczej o niedozywienie spowodowane jedzenie kiepskiego jedzenia z McDonaldsa... Jak to ujela wtedy moja zona w kontekscie holodomoru: "Oni nie mieli Mcdonaldsa. Oni zjadali kore z drzew i umierali".

Swoja droga, wiesz o sprawie pumy?
Awatar użytkownika
DST
rasowy masterfulowicz

06-12-2024, 10:09

ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:
06-12-2024, 09:26
DST pisze:

Sa srodowiska muzyczne, ktore sa bardzo mocno lewicowe, tak spod znaku sierpa i mlota. Istnieje na fejsie taka grupa "Dungeon Synth - No Fash Edition", ktorej geneza jest rownie ciekawa, ale to temat na inna rozmowe. Tak czy siak jest to generalnie zbiorowisko ludzi lubiacych DS i bedacych mocno na lewo. Dolaczylem tam raz, z czystem ciekawosci, czy DSZ bedzie oskarzany o faszyzowanie gdzies tam tez (z czasem byl swoja droga).

Wytrzymalem 3 dni. Trzeciego dnia pojawilo sie zdjecie, gdzie na slupie byla bekowa naklejka "Enya fans for communism" czy cos takiego. Temat jednak w komentarzach rozwinal sie w sposob polityczny i niespodziewany. Jakis fin zaczal jezdzic po komunizmie, a Niemcy i Amerykanie go bronic. Bez kitu, bronili Zwiazku Radzieckiego jak wlasnej matki. Byla tam cala plejada argumentow o tym, ze Stalin dindu nuffin, generalnie wszystko by poszlo dobrze, gdyby nie te wscibskie amerykany. Szok przyszedl do mnie dopiero wtedy jednak, gdy padly zaprzeczenia, ze Holodomor kiedykolwiek mial miejsce, ze nie bylo zadnego glodu, ze nazwe wymyslono specjalnie tak przez amerykanskich propagandzistow, by brzmiala podobnie do Holokaustu, itp itd... To byl ten moment, gdy zszokowany nalalem sobie kieliszek wina i drugi, rozmawiajac jednoczesnie z kolega z Holandii, ktory byl rownie zszokowany.

Nie potrafie tego oddac ze szczegolami, wydaje mi sie, ze mam gdzies zapisane screeny, ale musiablym pogrzebac.

Podczas innej okazji rozmawialem z kolega z USA, tez z klimatow, ktory obwinial kapitalizm o glod i twierdzil, ze rozwiazalby to komunizm... Gdy mu wskazalem fale glodu w Chinach i na Ukrainie, powiedzial, ze chodzilo mu raczej o niedozywienie spowodowane jedzenie kiepskiego jedzenia z McDonaldsa... Jak to ujela wtedy moja zona w kontekscie holodomoru: "Oni nie mieli Mcdonaldsa. Oni zjadali kore z drzew i umierali".

Swoja droga, wiesz o sprawie pumy?
Niet. Mam świadomość, że takie ekstremalne pojebusy istnieją, ale czy to nie jest jakiś margines, który jest wytworem radykalnych czasów? Przecież znaczna większość ludzi nie ma zaburzeń psychicznych, więc nie wiem czy to jest warte dyskusji. Ale mimo wszystko opowiedz o tej Pumie, bom zaciekawion.
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA

06-12-2024, 10:32

DST pisze:
Niet. Mam świadomość, że takie ekstremalne pojebusy istnieją, ale czy to nie jest jakiś margines, który jest wytworem radykalnych czasów? Przecież znaczna większość ludzi nie ma zaburzeń psychicznych, więc nie wiem czy to jest warte dyskusji. Ale mimo wszystko opowiedz o tej Pumie, bom zaciekawion.
No to sprawa tej Pumy
CO MA JAJA Z GUMY

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAA

2:0
Awatar użytkownika
DST
rasowy masterfulowicz

06-12-2024, 10:44

ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:
06-12-2024, 10:32
DST pisze:
No to sprawa tej Pumy
CO MA JAJA Z GUMY

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAA

2:0
You're playing a dangerous game son.
Wpadłem jak sarna we wnyki.
Awatar użytkownika
nagrobek
zahartowany metalizator

06-12-2024, 16:35

w tym roku na brutalu grali pod wielkim banerem „against violence and intolerance”xd
Awatar użytkownika
trup

06-12-2024, 17:16

nagrobek pisze:
w tym roku na brutalu grali pod wielkim banerem „against violence and intolerance”xd
ktoś się pomylił... miało być "Again..."
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Awatar użytkownika
Bloodcult
mistrz forumowej ceremonii

07-12-2024, 21:43

W sumie to zabawne że zespół który w zasadzie wszystko - nazwę, teksty, okładki i wizerunek - wymierzył w chrześcijan realnie oberwał jedynie od komunistów, krysznowców i lgbt. Korzeń.
Grzegorz Braun to ruski agent

http://allegro.pl/uzytkownik/bloodcult
r o b e r t
weteran forumowych bitew

16-08-2025, 22:27

Kim Lappalainen nie jest już gitarowym Impaled Nazarene. Nowym gitarzystą został Kimmo Korhonen .
No to tym bardziej czekam na nowy album i koncerty .
Awatar użytkownika
Lukass
zahartowany metalizator

16-08-2025, 22:49

Bloodcult pisze:
W sumie to zabawne że zespół który w zasadzie wszystko - nazwę, teksty, okładki i wizerunek - wymierzył w chrześcijan realnie oberwał jedynie od komunistów, krysznowców i lgbt. Korzeń.
Mocno po czasie zauważyłem ten wpis. W sumie to zabawne, że np. takie "Zero Tolerance" uważasz za tekst wymierzony w chrześcijan. Naprawdę zabawne.

A już bardziej ogólnie. Kapela, która większość swojego wizerunku oparła na celowej, głupiej prowokacji, nie powinna płakać, że im występy odwołują. Taka jest cena za bycie "edgy". Powinni się cieszyć.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
Awatar użytkownika
hcpig

16-08-2025, 22:57

nagrobek pisze:
Dlaczego XD?
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
Bloodcult

17-08-2025, 08:19

Lukass pisze:
16-08-2025, 22:49
Bloodcult pisze:
Mocno po czasie zauważyłem ten wpis. W sumie to zabawne, że np. takie "Zero Tolerance" uważasz za tekst wymierzony w chrześcijan. Naprawdę zabawne.
W sumie to zabawne że post ten pisałem właśnie w kontekście "Zero Tolerance" o którym była mowa stronę wcześniej. Zabawne też że pisałem "w zasadzie wszystko" a w kolejnym zdaniu wymieniłem nawet te nieliczne wyjątki gdzie obrazili kogoś innego niż chrześcijan a Ty wyciągasz ten post jako koronny przykład w kontekście "O, patrzcie debil, nie wie że nagrali "Zero Tolerance"". Naprawdę zabawne.
Grzegorz Braun to ruski agent

http://allegro.pl/uzytkownik/bloodcult
Awatar użytkownika
Headcrab
weteran forumowych bitew
Kontakt:

17-08-2025, 16:41

Black metal powinien być o dupie Maryny, by nikogo nie urazić.
Ỏ̷͖͈̞̩͎̻̫̫̜͉̠̫͕̭̭̫̫̹̗̹͈̼̠̖͍͚̥͈̮̼͕̠̤̯̻̥̬̗̼̳̤̳̬̪̹͚̞̼̠͕̼̠̦͚̫͔̯̹͉͉̘͎͕̼̣̝͙̱̟̹̩̟̳̦̭͉̮̖̭̣̣̞̙̗̜̺̭̻̥͚͙̝̦̲̱͉͖͉̰̦͎̫̣̼͎͍̠̮͓̹̹͉̤̰̗̙͕͇͔̱͕̭͈̳̗̭͔̘̖̺̮̜̠͖̘͓̳͕̟̠̱̫̤͓͔̘̰̲͙͍͇̙͎̣̼̗̖͙̯͉̠̟͈͍͕̪͓̝̩̦̖̹̼̠̘̮͚̟͉̺̜͍͓̯̳̱̻͕̣̳͉̻̭̭̱͍̪̩̭̺͕̺̼̥̪͖̦
Awatar użytkownika
Sybir

17-08-2025, 16:52

Marynistyczny black metal? Może być.
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
Awatar użytkownika
Lukass
zahartowany metalizator

17-08-2025, 23:33

Bloodcult pisze:
17-08-2025, 08:19
W sumie to zabawne że post ten pisałem właśnie w kontekście "Zero Tolerance" o którym była mowa stronę wcześniej. Zabawne też że pisałem "w zasadzie wszystko" a w kolejnym zdaniu wymieniłem nawet te nieliczne wyjątki gdzie obrazili kogoś innego niż chrześcijan a Ty wyciągasz ten post jako koronny przykład w kontekście "O, patrzcie debil, nie wie że nagrali "Zero Tolerance"". Naprawdę zabawne.
Kolega nadinterpretuje. Kpię, nie wątpię, że wiesz wszystko, co trzeba. Po prostu nie do końca się zgadzam. Dostali po dupie od różnych środowisk. W Polsce akurat za odwołanie ich koncertów odpowiadał głównie Rychu Nowak i jego słynny Ogólnopolski Komitet Obrony przed Sektami.

A za debili mam co najwyżej samych muzyków, tudzież ich management. I kolega Headcrab ma oczywiście rację, tyle że trzeba liczyć się z tym, że jak kogoś atakujesz, to też możesz być zaatakowany. I to jest klasyczny wręcz przypadek. Najpierw było "ale jesteśmy kontrowersyjni, uuuu". Fajnie jest być kontrowersyjnym, jak to nic nie kosztuje. A jak już się trasa posypała, a wtedy posypała się mocno, to nagle było (w jednym oświadczeniu!): (1) wolność słowa i prowokacji w sztuce; (2) w zasadzie to był żart (he he); (3) a w ogóle to my jesteśmy przeciwni dyskryminacji jakichkolwiek środowisk, a metal jest muzyką inkluzywną; (4) ale wolność wyrażania swojego zdania jest prawem jednostki. No to ja już nie wiem, czy prowokują, czy żartują, czy są przeciwni dyskryminacji, czy jednak mają takie zdanie i je wyrażają. Idioci, jak nic.

Trudno sobie wyobrazić bardziej pizdowatą postawę. Jeśli masz odwagę, żeby prowokować (albo wyrażać własne zdanie, albo żartować) w taki sposób, to musisz też mieć jaja, żeby przyjąć na klatę tego konsekwencje. A oni te konsekwencje dostali, i nadal dostają. I jest płaku, płaku, złe lewaki znów nam odwołały koncert. Było wtedy, jest - jak widzę - nadal. I mi naprawdę koło chuja lata, czy oni nienawidzą gejów i lesbijek, czy tylko sobie żartują, czy prowokują, czy robią cokolwiek. W dupie to mam. Ale o wiele bardziej bym szanował, gdyby na odwołanie koncertu odpowiedzieli: a chuj wam w dupę pedały. Wtedy byliby w swojej postawie jakkolwiek spójni. A zamiast tego mamy pizdowaty black metal. No przecież nie mieliśmy tego na myśli, a kasy za koncert trochę szkoda, ale wolność słowa i prowokacji. Jebać taki black metal. Nergalem trąci.

Trochę się rozpisałem, ale nie bez powodu. Jest to jakaś plaga na scenie. Miałeś odwagę prowokować i obrażać? Miej odwagę przyjąć tego rezultaty, pizdo jebana. Nie ma nic za darmo.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
ODPOWIEDZ