ATAKHAMA - Existence Indifferent

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
P.
postuje jak opętany!

ATAKHAMA - Existence Indifferent

18-08-2006, 00:14

Nie było chyba tematu o płycie tych Finów.

Jakby co, poniżej dwa utwory:

http://www.atakhama.com/media/mp3/atakh ... y_acts.mp3

http://www.atakhama.com/media/mp3/atakh ... tering.mp3
never again
Awatar użytkownika
Set
postuje jak opętany!

18-08-2006, 23:46

juz myslalem, ze to tez jakis oberek z fujarkami a tu zasadzka. powiem tylko tyle, iz pierwszy raz spotykam sie z tą nazwa a muzycznie ni chuja nie pomyslalbym, ze to Finowie.nawet spoko granie, co mnie troche tylko irytuje to nieco taki "kartonowy" werbel. poza tym spoko. aha, szkoda, ze brakuje im w nazwie literki "c" hehe...ATAK(C)HAMA
NECRO SKINS SOCIETY
Awatar użytkownika
P.
postuje jak opętany!

19-08-2006, 11:14

[quote][i]Wysłane przez Set[/i]
juz myslalem, ze to tez jakis oberek z fujarkami [/quote]
Dlaczego, kuźwa, oberek z fujarkami, hę?

A plyta jest naprawdę dobra, powiedziałbym nawet, że bardzo dobra. Pełna energii i tego wszystkiego, co powinna posiadać dobra plyta.
never again
Awatar użytkownika
Kingu
weteran forumowych bitew

19-08-2006, 11:31

Rzeczywiście, jako Atakhama Finowie nagrali dobry (momentami nawet bardzo dobry) death metalowy album, przywodzący tu i ówdzie skojarzenia z wczesnym Vader (The ultimate..). Ja żałuję natomiast, że przestał istnieć Funeris Nocturnum, którego skład bez wokalisty to właśnie Atakhama. Funeris Nocturnum - Code666 Religion Syndrome Deceased to jedna z najlepszych płyt stworzonych w Finlandii. Fantastyczne, nieszablonowe pomysły aranżacyjne i otwarte umysły twórców. Do tego cały czas jazda na szybkim biegu. Awangarda! A Atakhama to jednak już pewien szablon, kanon...
Awatar użytkownika
P.
postuje jak opętany!

19-08-2006, 11:34

[quote][i]Wysłane przez Kingu[/i]
Rzeczywiście, jako Atakhama Finowie nagrali dobry (momentami nawet bardzo dobry) death metalowy album, przywodzący tu i ówdzie skojarzenia z wczesnym Vader (The ultimate..). [/quote]
No popatrz, a mi bardziej czuć tu black metalem i zero vadera.
never again
Awatar użytkownika
Set
postuje jak opętany!

19-08-2006, 21:50

ha! znam Funeris Nokturnum "pure satanic blasphemy", zajebiste dla mnie zreszta, ale nie wiedzialem o nich za duzo. w sumie to miejscami mozna byloby sie doszukac wspolnych pierwiastkow jednak, dopoki nie wiedzialem o tych w/w koneksjach to ni chuja nie wpadlbym na to.
oberek z fujarkami to tak sobie napisalem z ulga, ze to jednak nic pokroju Fintroll, Korpiiklaanii (czy jak to sie pisze) czy innego Zakokurwapower...po prostu ja akurat nie trawie takiego grania, tylko tyle
NECRO SKINS SOCIETY
Awatar użytkownika
Ulfr
zaczyna szaleć

19-08-2006, 23:05

Funeris Nocturnum nie znam, po tym co tu przeczytalem postaram sie to nadrobic, natomiast Atakhama mi sie w miare podobala, ot solidne deathowe granie, ale lba bynajmniej nie urywa.
VIVA MEGALOMANIA
Awatar użytkownika
P.
postuje jak opętany!

20-08-2006, 10:12

[quote][i]Wysłane przez Maria Konopnicka[/i]
Nie podoba mi się - do bólu wtórny death metal z oklepanymi patentami, które słyszałem już tysiące razy. [/quote]
O, jaki zwolennik oryginalności. Nie znałem Cię od tej strony.
Tyle energii jaką ma w sobie debiut Atakhama posiada niewiele plyt, stąd też "oklepane patenty" to stwierdzenie niezgodne z prawdą.

Co wy z tym death metalem? Jeśli już, to black metal z elementami death.
never again
Awatar użytkownika
P.
postuje jak opętany!

26-08-2006, 11:40

[quote][i]Wysłane przez Kingu[/i]
Ja żałuję natomiast, że przestał istnieć Funeris Nocturnum, którego skład bez wokalisty to właśnie Atakhama. Funeris Nocturnum - Code666 Religion Syndrome Deceased to jedna z najlepszych płyt stworzonych w Finlandii. Fantastyczne, nieszablonowe pomysły aranżacyjne i otwarte umysły twórców. Do tego cały czas jazda na szybkim biegu. Awangarda! [/quote]
Dziwne, że nie znałem wcześniej FUNERIS NOCTURNUM. Od kilku dni już znam! Bardzo mi się to podoba. Super!!!
never again
esq
postuje jak opętany!

26-08-2006, 21:58

dobre gówno, Predatory Acts kojarzy mi się z Psycroptic ;D

p.s. jest to dobrze,technicznie odegrany death metal, żaden kurwa black :P
Trzeba wezwać pomoc, nadamy sygnał H-U-J alfabetem Downa !
ODPOWIEDZ