GODLESS RISING
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- KAKAESIAK
- rasowy masterfulowicz
GODLESS RISING
kapela starego wokalisty Vital Remains Jeffa Gruslina, do tej pory wydali dwie płytki Rising Hatred z 2006 roku , i Battle Lords z 2007, natomiast na 2009 rok planowane jest wydanie nowej płytki, stylistycznie stary DM najbardziej mi to przypomina okres dwójki Vitali, zna ktoś?
In a world of compromise...some don't
- Olo
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
Re: GODLESS RISING
no jasne, że zna - zajebiste granie - jeżeli dla kogoś nowe produkcje Vitali są zbyt melodyjne to powinien właśnie sięgnąć po Godless Rising. "Battle Lords" rządzi......
Życie światów jest ryczącą rzeką, ale Ziemia jest sadzawką i stawem.
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
- AroHien
- rasowy masterfulowicz
Bardzo dobry i ogolnie dosc slabo znany zespol. Mocno osadzone w 'vitalnym' graniu (oczywiscie tym starym). Szczegolnie Battle Lords jest warte uwagi, choc 'jedynka'tez niczego sobie.
- KAKAESIAK
- rasowy masterfulowicz
a tak na marginesie to podobno Suzuki nie gra już w Vitalach
In a world of compromise...some don't
- Gothmog
- zaczyna szaleć
- Kontakt:
wtf? jakieś czegóły? źródło informacji? cokolwiek?KAKAESIAK pisze:a tak na marginesie to podobno Suzuki nie gra już w Vitalach
Tekst to tylko pretekst do podtekstu...
http://www.lastfm.pl/user/rybieudka - Last.fm
http://rybieudka.blogspot.com/ - RYBIEUDKA blog
http://www.lastfm.pl/user/rybieudka - Last.fm
http://rybieudka.blogspot.com/ - RYBIEUDKA blog
- Block69
- zahartowany metalizator
- Brązowy Jenkin
- w mackach Zła
Skąd te informacje? Z tego co mi wiadomo Suzuki nie gra koncertów, ale w składzie studyjnym nadal znajduje się. Tak przynajmniej mówi myspace, prowadzony bezpośrednio przez Lazaro.
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
- Brązowy Jenkin
- w mackach Zła
Prędzej Suzukiemu brutalny death metal. Prawie 2 lata temu Lazaro mówił że żółtek słucha głównie wirtuozów gitary i progresji...
- Bonny
- rasowy masterfulowicz
Dobra rzecz. Ostatniego lata kupiłem sobie obie płytki. Dobrze się słucha, w odróżnieniu od gównianych ostatnimi laty płyt Vital Remains.
- Set
- postuje jak opętany!
Nie dupc Bonny, "dechristianize" to mocarna sprawa, "icons..." to juz cos o wiele słabszego ale i tak mam wrażenie , zzze niszcza iwiekszosc "gwiazd" dzisiaj, kurwa sorrrky. Baza, baza, baza, baza.........Bonny pisze:Dobra rzecz. Ostatniego lata kupiłem sobie obie płytki. Dobrze się słucha, w odróżnieniu od gównianych ostatnimi laty płyt Vital Remains.
NECRO SKINS SOCIETY
- Riven
- Kontakt:
czyli gowna?Major pisze: wirtuozów gitary i progresji...

this is a land of wolves now
- Brązowy Jenkin
- w mackach Zła
W kontekście rozwoju VR być może...Riven pisze:czyli gowna?Major pisze: wirtuozów gitary i progresji...
- Riven
- Kontakt:
powszechnie uwielbiani wirtuozi gitary elektrycznej nadaja sie do jednego - do rzniecia z nich techniki 

this is a land of wolves now
-
- postuje jak opętany!
Obie pozycje - i mini i duża płyta kapitalne. Ostatnia płyta Vitali, która mi się tak na prawdę podoba to "Dawn Of The Apocalypse" a płytki Godless Rising to kapitalna alternatywa dla nowych, nieco plastikowych i wyjątkowo nużących wydawnictw Vital. Gruslin jest brzydki ale ten jego archaiczny growl potrafi nieźle zamieszać, trochę heavy metalowych patentów; niepowtarzalny, archaiczny wręcz klimat (blasty niemal urocze) zupełnie jak z "Into cold darkness"... nie mogę się doczekać na kolejne płyty!
"Rising hatred" już ktoś wznowił? Wydawało mi się, że widziałem w jakimś sklepie internetowym czy na jakieś aukcji z inną okładką...
"Rising hatred" już ktoś wznowił? Wydawało mi się, że widziałem w jakimś sklepie internetowym czy na jakieś aukcji z inną okładką...