Serpentcult

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
4m
weteran forumowych bitew

Serpentcult

19-01-2009, 14:26

Obrazek
Był temat o takim nowym zespole z dziewczyną na wokalu (The Devil's Blood - Come, Reap), więc i ja sobie podobny założę :) Serpentcult są z Belgii, grają doom metal, skład tradycyjny - gitara, bas, bębny i panna na wokalu. W 2007 roku nagrali epkę Trident Nor Fire, której nie miałem okazji posłuchać, ale po tym co usłyszałem na wydanym w październiku 2008 debiucie Weight Of Light obowiązkowo będę musiał tę zaległość nadrobić. Płyta to coś pięknego, polecam, ale trzeba po prostu samemu posłuchać!
http://www.myspace.com/serpentcult
from the thunder
and the thought
and the chaos
that free the form
Awatar użytkownika
Duban
weteran forumowych bitew

Re: Serpentcult

19-01-2009, 14:47

Znam właśnie 'Trident nor Fire' i mam nadzieję, że na debiutanckim długograju miali okazje się wykazać. Bardzo fajne grzanie, nawiązujące do Count Raven, Candlemass i odrobinę do Bolt Thrower. Jeśli ktoś siedzi w sabbathowych klimatach, to jak najbardziej powinien spróbować.
If you believe the western sun
is falling down on everyone.
You're breaking free and the morning's come.
If you would know your time has come.
Awatar użytkownika
Maleficio
zahartowany metalizator
Kontakt:

Re: Serpentcult

19-01-2009, 14:58

ta panienka mnie denerwuje tylko, nie wiem ale wole Jex Thoth i Blood Ceremony jezeli chodzi o wokal. A koles (2 od prawej) to szef Painiac Records i wydal kilka kultowych winyli co hulaja na ebay za szalona kase.
ODPOWIEDZ