Dimentianon

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Czesław
rasowy masterfulowicz

Dimentianon

23-08-2009, 14:37

Pora wam zabić jakiegoś ćwieka żebyście skończyli pierdolić o tym Behemocie. Otóż od kilku lat w Stanach pogrywa sobie Dimentianon, death/black metalowa kapela (z naciskiem na death) grająca kompletnie nie szablonową i niestandardową muzykę. Kawałki przytłaczają swoim ciężarem, ale także rozbudowaniem, sposobem zaaranżowania i ilością pomysłów, jednocześnie nie będąc zbytnio przesyconym techniką, przeprodukowanym czy cechujący się zbytnim natężeniem fajerwerków. Miałem swego czasu Promo 2007, ale gdzieś jebłem w kąt, bo nie ogarniałem tej muzyki. Teraz mam pełny album, nowe promo a także split z doomowym RIGOR SARDONICUS (z którym kapela ciągle blisko związana, mimo iż grają zupełnie inny typ muzyki, split D/RS to chyba największy rozstrzał gatunkowy który.... może do siebie pasować!). To co się dzieje na "Hossanas Novus Ordo Seclurum" jest po prostu nie do opisania, i mimo iż całość trwa godzinę to parę przesłuchań pod rząd praktycznie murowane.
Awatar użytkownika
Bonny
rasowy masterfulowicz

Re: Dimentianon

23-08-2009, 15:21

W 2003 r. na jednym z festiwali dostałem na CD ich pierwsze demo/promo. Poza gównianym brzmieniem na granicy słuchalności nic nie zwróciło mojej uwagi. Dalszych losów tej kapeli nie znam, a tu widzę że płyty, splity wydają.
Awatar użytkownika
Czesław
rasowy masterfulowicz

Re: Dimentianon

23-08-2009, 22:30

Nie wiem jak tam grali na początku, ale trzeci kawałek na gajspejsie to otwieracz na ostatniej płycie, posłuchaj i powiedz co sądzisz: http://www.myspace.com/dimentianon
ODPOWIEDZ