Mozambijscy uczeni zajmują się tym od dawna, stwierdzili że choroba zwana Straight Edge objawia się następującymi symptomami:
Do ryja przyklejają się różne żelastwa

zaczynasz tańczyć z kotami

spodnie robią się coraz ciaśniejsze, a włosy czernieją i przesuwają się na którąś ze stron

O pomoc poprosili zaprzyjaźnionych doktorów z Wielkiej Brytanii i Szwecji. Po połączeniu sił, wynaleźli doskonały antybiotyk na tę zarazę. W taki sposób powstał doskonały lek, który należy stosować wyłącznie w korelacji z alkoholem. Sami zainteresowani, tytułują się w ten sposób:
"THIS ONE IS A SPLIT LP WITH THE ALCOHOLIC CRUST HARD CORE BAND "ALEHAMMER" FROM U.K AND THE OLD SCHOOL DEATH METAL WITH SOME CRUST PARTS BAND "TYRANT" FROM SWEDEN,RELEASED IN 2009 BY AGIPUNK RECORDS"
Medykament nazywa się “At the war with straight edge/ Go ahead raise the dead”
Split składa się z dwóch części (skoro są dwa zespoły, to trudno o więcej części). Pierwsza w kolejności alfabetycznej, to dzieło Alehammer. Brytyjczycy do tego alkoholowego burdelu przemycili bardzo dużo dobrego, tradycyjnego i agresywnego hardcore/punku i crustu. Agresja, wrzask, szalona perkusja, patataje i BRZMIENIE powodują, że mózg z czasem sam zaczyna kołysać się w tą i we tamtą. Gitara syfiasta, brzęcząca, piękna, miejscami chwytliwa! Myślę jednak, że produkcja jest tym, co wyróżnia ten zespół na tle tysięcy podobnych brutalnie hc/punkowo brzmiących zespołów. Panowie bardzo mocno inspirują się alkoholami, więc w górę puszki/kufle butle i na wojnę ze Straight Edge !
Druga część to szwedzki death metal. Widziałem tutaj wielu koneserów tego tematu, więc nie będę pisał, czego się można spodziewać. Podpowiem tylko teatralnym półszeptem, że do tego można tańczyć i walca, i twista, jestem pewien, że wujek Fenriz zna i poleca, a jak tak nie jest, to dam się wychłostać na najbliższym słupie. Brzmienie gitowe, bardzo dobrze skomponowane utwory, w tak krótkim materiale mamy bardzo dużo różnych temp.
Opakowanie :

Okładka znowuż dziełem Justina B., którego śladem wciąż podążam
Majpejsy
http://www.myspace.com/officialtyrant
http://www.myspace.com/alehammer666