MANTAK - Diabolical Psycholust

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Czesław
rasowy masterfulowicz

MANTAK - Diabolical Psycholust

22-10-2010, 14:54

Obrazek

Kapela z Malezji, pierwsze dema nagrane pod koniec lat 90, obecnie na koncie 4 pełne płyty, parę splitów i epek. Mantak para się diabelskim thrash/black metalem jaki zaserwować może tylko Ameryka płd albo właśnie daleka Azja. Ostatni album "Diabolical Psycholust" nie jest w stanie wyjść z mojego odtwarzacza od wczoraj - myślałem że będzie to kolejny napierdol w stylu Surrender of Divinity albo Goat Semen, próbujące po raz setny zbrutalizować wczesne nagrania Sarcofago, a tutaj dostałem materiał który coprawda nawiązuje do w/w tradycji, ale jednocześnie zahacza o heavy metal! Myślę że najstosowniejsze porównanie będzie z genialnym Miserycore! Na koniec dojebali, jak to mają w zwyczaju, kowerem - padło na "Paranoid" i zapewniam że to jeden z najlepszych coverów tej kapeli!
Awatar użytkownika
Scaarph
zahartowany metalizator

Re: MANTAK - Diabolical Psycholust

22-10-2010, 14:59

mantak chodzi za mną już od dawna, chyba w końcu czas obadać.
ON TO RUPTURE

Obrazek
Necro Skins Society
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

01-03-2011, 16:41

Robią postępy, są coraz lepsi, ale nawet te ostatnie dokonania mnie nie przekonują. Do poziomu IMPIETY, na przykład, jeszcze daleko. Przy zachowaniu obecnej tendencji dopiero za mniej więcej dwa-trzy albumy mają szansę nagrać coś co mnie chwyci. Na razie za bardzo chaotyczne to wszystko. Bez ładu i składu, byle do przodu. Ma to swój urok, ale zdecydowanie czegoś jeszcze brakuje.
Only SŁUCHANIE płyt is real!
Karkasonne

01-03-2011, 17:37

Słyszałem tylko split z Enshadowed bodajże i dużo było w tym crustu czy innego d-beatu, bardzo mi się podobało i na pewno niedługo obczaję resztę.
ODPOWIEDZ