MELEKTAUS

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
KRIS1977
zaczyna szaleć

MELEKTAUS

26-04-2011, 01:39

co sądzicie o tej kapeli.Debiut Trascendence Through Ethereal Scourge według mnie to KAPITALNE granie.Chyba kolesie nagrywają nową płytę.

Ja czekam!!!!!!!.
Nasum
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Re: MELEKTAUS

26-04-2011, 14:25

Dobry kawałek death metalu - może bez szaleństw,ale od czasu do czasu lubię przesłuchać. W sumie, to zaraz sobie zapodam ich płytę dla przypomnienia:) Jeśli wyjdzie nowa płyta to pewnie przesłucham, zobaczymy czy w dziale recenzji dostanie znowu maksymalną notę.
DCI Hunt

26-04-2011, 14:38

Nie znam tego, ale słyszałem album ich poprzedniej kapeli Dominus Xul i było to niezłe okołoinkantejszynowe granie. Ten Melektaus to coś w ten sam deseń?
Nasum
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

26-04-2011, 14:58

Ja nie słyszałem Dominus Xul, więc nie mogę się wypowiedzieć czy grają tak jak w poprzedniej kapeli czy dość mocno zmienili środki przekazu. W każdym razie trochę Incantation można by tu znaleźć, może w tych wolniejszych partiach, generalnie na albumie dominuje szybkość, ale miłośnicy ultra szybkich blastów będą zawiedzeni. Szybkość jest, ale nie przekraczają bariery prędkości dźwięku - w sumie dobrze, płyta jest przez to bardziej przejrzysta.Generalnie jak stwierdziłem to dobry kawałek muzyki, warto się zainteresować ich drugim albumem.
ODPOWIEDZ