UNGOD
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Czesław
- rasowy masterfulowicz
UNGOD
Niemiecka kapela blackmetalowa grająca od początku lat 90, z przerwą w ciągu ostatnich paru latach, po reedycji starego MCD "Conquering What Once Was Ours" wraca z nowym mini LP zatytułowanym po prostu "Ungod". Nie wiem jak ich jedyna płyta z 93 "Circle of the Seven Infernal Pacts" ale oba wspomniane materiały są całkiem niezłe. Kolekcjonerom splity 7EP z Desaster i Sadistic Intent pewno spać nie dają. Zna ktoś, ma ktoś? Jak tam pierwsza płyta?
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
Re: Ungod
"Całkiem niezłe" to najlepsze co można o tym napisać.
Dziękuję Boże, że istnieje black metal.
- Maleficio
- zahartowany metalizator
- Kontakt:
Ja znam i mam jedynie ich pierwszą płytę "Cyrkiel siedmiu infernalnych paktów" to co nagrywali po tej płycie już mi wogóle nie podeszło. Ale pierwsza całkiem ok, taka troszkę mroczniejsza kopia Emperor z ich splitu z Enslaved.
Ungod jest spoko. Zarówno płyta, mCD 'Conquering...' jak i kawałki ze splitów są bardzo fajne. Na wychowanych na Watain metalowcach wrażenia pewnie nie zrobi, ale ja wciąż lubię wracać do ich starych nagrań. Kiedys coś tam mówili, że ten brzydki szwab Schierkon jest konfiturą, ale te oskarżenia wyszły chyba od ludzi z Absurd czy Morke, więc ich wiarygodnośc była dyskusyjna
Co jest dodane jako bonus do reedycji 'Conquering...'? Może puszczę 1st pressa i kupie sobie reedycję.

Co jest dodane jako bonus do reedycji 'Conquering...'? Może puszczę 1st pressa i kupie sobie reedycję.