AVE MARIA - Chapter I
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- maciek z klanu
- mistrz forumowej ceremonii
AVE MARIA - Chapter I
Debiut niemiaszków z tego roku wydany przez Ahdistuksen Aihio Productions. Dla fanów Jumalhamara. Słuchał juz ktoś?
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- Lykantrop
Re: AVE MARIA - Chapter I
Jeszcze do kompletu brakuje mi na scenie religious BM kapeli o nazwie HABEMUS PAPAM.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- Mental
- weteran forumowych bitew
Sampel był nawet obiecujący, ale nie na tyle żebym kupił całą płytę.
You may raise your chalice of nothing
And salute the leech that you are
And salute the leech that you are
- 0ms
- rasowy masterfulowicz
http://rateyourmusic.com/artist/habemus_papam
nie jestem pewien, czy graja religijny bm, ale sadzac po zdjeciu to jest bardzo prawdopodobne
nie jestem pewien, czy graja religijny bm, ale sadzac po zdjeciu to jest bardzo prawdopodobne
- maciek z klanu
moze ktos sie wypowie o debiucie? Bo moim skromnym downowym zdaniem jest to bardzo dobra pozycja. Az dziw bierze, ze tak tutaj liczni fani jumalhamara siedza cicho :)
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- Tymothy
- postuje jak opętany!
Siedzą cicho, bo pewnie myślą, że Lykantrop mówi prawdę o tym religijnym bm, i nawet nie sięgną po tę płytę, bo już mają wyrobione zdanie, może to i lepiej...
Nawet pewnie nie miałeś okazji przesłuchać tego albumu, a już okrzyknąłeś ich religijnym black metalem.
Jeżeli Jumalhämärä gra religijny black metal, to faktycznie masz rację.Lykantrop pisze:Jeszcze do kompletu brakuje mi na scenie religious BM kapeli o nazwie HABEMUS PAPAM.
Nawet pewnie nie miałeś okazji przesłuchać tego albumu, a już okrzyknąłeś ich religijnym black metalem.
Hello darkness, my old friend
- 0ms
- rasowy masterfulowicz
przeciez on nie napisal, ze Ave Maria to rbm
- Lykantrop
Czy nie dostrzegasz ironii w powyższej wypowiedzi?Tymothy pisze:Jeżeli Jumalhämärä gra religijny black metal, to faktycznie masz rację.Lykantrop pisze:Jeszcze do kompletu brakuje mi na scenie religious BM kapeli o nazwie HABEMUS PAPAM.
Nawet pewnie nie miałeś okazji przesłuchać tego albumu a już okrzyknąłeś ich religijnym black metalem.
Nie przesłuchałem, przyznaję, nazwa odrzuciła mnie na kilometr. Jeśli to tylko kopia Jumalhamara to nawet się z tego powodu cieszę, bo oryginał mi zupełnie wystarcza. Jeśli nie to może kiedyś, w każdym razie mam nadzieję, że nikogo swoją krzywdzącą ironią nie zraniłem. W przeciwnym razie czym prędzej się wpiszę w temacie MEA CULPA.
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- Tymothy
- postuje jak opętany!
Wątek o Corpus Christii cytuję: "Religijny Black Metal sięgnął dna w momencie, kiedy powstała kapela o nazwie Ave Maria."0ms pisze:przeciez on nie napisal, ze Ave Maria to rbm
viewtopic.php?f=13&t=9151&start=60
A jego wpis w tym temacie to niby co sugeruje?
- Lykantrop
Wiem, że to złudne się opierać na takich przesłankach, ale po trosze rację miałem. :-)Genre:
Experimental Psychedelic Black Metal
Lyrical themes:
Religion, Trance, The Human Mind
- 0ms
- rasowy masterfulowicz
Wpisu w tamtym watku nie widzialem - odnosze sie tylko do tego tematu. Zluzuj poslady.Tymothy pisze:Wątek o Corpus Christii cytuję: "Religijny Black Metal sięgnął dna w momencie, kiedy powstała kapela o nazwie Ave Maria."0ms pisze:przeciez on nie napisal, ze Ave Maria to rbm
viewtopic.php?f=13&t=9151&start=60
A jego wpis w tym temacie to niby co sugeruje?
- Tymothy
- postuje jak opętany!
O co kaman? Innym można kogoś jebać na forum za to, że walnie "bombę", a mi nie? :)
Genre:
Speed/Thrash Metal, Heavy Metal/Rock (1990s)
Lyrical themes:
Religion, Politics, War, History, Death, Hate
Hmmm, to oni grają co? Religijny thrash? :)
MegadeathLykantrop pisze:Wiem, że to złudne się opierać na takich przesłankach, ale po trosze rację miałem :-)Genre:
Experimental Psychedelic Black Metal
Lyrical themes:
Religion, Trance, The Human Mind
Genre:
Speed/Thrash Metal, Heavy Metal/Rock (1990s)
Lyrical themes:
Religion, Politics, War, History, Death, Hate
Hmmm, to oni grają co? Religijny thrash? :)
- Lykantrop
No Rudy gra religious technical thrash, tyle że on wyprzedził epokę nawet, bo o kontemplację na gigach apelował już naście lat temu. W każdym razie, no powiedzmy sobie szczerze, czy już nie nazbyt pretensjonalne jest nazywanie kapeli AVE MARIA? Oczywiście wolna wola, każdy robi co chce, ale ja mam prawo wnosić, że takie zabiegi są poniekąd żerowaniem na trendzie. Przesłuchałem sobie nawet, żeby nie być ignorantem do potęgi n-tej i stwierdzam, że jednak miałem rację - wolę Jumalhamara. Chociaż to taka oczywista zżynka z Jumalhamara nie jest.
-
- rasowy masterfulowicz
- Tymothy
- postuje jak opętany!
Takie same żerowanie na trendzie jak nazywanie zespołu np. Morowe (tu akurat żerowanie na trendzie nazw w języku polskim), albo Deus Mortem, który nie dość, że żeruje na trendzie nazywania zespołów łacińskimi nazwami, to jeszcze jedzie po religijnym trendzie jeśli chodzi o nazwę.Lykantrop pisze:W każdym razie, no powiedzmy sobie szczerze, czy już nie nazbyt pretensjonalne jest nazywanie kapeli AVE MARIA? Oczywiście wolna wola, każdy robi co chce, ale ja mam prawo wnosić, że takie zabiegi są poniekąd żerowaniem na trendzie.
Jak widzisz, wszystko można podpiąć pod jakiś tam trend.
- Nikczemny_Żmij
- rozkręca się
doszukiwanie się wszędzie trendów zakrawa na lekką paranoję.