SEPTIC DEATH

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika

SEPTIC DEATH

27-06-2011, 01:25

Kiedy ćwierć wieku temu byłem z kumplem w Warszawie nie tylko po to by po szlugach popijać dezodorant ale by i zaopatrzeć się w kilka płyt bo uzbierało się wtedy nieco grosiwa a dostawy z zachodu wymagały większej akrobatyki, znalazłem takie o to cudo u jakiegoś menela na chodniku, bądź w budzie po sztanglu z parówką i koncetratem pomidorowym w środku.
Obrazek
wracając do domu nie spodziewałem się zniszczenia. Pierwsze co mi szło w porównaniach to ówczesny VOIVOD (jako, że chciałem znać tylko metal) i dopiero kiedy zrozumiałem, że tu idzie o pianę na ustach wyszukałem (nieco na piechotę) podobnych kapel do ich wałków z Terrorrain, Poison Mask, Silence.
Niestety reszcie ich dyskografii baardzo brakuje, AMEBIX wtedy był szerzej znany jako klon VENOM a jeszcze jakiś czas później niemiecki Metal Hammer potrafił wydać (dodać) flexi ACTIVE MINDS.
Do dziś nie mogę znaleźć dla tych kawałków czegoś zastępczego....
До свидания Mother Fuckers
Awatar użytkownika

Re: SEPTIC DEATH

16-09-2011, 22:06

Podbijam - może kogoś wreszcie ruszy
До свидания Mother Fuckers
Awatar użytkownika
Duvelor
weteran forumowych bitew

Re: SEPTIC DEATH

16-09-2011, 22:54

Dla mnie "Now That I Have the Attention, What Do I Do with It?" to świetny album. Poznałem go jakoś rok po premierze, około 1988 roku. Na samym początku zainteresowała mnie okładka wykonana przez jednego z członków kapeli, a dokładnie Pushead'a. Wiadomo co i dla kogo gość tworzył. Ale wracając do muzyki - raz na jakiś czas zapodaję sobie ten LP. Tuż przed lub po nim leci D.R.I. "Dealing With It" lub "Violent Pacification", a niekiedy nawet AGNOSTIC FRONT "Cause For Alarm". Nie to, żeby te wspomniane dzieła były jakoś podobne do SEPTIC DEATH, ale wpadły mi w łapy razem z ich albumem.
Aaaaa, miałem też jakiś boolteg na kasecie wideo, gdzie gościnnie zagrał Hetfield i o ile mnie pamięć nie myśli Hammett również. To chyba tyle :)
𝕮𝖔𝖗𝖔𝖓𝖊𝖗
ODPOWIEDZ