Naszło mnie dzisiaj i postanowiłem założyć dwa tematy. Jeden dotyczący rockowego SPIDERS, a drugi baaaardzo starej "legendy", której taśma demo dotarła do Polski około 1986 roku. Chodzi o kapelę, a w zasadzie projekt jednego kolesia, z USA.
Część ze starszych użytkowników powinna pamiętać demówkę, na temat której "poczytać" można tutaj:
http://www.metal-archives.com/bands/Hellhouse/50362
A posłuchać tutaj:
Ale to wtedy była ekstrema :)
Jedna z brutalniejszych kaset demo obok wczesnych nagrań EXTREME NOISE TERROR, NAPALM DEATH, CARCASS i AGATHOCLES...
Pamięta ktoś HELLHOUSE lub HELLISH TORMENT (ja miałem kasetę opisaną tą drugą nazwą)?
HELLHOUSE lub HELLISH TORMENT
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Duvelor
- weteran forumowych bitew
HELLHOUSE lub HELLISH TORMENT
𝕮𝖔𝖗𝖔𝖓𝖊𝖗
- Duvelor
- Olo
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
Re: HELLHOUSE lub HELLISH TORMENT
mam znajomego, który zawsze mnie zagaduje "chodź pogadamy o starych czasach, jak basista odszedł z Hellish Torment" - ale teraz dopiero usłyszałem pierwszy raz ich muzykę z tej jutubowej wrzuty.. Jak na 1985 to mega tornado.
Życie światów jest ryczącą rzeką, ale Ziemia jest sadzawką i stawem.
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
- Duvelor
Re: HELLHOUSE lub HELLISH TORMENT
Fakt, cios niesamowity :) Dzisiaj nie robi takie "granie" większego wrażenia, ale ówcześnie... szczęki opadały na parkiet.
𝕮𝖔𝖗𝖔𝖓𝖊𝖗