NATRON - Rot Among Us

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Pacjent
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

NATRON - Rot Among Us

29-11-2009, 18:10

- Co by tu jeszcze? – zastanawiał się głośno Napierdalasław Perkusiński, redaktor naczelny „Głosu Metalowca” – gazety codziennej dla narwańców z długimi kudłami, niedopieszczonych ofiar ADHD, przygłuchych imbecyli i rekordzistów pod względem zawartości alkoholu we krwi.
- Co by tu jeszcze?! – powiedział zdecydowanie głośniej co oznaczało, że wyzbywa się częściowo swojej autorytatywnej roli arbitra wyboru najlepszych płyt 2009 roku i prosi swych poddanych o propozycje.
- Może nowy Nile?! – zapytał śmiało Piotrek Wiertarka – konserwator budynku redakcji, mało rozgarnięty, ale wtajemniczony w arkana metalowo-dziennikarskiej roboty.
- To już naturalnie jest – odpowiedział spokojnie szef- potrzebuję czegoś co spełnia w 100% definicję death metalu. Czegoś szybkiego, ale jednocześnie technicznego, z brutalnym wokalem, dobrą produkcją z nieśmierdzącą plastikiem perkusją, najlepiej nagranego przez doświadczony, posiadający swój styl zespół.
- Proponuję Hypocrisy „A Taste of Extreme Divinity” – wypalił kierownik jednoosobowego Działu Metali Lekkich, Bożydar Miętki.
- Kurwa, Bożo, ja nie szukam największego gniota roku, a czegoś co łamie kości, rozpuszcza mózg i jednocześnie robi laskę największym deathmetalowym koneserom – irytacja Perkusińskiego weszła w I etap.
- Służ mu wiernie to ci w gębę pierdnie – parsknął pod nosem Miętki, lecz na tyle cicho, że nie uszło to uszom szefa.
- Bożo, ty lepiej idź i daj na mszę za to, że jeszcze tu pracujesz, bo po twojej entuzjastycznej recenzji ostatniego niewypału Children of Bodom powinieneś co najwyżej czyścić kible w redakcji „Bravo Girl” – zgasił Miętkiego pryncypał.
- Ja mam kandydata spełniającego w każdym calu wymagania szefa – do dyskusji włączył się Mścisław Miażdżer – stary grindcore’owiec, oficjalnie kierownik Działu Statystyk – Natron „Rot Among Us”!
I to jest prawidłowa odpowiedź! Gdzie ja mam łeb?! – krzyk naczelnego poderwał wszystkich z krzeseł i jednocześnie uspokoił zwiastując koniec nerwowej dyskusji – dokładnie tak: zajebista płyta, bezbłędnie technicznie, zespół oryginalny jak na dzisiejsze warunki, do tego zmienili wokal na jeszcze lepszy, a poza tym mam ostatnio sentyment do Włochów (szef siedział w koszulce Sadist).
- Szefie, jest jeden problem – tradycyjnie głos jako ostatni zabrał zajmujący się kontaktami z czytelnikami i kapelami podwórkowymi Brędzliusz Demo – tej płyty prawie nikt nie zna. Kiepska dystrybucja, niewielka reklama, a nasza recenzja „Rot Among Us”, co prawda bardzo dobra, znalazła się w wydaniu świątecznym, którego nikt nie kupuje.
- I bardzo dobrze – przerwał Demo szef – to my kształtujemy gusta ludu, a nie on nasze. Na jutro wywiad z Natron, druk w weekendowym wydaniu, razem ze zdjęciem zespołu na okładce i z rozszerzoną wersją recenzji płyty w środku!!!

http://www.myspace.com/natronband
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Awatar użytkownika
AroHien
rasowy masterfulowicz

Re: NATRON - Rot Among Us

29-11-2009, 19:04

Jakoś tak absolutnie mnie ich nowy album nie ruszył. Niby poprawne, ale nie kopie...
Pacjent

29-11-2009, 21:26

Myślę, że posłuchałeś tego krążka raz, może dwa i "kopnąłeś w kąt" dlatego Cię "nie kopie", tymczasem "Rot Among Us" potrzebuje czasu.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Awatar użytkownika
AroHien
rasowy masterfulowicz

29-11-2009, 21:53

No, niezupełnie przesłuchałem cztery razy, bo nawet lubię ten zespół. Niestety w przypadku tej płyty to i z dziesięć przesłuchań raczej nie pomoże. Ale nie przesądzam - jeszcze dam im szansę...
Pacjent

30-11-2009, 18:07

Daj im szansę. Dla mnie, obok Asphyx, deathmetalowa płyta roku.
Pacjent

28-12-2009, 19:16

Pacjent

24-01-2010, 13:09

Awatar użytkownika
Morbid Marcin
weteran forumowych bitew

24-01-2010, 13:50

Pacjent pisze:Daj im szansę. Dla mnie, obok Asphyx, deathmetalowa płyta roku.
Mocne stwierdzenie. Myslalem, ze sie dawno rozpadli. Trzeba posluchac, choc jakos nie bardzo wierze w szybki transfer z II ligi do ekstraklasy.
Pacjent

27-01-2010, 17:35

W ekstraklasie to oni są przynajmniej od poprzedniej płyty, nowy album tylko potwierdza ich awans.
Pacjent

29-03-2011, 12:58

Pacjent

05-04-2012, 15:47

Obrazek

Nowa/stara płyta zawierająca uaktualnione wersje utworów z debiutu, EP-ki i dema + nowy kawałek + cover Terrorizer.
ODPOWIEDZ