Przestarzały black metal z Austrii. Gdy usłyszałem ich płytę "Cold", to automatycznie poczułem się mlodszy o jakieś 15 lat. Tak się niegdyś grało, gdy w modzie był las, księżyc, szyszki i fiordy. Ale w tej bezpretensjonalnej wtórności muzycznej Austriaków tkwi jakiś pierwiastek autentyzmu. Oni tak grają, bo tak chyba lubią. Są dłużyzny, są mielizny, ale jako całość jest to słuchalne. Pobrzmiewa w tym klimat Bathory, Immortal, starego Satyricon. Taka "podróż sentymentalna". Zna ktoś?
Edit: próbka -
HELLSAW
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- metalized
- weteran forumowych bitew
Re: HELLSAW
Mam płycine o tytule hmm niech no ja zerkne -Cold właśnie ale tak mi sie spodobała, że nijak nie pamietam co grajo haha. Może czas odświeżyć??
P.J.E.C.
- Blackult
- rasowy masterfulowicz
Re: HELLSAW
e kurwełe fane fane z tuba jak 40 sekund poskipowałem. przypomnijcie żeby obadać jak bydzie czas.