HELLSAW

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
aryman
postuje jak opętany!

HELLSAW

13-04-2012, 16:33

Przestarzały black metal z Austrii. Gdy usłyszałem ich płytę "Cold", to automatycznie poczułem się mlodszy o jakieś 15 lat. Tak się niegdyś grało, gdy w modzie był las, księżyc, szyszki i fiordy. Ale w tej bezpretensjonalnej wtórności muzycznej Austriaków tkwi jakiś pierwiastek autentyzmu. Oni tak grają, bo tak chyba lubią. Są dłużyzny, są mielizny, ale jako całość jest to słuchalne. Pobrzmiewa w tym klimat Bathory, Immortal, starego Satyricon. Taka "podróż sentymentalna". Zna ktoś?
Edit: próbka -
Urodziłem się Hebrajczykiem, ale potem przeszedłem na narcyzm. (W. Allen)
Awatar użytkownika
metalized
weteran forumowych bitew

Re: HELLSAW

13-04-2012, 16:38

Mam płycine o tytule hmm niech no ja zerkne -Cold właśnie ale tak mi sie spodobała, że nijak nie pamietam co grajo haha. Może czas odświeżyć??
P.J.E.C.
Awatar użytkownika
Blackult
rasowy masterfulowicz

Re: HELLSAW

13-04-2012, 16:47

e kurwełe fane fane z tuba jak 40 sekund poskipowałem. przypomnijcie żeby obadać jak bydzie czas.
ODPOWIEDZ