COMMUNION
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- metalized
- weteran forumowych bitew
Re: Communion
Mam jakąś kasecine i nie powiem czasami poleci. No ale w natłoku kolejnych nazw oraz Revenge :-) nie było jakoś okazji bardziej się zaprzyjaźnić.
P.J.E.C.
-
- zaczyna szaleć
Materiał faktycznie całkiem dobry, ale bez przesady. Żeby daleko nie szukać taki Force of Darkness czy Hades Archer to ich wciąga nosem....Czesław pisze:MCD "Communion" to jeden z absolutnie najlepszych materiałów blackmetalowych ostatniej dekady. Może i najlepszy.
Poza tym nie uważam, żeby Communion grało Black Metal, w ich muzyce za dużo różnych gatunków jest.
- metalized
- weteran forumowych bitew
- ultravox
- zahartowany metalizator
Aż tak bym się nie rozpędzał, co nie zmienia faktu, że to kawał świetnej muzy. Bardzo mi się ten materiał podoba, wiedzą chłopaki jak ugryźć temat.Czesław pisze:MCD "Communion" to jeden z absolutnie najlepszych materiałów blackmetalowych ostatniej dekady. Może i najlepszy.
Ja tu nie słyszę żadnego innego gatunku niż metal. No i jak na moje ucho, to ten metal jest czarny jak smoła, więc black metal jest chyba odpowiednim określeniem tej muzyki.death_to_all pisze:Poza tym nie uważam, żeby Communion grało Black Metal, w ich muzyce za dużo różnych gatunków jest.
-
- zaczyna szaleć
^^ W sumie racja, jeśli przyjąć, ze "Obsessed by Cruelty" to black metal, bo muzę niemiaszków czuć z Communion na kilometr.
- Czesław
- rasowy masterfulowicz
Re: COMMUNION
Klimat na Communion jest najczarniejszy z czarnych! Ok, może nie jest to najlepsza płyta świata, ale nie pamiętam kiedy ostatnio tak mi wchodził materiał jakiegoś "młodego" zespołu (piszę w cudzysłowie, bo w zasadzie obyci w temacie kolesie tam grają). Sodom z Evil/Obssessed jest tutaj więcej niż na wspomnianych materiałach niemaszków, ale C. dorzuca do tego swój własny feeling i ogromny pierwiastek czystego zła!
- BC/AD
- zaczyna szaleć
Re: COMMUNION
Można to mcd gdzieś kupić w Polsce? (poza egzemplarzem z allegro)