Pomyślałem sobie przed chwilą - dawno nie pierdolłem żadnego tematu o zespole. Tak więc teraz pierdolłem.
Dezperadoz to głównie kolesie skupieni wokół Tomka Angelrippera, wiadomo skąd. Nawet "śpiewał" na pierwszej płycie. Tematem przewodnim jest świat Clinta i Wyata Earpa, czyli prerie i szeryfy.
Po kolei.
"The Dawn of Dying" zawierał darcie japy Tomka, który oczywiście jest superkultem, ale średnio tu pasuje, bo jak śpiewa o kowbojach, to mam wrażenie, że się zapomina i dalej myśli o czołgach i bombach atomowych.
"The Legend and the Truth" było wśród moich ulubionych smakołyków przez długi czas.
"Eye for an Eye" - niby dojrzalsze, bardziej wyluzowane, z coverem "Riders on the storm", i pewnie większości tutaj by podeszło, ale nie dla mnie.
No i w tym roku wydali fenomenalne "Dead Man's Hand" zawierające wszystkie najważniejsze elementy które pojawiały się dotąd, związane blisko siebie, cała przebojowość, czasem epickość godna westernowego napięcia, TO JEST KURWA TO YIPPIE YA YEAH, i tak jakoś od tygodnia czy dwóch mało czego słucham prócz tej płyty.
Niżej zamieszczam test na geja który polega na tym, że jak odsłuchamy i powiemy tutaj że zajebiste to nie jesteś gejem.
DEZPERADOZ
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Wódz 10
- rasowy masterfulowicz
Re: DEZPERADOZ
Jak dla mnie to jedyne co zrobili interesującego. :)Karkasonne pisze:"The Dawn of Dying" zawierał darcie japy Tomka, który oczywiście jest superkultem, ale średnio tu pasuje, bo jak śpiewa o kowbojach, to mam wrażenie, że się zapomina i dalej myśli o czołgach i bombach atomowych.
Aczkolwiek wolę Hanka III
I dream of colour music,
And the intricacies of the machines that make it possible
And the intricacies of the machines that make it possible