MAD SEASON POWRACA!

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Mike Patton
zaczyna szaleć

MAD SEASON POWRACA!

25-05-2012, 15:48

Kilka lat temu nie przypuszczałem, że Faith No More, Alice In Chains, Soundgarden, Rage Against The Machine czy The Smashing Pumpkins mogą się reaktywować teraz wszystkie te bandy ze sobą koncertują, a niektóre nawet wydają nowe płyty. :) Ale o reaktywacji MAD SEASON nawet nie śniłem! Bo jak niby? Layne Staley i John Baker nie żyją. :( Mad Season to był tylko projekt poboczny Layne'a i Mike'a... A jednak okazuje się, że w latach 1997-1999 zespół zarejestrował drugi album tylko wszystko w wersji instrumentalnej! Jest 12 kawałków, które czekają dalej na to tylko żeby podłożyć wokal, bo końcem lat 90. ani Layne Staley ani Mark Lanegan nie kwapili się do tego. Teraz temat powrócił z Markiem Laneganem na wokalu!

Małe info :

http://grungereport.net/?p=11558&fb_source=message

A tu już małe przymiarki do tego co ma nastąpić! Mam nadzieję, że nie z tym wokalistą, który tu zaśpiewał...

Awatar użytkownika
antek_cryst
postuje jak opętany!

Re: MAD SEASON POWRACA!

25-05-2012, 15:58

Cholera, mam bardzo mieszane uczucia... Z jednej strony jaram się, bo jedynka MS to dla mnie płyta doskonała i chętnie postawiłbym na półce drugi taki doskonały krążek; z drugiej zaś strony oczekiwania/nadzieje będą tak wygórowane że czegokolwiek by nie nagrali i tak nie spełnią oczekiwań.
uważam, że cudownie być pijanym. Nawet chyba lepiej niż oświeconym.
Awatar użytkownika
morbid
rasowy masterfulowicz

25-05-2012, 16:09

ZNAKOMITA WIADOMOŚĆ :)
Mike Patton
zaczyna szaleć

25-05-2012, 16:56

Ale to są stare nagrania z końca lat 90. Oni chcą je tylko wydać z wokalem i oby Lanegan się zgodził! Bo nie wyobrażam sobie nikogo innego oprócz niego, no chyba , że Eddie Vadder albo Chris Cornell by się zgodzili :)
ODPOWIEDZ