UPIR

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Awatar użytkownika
Scaarph
zahartowany metalizator

Re: UPIR

05-09-2012, 11:16

:D
ON TO RUPTURE

Obrazek
Necro Skins Society
Awatar użytkownika
Realista
weteran forumowych bitew

06-09-2012, 10:31

Scaarph pisze::D
i na chuj rżysz :D
A lepszy ten Upir od Turpisty (bardzo fajny ten ich materiał nota bene) :?
Awatar użytkownika
Random Apex
weteran forumowych bitew

06-09-2012, 10:39

Herezjarcha pisze:Fajna nazwa, okładka też niczego sobie. Trzeba będzie posłuchać.
Zapomnieli o "Ó" w nazwie, a może po prostu nie wiedzieli, czy "Ó" czy "U", więc pominęli?
You've got nothing to lose but your lives.
Awatar użytkownika
Realista
weteran forumowych bitew

06-09-2012, 10:45

Random Apex pisze:
Herezjarcha pisze:Fajna nazwa, okładka też niczego sobie. Trzeba będzie posłuchać.
Zapomnieli o "Ó" w nazwie, a może po prostu nie wiedzieli, czy "Ó" czy "U", więc pominęli?
Przestań, wcale nie zapomnieli. :)
Awatar użytkownika
Scaarph
zahartowany metalizator

06-09-2012, 12:21

Realista pisze:
Scaarph pisze::D
i na chuj rżysz :D
A lepszy ten Upir od Turpisty (bardzo fajny ten ich materiał nota bene) :?
nie słyszałem turpisty, nie wiem :)
ON TO RUPTURE

Obrazek
Necro Skins Society
Awatar użytkownika
Headcrab
weteran forumowych bitew
Kontakt:

06-09-2012, 12:55

Herezjarcha pisze:A żeby nie ogarniać polskiego BM? No ja nie wiem. Tam do ogarnięcia jest z 10 kapel.
Mówiąc o ogarnianiu polskiego BM, miałem na myśli konkretniejsze zagłębienie tematu, a nie zapuszczenie sobie od święta Furii lub Christ Agony. tak jak to jest w moim przypadku. Oczywiście że mógłbym zaliczyć wszystkie płyty co trzeba, ale po pierwsze niespecjalnie mnie do tego ciągnie, po drugie nie kieruję się "patriotyzmem" wybierając muzykę do słuchania.
Ỏ̷͖͈̞̩͎̻̫̫̜͉̠̫͕̭̭̫̫̹̗̹͈̼̠̖͍͚̥͈̮̼͕̠̤̯̻̥̬̗̼̳̤̳̬̪̹͚̞̼̠͕̼̠̦͚̫͔̯̹͉͉̘͎͕̼̣̝͙̱̟̹̩̟̳̦̭͉̮̖̭̣̣̞̙̗̜̺̭̻̥͚͙̝̦̲̱͉͖͉̰̦͎̫̣̼͎͍̠̮͓̹̹͉̤̰̗̙͕͇͔̱͕̭͈̳̗̭͔̘̖̺̮̜̠͖̘͓̳͕̟̠̱̫̤͓͔̘̰̲͙͍͇̙͎̣̼̗̖͙̯͉̠̟͈͍͕̪͓̝̩̦̖̹̼̠̘̮͚̟͉̺̜͍͓̯̳̱̻͕̣̳͉̻̭̭̱͍̪̩̭̺͕̺̼̥̪͖̦
Awatar użytkownika
trup
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

06-09-2012, 13:03

A żeby nie ogarniać polskiego BM? No ja nie wiem. Tam do ogarnięcia jest z 10 kapel.
Arkona
Behemoth (early)
Bestial Raids (zakładając, że to black death a nie tylko death inferno)
Blaze of Peridtion
Christ Agony
Cultes des Ghoules
Doombringer
Galgenberg
Graveland
Holy Death
... już jest 10 a dopiero "H" (te najważniejsze, tak z głowy...) więc troszkę zawężasz waść, ale fakt... 100tki nie będzie.

A ten UPIR, fakt bez podniet. Pojawiło się kilka ciekawszych rzeczy: Ritual Lair, Voidhanger, Man'o'Moon Faces, Medico Peste, Wchód, Thoth, Plaga, Sytris, Pustota... by przytoczyć kilka.
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Awatar użytkownika
Lykantrop
mistrz forumowej ceremonii

06-09-2012, 13:53

LOL, co do Bestial Raids masz wątpliwości, a bez szczypania dajesz Doombringer? :D

Ja bym jeszcze dał My Infinite Kingdom i debiut Profanum.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
Awatar użytkownika
Herezjarcha
w mackach Zła

06-09-2012, 14:44

trup pisze:

A żeby nie ogarniać polskiego BM? No ja nie wiem. Tam do ogarnięcia jest z 10 kapel.
Arkona
Behemoth (early)
Bestial Raids (zakładając, że to black death a nie tylko death inferno)
Blaze of Peridtion
Christ Agony
Cultes des Ghoules
Doombringer
Galgenberg
Graveland
Holy Death
... już jest 10 a dopiero "H" (te najważniejsze, tak z głowy...) więc troszkę zawężasz waść, ale fakt... 100tki nie będzie.

A ten UPIR, fakt bez podniet. Pojawiło się kilka ciekawszych rzeczy: Ritual Lair, Voidhanger, Man'o'Moon Faces, Medico Peste, Wchód, Thoth, Plaga, Sytris, Pustota... by przytoczyć kilka
Pierwsze miejsce na liście dyskwalifikuje ją w przedbiegach. Ja nie zawężam tylko stosuję ostrą selekcję. Nic poniżej 5/6 nie jest tak naprawdę warte ogarniania. Poniżej zaczyna się hobby.
Awatar użytkownika
trup
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

06-09-2012, 15:38

@Lycantrop: no przecież nie będę przy każdym w nawiasie didaskaliów dopisywał... A MIK i Profanum już jest na M i P a miało być 10 i zatrzymałem się na H... ehh... kawę na ławę...
@Herezjarcha: Pierdolety... ale mi się nie chce dyskutować. Ostra selekcja nie oznacza nieprzynależności gatunkowej tych zajebistych, dobrych, słabszych i kiepskich. Czy wg Ciebie znaczy to, że Bestial Raids to black metal bo jest zajebisty a Arkona już nie bo niższy poziom, a Upir to już w ogóle nie black metal i się nie nadaje bo gdzie im tam do KSM? Zdecydowanie więcej do ogarnięcia jest niż 10 zespołów. Też widzę jakieś kompleks polskości zapodajesz jak parę osób na tym forum... No ogarnij się chłopie! ;-)
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Awatar użytkownika
yossarian84
rasowy masterfulowicz

06-09-2012, 17:16

Random Apex pisze:Zapomnieli o "Ó" w nazwie, a może po prostu nie wiedzieli, czy "Ó" czy "U", więc pominęli?
No dokładnie, tak samo jak grecki zespól KAWIR zapomniał o "O" :-/
DCI Hunt

06-09-2012, 17:18

albo zmienił dwa "F" na jedno "W" :D:D:D
Awatar użytkownika
Herezjarcha
w mackach Zła

06-09-2012, 17:51

trup pisze:Pierdolety... ale mi się nie chce dyskutować. Ostra selekcja nie oznacza nieprzynależności gatunkowej tych zajebistych, dobrych, słabszych i kiepskich. Czy wg Ciebie znaczy to, że Bestial Raids to black metal bo jest zajebisty a Arkona już nie bo niższy poziom, a Upir to już w ogóle nie black metal i się nie nadaje bo gdzie im tam do KSM? Zdecydowanie więcej do ogarnięcia jest niż 10 zespołów. Też widzę jakieś kompleks polskości zapodajesz jak parę osób na tym forum... No ogarnij się chłopie! ;-)
Trupie, gdzie ja pisałem coś o przynależności gatunkowej? Coś żeś chyba sobie za wiele dopowiedział. A kompleksu nie mam. No chyba że stawianie na piedestale gatunku takiego Christ Agony czy (z innej beczki) Azarath uznać za kompleks. Te 10 (a może aż 15, a może tylko 8) klasowych kapel to wcale nie tak mało. Doceniając dorobek polskiej sceny nie popadajmy w przesadę i mocarstwowe zapędy, bo podstaw ku temu póki co raczej niewiele.
ODPOWIEDZ