Rok to zdecydowanie jedna z najbardziej osobliwych postaci na scenie metalowej. Taki trochę GG Allin tej sceny, którego trudno chwilami brać na poważnie, ale odmówić przy całej jego popierdoloności nie można jednego - tego, że ma gość nielichą wyobraźnię. Słychać to w muzyce, którą tworzy i na obrazach, które wychodziły spod jego łap. Jakkolwiek temat ten nie będzie hołdem na cześć bdb kolegi z antypodów, lecz o projekcie/ zespole, który ochrzcił kiedyś tam swoim pseudonimem. Jak tak dzisiaj wróciłem, po latach przerwy, do "Burning Metal" to po raz kolejny poraziły mnie te dźwięki. Fani Sadistik Exekution pewnie mogli być trochę zdziwieni bardziej "ludzkim" obliczem muzyki ROK, której klasyfikować nie ma większego sensu. To jest, jak widać po tytule ich drugiej płyty, po prostu METAL przez duże M. Metalowe jest tutaj wszystko - poczynając od muzyki, a na tekstach kończąc. Grafomańskie liryki, booklet upstrzony flaszkami, ćwiekami, bullet belltami, itp, etc. Nic specjalnego, można by było rzecz, patrząc na imaż i to co sobą prezentuje multum kapel z worka retro. A jednak...
Znając życie w temacie udzieli się tow. Maniek, a Alsviater znowu napisze że to jest antymuzyka. W każdym razie, z kronikarskiego obowiązku, trzeba światu przypomnieć o potędze ROKa.
ROK
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Morph
- mistrz forumowej ceremonii
- Kontakt:
- Lykantrop
Re: ROK
Nie wszyscy naraz, spokojnie, o Voivod i Slayer pogadamy później.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- Maleficio
- zahartowany metalizator
- Kontakt:
W temacie o SadEx napisałem, że:
[/quote]
Obie płyty zajebiste. Może dziś sobie włączę. Kawał metalu przez duże "M" i w dupie mam która to liga, czy mógłbym bez tego żyć i że Miles Davis jest obiektywnie bardziej wartościowym twórcą :D This Is Satanik, kurwa jego mać!
Kupiłem już kawał czasu temu - zajebisty i jeszcze lepszy od jedynki.DCI Hunt pisze:Mam też pierwszy CD Rok i jest to bardzo fajna muza. Trochę szkoda, że trwa tylko 31 minut z czego 10 to różne intra/hałasy/pierdoły. 'Burning Metal' nie znam, ale kiedyś kupię.
[/quote]
Obie płyty zajebiste. Może dziś sobie włączę. Kawał metalu przez duże "M" i w dupie mam która to liga, czy mógłbym bez tego żyć i że Miles Davis jest obiektywnie bardziej wartościowym twórcą :D This Is Satanik, kurwa jego mać!
- Lykantrop
"Burning Metal" też mnie minimalnie bardziej rozpiżdża niż debiut, na którym Rok chyba jeszcze nie wiedział czy chce robić materiał ala Sadistik Exekution czy Gehennah. Niemniej, fakt faktem - po latach jak słucham 2ki i leci taki "Vampire" to się czuję jakbym znowu miał 18 lat. To jest właśnie TO i TE emocje, których w metalu poszukuję.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95