Nie za bardzo wiem od czego zacząć, bo zbyt wiele o tej kapeli nie wiem, a znalezienie obszerniejszych informacji o niej też nie należy do najłatwiejszych. Deliverance istniał krótko, ale zdążył pozostawić po sobie 3 albumy, które wyjątkowo przypadły mi do gustu. W sumie chyba najłatwiej sklasyfikować to jako nwobhm/thrash, ale ma to w sobie coś co w jakiś sposób wyróżnia ten zespół (przynajmniej na 'Evil Friendship', drugi album) - z jednej strony dość klasyczne granie, z drugiej organy, różne kakofoniczne wstawki czy różne hałaśliwe instrumentalne przeszkadzacze pomiędzy kawałkami. Z dorwaniem ich płyt może być ciężko, bo sam rzadko gdziekolwiek je widuje. Ja dorwałem reedycję dwójki i trójki na jednym CD, a później dość nieoczekiwanie kupiłem debiut na LP. Na szczęście na stronie można odsłuchać wszystkie ich płyty w całości. Nie zamierzam nikogo przekonywać, że Deliverance to geniusz, ale przyznam, że intryguje mnie ten zespół... Nic więcej nie napiszę, bo wybitnie nie mam dziś weny. Znacie? Lubicie? itd

http://www.ngaro.co.uk/metalworks/deliv ... index.html
PS. jako ciekawostkę podam, że Vulture Lord zrobił ich cover.
PS 2 - Wie ktoś może czy debiut w wersji LP to jakiś większy rare ?