Nareszcie po wielu latach w totalnym podziemiu turecki zespół Forgotten wydał swój pierwszy album "13 Martyrs". Ten album
jest bardzo dobry-oceniam go na 8,5/10 punktów! To epicki doom metal z bardzo ciekawymi orkiestracjami oraz gitarowymi
solówkami, interesującymi kompozycjami oraz wokalami, a także z wpływami z heavy metalu oraz z progresywnego
power metalu, który przenosi swojego słuchacza w innym świat poza tym okropnym światem wokół nas, szczególnie
z wiadomości ekranów telewizyjnych-moje gratulacje Tolga! Wkrótce recenzje wszystkich Jego materiałów!:-)
ps. album wydała w 2012 roku austriacka wytwórnia Noisehead Records
Forgotten-epicki doom metal z Turcji
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- weteran forumowych bitew
-
Re: Forgotten-epicki doom metal z Turcji
Forgotten-Real Story about Tribunus-specjalny materiał z 2002 r.
Utwory są następujące:
1.The Troubadour 2.The Troubadour Comes To Town
2.Through The Fields Of Battle
3.The Feast 2.Night Before Death
4.To The Battle and In The Battle
5.Back Home
6.Elegy For The Souls Of Heros In Heaven
7.The Troubadour 2.The Troubadur Leaves The Town
8.Neither Face Of Arab No Sugar Of Damascus-bonus track
Utwory te stanowią koncept i opowiadają historię o Trybunie (tytuł-stopień w Rzymie, aktualnie to major) Rzymskiej Armii.
Tolga-lider Forgotten, przeczytał to w łacińskiej pisowni, a jego przyjaciel przetłumaczył to na turecki. Dosłownie opowiada
o tym, że podczas wojny Armia Rzymska była otoczona ze wszystkich stron i nie miała miejsca na ucieczkę. Wówczas
ten Trybun powiedział: "Dajcie mi 200-tu wojowników, a ja otworzę bramę dla armii do ucieczki, w przeciwnym razie
armia zostanie przez nich rozbita doszczętnie." Z tymi wojownikami poszedł, żeby otworzyć tę bramę dla armii,
walczyli i wszyscy zginęli, gdyż nie mogli jej otworzyć dla niej, a armia pozostała i w ten sposób ocalili ją. Trubadur
(w średniowieczu byli oni jak dziennikarze, grali piosenki, opowiadali o pewnych prawdziwych wydarzeniach,
które miały miejsce w innym miejscu) przybywa do miasta i zaczyna opowiadać historię o Trybunie, a po jej
opowiedzeniu opuszcza miasto. Jeżeli zechcecie mogę opowiedzieć o tym o czym opowiada każdy utwór.
Neither Face Of Arab No Sugar Of Damascus jest utworem o kulturalnym zyciu Turcji. Jest on o Stambule
oraz o mieszanym życiu kulturalnym Turków (z kulturą europejską, arabską, turecką i anatolijską). Turcy są
jak nie Europejczycy, ale też nie jak Azjaci i nie jak Egejczycy i nie jak Kaukazi, są mieszanką tych kultur.
Najlepiej ta mieszanka jest widoczna w Stambule. Dlatego też jest o Stambule i tak samo o mieszanej
kulturze Turków. Nazwa utworu jest tureckim przysłowiem.
1.The Troubadour 2. The Troubadour Comes To Town: Trubadur, który opowiada historię o Trybunie przybywa
do miasta i zaczyna opowidać historię.
2.Through The Fields Of Battle: Armia przybywa, żeby walczyć z wrogami.
3.The Feast 2.Night Before Death: Przed wojną ostatniej nocy bawią się i piją, gdyż większość z nich zginie
jutro na polu walki.
4.To The Battle and In The Battle: Jest poranek i armia dostaje rozkaz do stoczenia bitwy, toczy wojne i ginie.
W ostatniej minucie utworu rozumiemy, że Trybun i jego 200-tu wojowników rozpoczyna wojnę,
żeby ocalić ich armię i umierają.
5.Back Home: Wojownicy, którzy nie zginęli wracają spowrotem do domów, jest pośród nich wielu rannych
wojowników. Bramy rodzinnego miasta otwierają się i armia wchodzi.
6.Elegy For The Souls Of Heros In Heaven: Elegia dla odważnych męczenników.
7.The Troubadour 2.The Troubadur Leaves The Town: Trubadur, który opowiada historię o Trybunie opuszcza
miasto po opowiedzeniu historii.
Cała muzyka tutaj jest głównie instrumentalna, to bardzo dobry epicki doom metal z ciekawymi orkiestracjami
oraz wpływami orientalnymi, a utwór Neither... jest po prostu genialny-polecam każdemu, kto uwielbia taką
muzykę i emocje z nią związane-to wspaniała muzyczna podróż w nieznane!!!:-)))
Utwory są następujące:
1.The Troubadour 2.The Troubadour Comes To Town
2.Through The Fields Of Battle
3.The Feast 2.Night Before Death
4.To The Battle and In The Battle
5.Back Home
6.Elegy For The Souls Of Heros In Heaven
7.The Troubadour 2.The Troubadur Leaves The Town
8.Neither Face Of Arab No Sugar Of Damascus-bonus track
Utwory te stanowią koncept i opowiadają historię o Trybunie (tytuł-stopień w Rzymie, aktualnie to major) Rzymskiej Armii.
Tolga-lider Forgotten, przeczytał to w łacińskiej pisowni, a jego przyjaciel przetłumaczył to na turecki. Dosłownie opowiada
o tym, że podczas wojny Armia Rzymska była otoczona ze wszystkich stron i nie miała miejsca na ucieczkę. Wówczas
ten Trybun powiedział: "Dajcie mi 200-tu wojowników, a ja otworzę bramę dla armii do ucieczki, w przeciwnym razie
armia zostanie przez nich rozbita doszczętnie." Z tymi wojownikami poszedł, żeby otworzyć tę bramę dla armii,
walczyli i wszyscy zginęli, gdyż nie mogli jej otworzyć dla niej, a armia pozostała i w ten sposób ocalili ją. Trubadur
(w średniowieczu byli oni jak dziennikarze, grali piosenki, opowiadali o pewnych prawdziwych wydarzeniach,
które miały miejsce w innym miejscu) przybywa do miasta i zaczyna opowiadać historię o Trybunie, a po jej
opowiedzeniu opuszcza miasto. Jeżeli zechcecie mogę opowiedzieć o tym o czym opowiada każdy utwór.
Neither Face Of Arab No Sugar Of Damascus jest utworem o kulturalnym zyciu Turcji. Jest on o Stambule
oraz o mieszanym życiu kulturalnym Turków (z kulturą europejską, arabską, turecką i anatolijską). Turcy są
jak nie Europejczycy, ale też nie jak Azjaci i nie jak Egejczycy i nie jak Kaukazi, są mieszanką tych kultur.
Najlepiej ta mieszanka jest widoczna w Stambule. Dlatego też jest o Stambule i tak samo o mieszanej
kulturze Turków. Nazwa utworu jest tureckim przysłowiem.
1.The Troubadour 2. The Troubadour Comes To Town: Trubadur, który opowiada historię o Trybunie przybywa
do miasta i zaczyna opowidać historię.
2.Through The Fields Of Battle: Armia przybywa, żeby walczyć z wrogami.
3.The Feast 2.Night Before Death: Przed wojną ostatniej nocy bawią się i piją, gdyż większość z nich zginie
jutro na polu walki.
4.To The Battle and In The Battle: Jest poranek i armia dostaje rozkaz do stoczenia bitwy, toczy wojne i ginie.
W ostatniej minucie utworu rozumiemy, że Trybun i jego 200-tu wojowników rozpoczyna wojnę,
żeby ocalić ich armię i umierają.
5.Back Home: Wojownicy, którzy nie zginęli wracają spowrotem do domów, jest pośród nich wielu rannych
wojowników. Bramy rodzinnego miasta otwierają się i armia wchodzi.
6.Elegy For The Souls Of Heros In Heaven: Elegia dla odważnych męczenników.
7.The Troubadour 2.The Troubadur Leaves The Town: Trubadur, który opowiada historię o Trybunie opuszcza
miasto po opowiedzeniu historii.
Cała muzyka tutaj jest głównie instrumentalna, to bardzo dobry epicki doom metal z ciekawymi orkiestracjami
oraz wpływami orientalnymi, a utwór Neither... jest po prostu genialny-polecam każdemu, kto uwielbia taką
muzykę i emocje z nią związane-to wspaniała muzyczna podróż w nieznane!!!:-)))
- Brązowy Jenkin
- w mackach Zła
Wolę Heretic Soul...
- Blackult
- rasowy masterfulowicz
dzięki obszernemu opisowi muzyki który mnie zachęcił do posłuchania muzyki chciałem posłuchać muzyki FORGOTTEN ale niestety na youtube nie ma Jego muzyki! :-(
- Block69
- zahartowany metalizator
-
Jak Tolga się zgodzi moge Ci podesłać te materiały!:-)Blackult pisze:dzięki obszernemu opisowi muzyki który mnie zachęcił do posłuchania muzyki chciałem posłuchać muzyki FORGOTTEN ale niestety na youtube nie ma Jego muzyki! :-(