DOOMSWORD

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
BadBlood
weteran forumowych bitew

DOOMSWORD

18-02-2011, 21:56

słowa klucze: epic, heavy, doom

TEN numer kładzie mnie na łopaty, grabie i inne ogrodowe akcesoria
Heeeeeey!!! Hooooooo!!! We're Satan's People!!!!!
Awatar użytkownika
Duvelor
weteran forumowych bitew

Re: DOOMSWORD

24-02-2013, 22:41

Znakomity kawałek. Szkoda, że tak trudno dostać ich płyty. Z uwagi na koszty wysyłki może warto rozejrzeć się na Hells' Pleasure? Mam "Let Battle...", ale to czubek góry lodowej :)
𝕮𝖔𝖗𝖔𝖓𝖊𝖗
Awatar użytkownika
BadBlood
weteran forumowych bitew

25-02-2013, 11:10

Warto, szczególnie u takiego brodatego Włocha (bodajże Stefano ma na imię), który zawsze ma tamtejsze rarytasy.
Heeeeeey!!! Hooooooo!!! We're Satan's People!!!!!
DCI Hunt

25-02-2013, 14:43

Nie znam, ale zachęciłeś mnie do poznania. Obczaję w najbliższych dniach, bo coś się ostatnio często doomuje.
Buła
postuje jak opętany!

25-02-2013, 14:52

dobre
w końcu coś do posłuchania a nie sama młócka ;)
Awatar użytkownika
ryszard
postuje jak opętany!

25-02-2013, 17:01

Świetny zespół, który wyróżniał się swego czasu naprawdę mocarnym wokalem i ładunkiem epiki na tle ówczesnej sceny heavy metalowej.
IMO najbardziej godne uwagi są dwie płyty: "Resound the horn" i "Let battle commence". Z tej drugiej pochodzi zresztą mój ulubiony utwór tj. Heathen Assault -
"Burn! England to the ground!", absolutna miazga.
Reszta dokonań też trzyma poziom, ale czasami pojawia się za dużo pitoletnia i niepotrzebne przyśpieszenia co sprawia, że całość traci na klimacie i gdzies niknie ten specyficzny patos.
That's what she said !
Awatar użytkownika
KelThuz
postuje jak opętany!
Kontakt:

25-02-2013, 18:20

ryszard pisze:Świetny zespół, który wyróżniał się swego czasu naprawdę mocarnym wokalem i ładunkiem epiki na tle ówczesnej sceny heavy metalowej.
IMO najbardziej godne uwagi są dwie płyty: "Resound the horn" i "Let battle commence". Z tej drugiej pochodzi zresztą mój ulubiony utwór tj. Heathen Assault -
"Burn! England to the ground!", absolutna miazga.
Reszta dokonań też trzyma poziom, ale czasami pojawia się za dużo pitoletnia i niepotrzebne przyśpieszenia co sprawia, że całość traci na klimacie i gdzies niknie ten specyficzny patos.
otóż to, dlatego nie do końca czaję ten hype ;) na Doomsword, który doomowy jest tylko z nazwy :D kompletnie nie pamiętam co grali na ostatnim albumie w sumie.
tam nic nie ma, są tylko halucynacje z niedożywienia i śmierć cieplna
ODPOWIEDZ