THRONE OF AHAZ
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Lykantrop
- mistrz forumowej ceremonii
THRONE OF AHAZ
Tematu jeszcze o nich nie uwidlim, więc w ramach sentymentów możemy sobie teraz nadrabiać zaległości. Kiedy wyjszło sobie w świat "Nifelheim" to myślałem, że takiego pocisku nie uświadczyliśmy od czasów "Somberlain". Ba, nawet jedna taka polska kapela z "pagan" w nazwie chyba, chciała zrobić cover "The Dawn of War", ale deficyt umiejętności w postaci wychwycenia dźwięków ze słuchu przesądził o zaniechaniu. Teraz już tak nie uważam, ale kiedy ostatnio udało mi się po raz 3ci w mojej karierze kupić debiut ToA to... coś odżyło. Myślałem, że po raz kolejny stwierdzę "jak ja mogłem kiedyś tego w ogóle słuchać", a tymczasem sprawy przybrały zupełnie niespodziewany obrót, bo od tygodnia jakoś średnio z 3 razy dziennie płytka zakręci się w odtwarzaczu. Z tego szczęścia zebrałem się i na to, żeby zdobyć "On Twilight Enthroned", które mnie jakoś omijało od kilkunastu lat.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- Maleficio
- zahartowany metalizator
- Kontakt:
Re: THRONE OF AHAZ
Kiedys w Isten napisali o nich Throne of AHAHAz:)
- maciek z klanu
uwielbiam !!!! wszystko lykam bez popity
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- black_lava
- rasowy masterfulowicz
uwielbam wszystko! ze sczególnym wskazanem "Nifelheim".to było piękne brzmienie.
"And the scars I will see
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
- Paysage d'Hiver
- w mackach Zła
ujdzie w tłumie:)
Może nie uwielbiam, ale bardzo lubię. Podobnie jak wiele innych rzeczy z tamtych lat.
- Ihasan
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
- Adrian696
- zahartowany metalizator
Demosy Anubi były ciekawsze. :)
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
Między innymi. :)Ihasan pisze:jak AZHUBHAM HAANI!Conflagrator pisze:Może nie uwielbiam, ale bardzo lubię. Podobnie jak wiele innych rzeczy z tamtych lat.
- Lykantrop
Łooo. Wyszedł Azhubham w ogóle na jakimś cedeku? Oczywiście pomijając ten boot cd-r limitowany do 33 sztuk :-) "On a Snowy Winternight" było bardzo mocne. Właściwie to demówki Unpure, Throne of Ahaz i AH uważam za najbardziej kopiące ryło szwedzkie towary eksportowe w tamtym czasie.
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- Ihasan
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
chyba nie.
Z tego co pamiętam tylko taśmy były, a taki "On A Snowy Winter Night" aż się prosi by wyszedł na LP :)
De Vermis Mysteriis był też pojechany w pozytywnym tego słowa znaczeniu, "był" bo nie wiem jak teraz bym to odebrał, nie słuchałem tych demówek z dobre 10 lat :) jak nie więcej ...
Z tego co pamiętam tylko taśmy były, a taki "On A Snowy Winter Night" aż się prosi by wyszedł na LP :)
De Vermis Mysteriis był też pojechany w pozytywnym tego słowa znaczeniu, "był" bo nie wiem jak teraz bym to odebrał, nie słuchałem tych demówek z dobre 10 lat :) jak nie więcej ...
- aginsiak
- w mackach Zła
Płyta Anubi rządzi, klimat jest niepowtarzalny.Adrian696 pisze:Demosy Anubi były ciekawsze. :)Ihasan pisze:Jak AZHUBHAM HAANI!
- trzeci
- zaczyna szaleć
jest na 10"Ihasan pisze:chyba nie.
a taki "On A Snowy Winter Night" aż się prosi by wyszedł na LP :)
fuck you buddy
- Duvelor
- weteran forumowych bitew
Może odświeżę wątek i zareklamuję ten album :) Bez wątpienia nie jest to najdoskonalsze dzieło ze Szwecji, ale buja aż miło :D
http://allegro.pl/throne-of-ahaz-on-twi ... 97917.html
http://allegro.pl/throne-of-ahaz-on-twi ... 97917.html
𝕮𝖔𝖗𝖔𝖓𝖊𝖗
- Lykantrop
Nie wiem czy aż takiej ceny jest to warte, ale na pewno kto lubi, a nie ma to jest to niepowtarzalna i bdb okazja!!!:-)
- COFFIN
Aż się zdziwiłem, czytając ten długi temat, że w nim nie pisałem. Albo pisałem w pierwszym, który był wcześniej;)
'Come the Blessed Madness'
- boroowa
- weteran forumowych bitew
demo, przede wszystkim demo, debiut gorzej, dwójka przeciętna.
AZHUBHAM HAANIi (lub jak pisał Rob Fudali Azhahub Haani) masa OK, z tym że Angramain'yo twierdził że gra Death Metal (wywiad bodajże w thy kingdom come) - wbrew panującym wtedy trendom, kiedy każdy chciał grać black
AZHUBHAM HAANIi (lub jak pisał Rob Fudali Azhahub Haani) masa OK, z tym że Angramain'yo twierdził że gra Death Metal (wywiad bodajże w thy kingdom come) - wbrew panującym wtedy trendom, kiedy każdy chciał grać black
I'll give you black sensations up and down your spine
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right