ULTRA VOMIT

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Maria Konopnicka

ULTRA VOMIT

14-03-2013, 19:38

Na kapelę natrafiłem zupełnie przypadkiem - wykupując z Mystica jakiś szrot z przeceny. Przesłuchałem jakieś próbki z netu i wydało mi się, że grają radosny i rubaszny grind z domieszką thrash metalu - coś a la GHOUL, postanowiłem więc zainwestować 15 zł i nie zważając na koszmarnie kiczowatą okładkę zakupić "Objectif: Thunes". Dziś gdy przyszła paczka - właśnie ten album jako pierwszy powędrował do mojego odtwarzacza i .... opadła mi szczęka.
Obrazek
Zaczęło się jakimś wieśniackim melodyjnym metalem na sterydach, a po chwili... kurwa! gość ma identyczny głos jak Lemmy, tylko śpiewa po francusku. Zerkam na okładkę i czytam, że to rzeczywiście Lemmy. Słucham dalej i jest jazda bez trzymanki: thrash, grind, metalcore, piosenka kabaretowa, funky, quasi balladowe momenty, odjechane i zakręcone jak słoik po dżemie. 24 utwory mijają jak z bicza strzelił. Płyta się kończy a ja odpalam ją ponownie i słucham z dziką radością! Dawno nie słyszałem czegoś równie zwariowanego - album nagrany na luzie, sprawia wrażenie bardzo spontanicznego, ale jednocześnie są w nim bardzo przemyślane melodie i wyrywające z butów riffy. Koncertowo musi zabijać!

Poniżej kilka kawałków - oczywiście nie reprezentatywnych dla płyty, bo każdy jest inny :)
Z Lemmym:

Z psem:

No kurwa...

Tego zajebiście słucha się na cały regulator stojąc w korku. Niezły drive ! :

Trochę corowych rytmów:

Smacznego.
Ostatnio zmieniony 14-03-2013, 19:55 przez Maria Konopnicka, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Skaut
mistrz forumowej ceremonii

14-03-2013, 19:53

świetna rozrywka, kanibale z psem rządzą ;] Już kiedyś była o tej płycie mowa tutaj.
Coś tam było! Człowiek!
ODPOWIEDZ