Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale
"Dyskusje o muzyce metalowej"
-
Ihasan
- rasowy masterfulowicz
-
Kontakt:
19-04-2011, 22:20
Niemcy
... zapętlili mi się ostatnio strasznie muszę przyznać. Wszedłem do wypożyczalni, pożyczyłem ostatni album i tak go jadę z tydzień czasu i przyznam się szczerze że jakoś się nie chce ode mnie odczepić. Muzycznie może nic oryginalnego, bo w sumie po przesłuchaniu od razu co mi przyszło na myśl to Katatonia z black metalową mieszanką, gdzieniegdzie wpleciona akustyczna gitara, są zwolnienia, jakieś klawisze w tle okraszone black metalowymi wokalizami. Słucham tego przyznam się szczerze z przyjemnością i chyba sięgnę po starsze wydawnictwa w celu obadania jak się AGRYPNIE prezentowało na wcześniejszych płytach.
Zna ktoś może? słuchał tych wcześniejszych płyt?
tylko mi tu nie ziewać! :)

-
Random Apex
- weteran forumowych bitew
22-03-2013, 09:22
Nowy album jest naprawdę dopracowany i wielowymiarowy - podoba mi się kontynuacja stylu z poprzednich wydawnictw. Przemyślane kompozycje, bardzo dużo fajnej muzyki, do tego interesujące brzmienie i nawet ten szwabski nie przeszkadza w słuchaniu. Płytka na duży plus :-)
You've got nothing to lose but your lives.
-
Ihasan
- rasowy masterfulowicz
-
Kontakt:
22-03-2013, 09:24
Random Apex pisze:Nowy album jest naprawdę dopracowany i wielowymiarowy - podoba mi się kontynuacja stylu z poprzednich wydawnictw. Przemyślane kompozycje, bardzo dużo fajnej muzyki, do tego interesujące brzmienie i nawet ten szwabski nie przeszkadza w słuchaniu. Płytka na duży plus :-)
nawet nie wiedziałem, że nowy album się ukadał.
Trzeba będzie obadać :)
-
Random Apex
22-03-2013, 09:26
Słuchałeś w końcu debiutu i drugiego krążka? Jak Ci spasowały? Nowe wydawnictwo zwie się "Aetas Cineris" i nie ma na nim nic wyjątkowo odkrywczego, ale znowu słucha się tego wybitnie dobrze :-)
-
Ihasan
- rasowy masterfulowicz
-
Kontakt:
22-03-2013, 09:56
szczerze powiedziawszy poza trójką i epką Asche nic więcej nie przesłuchałem ... za dużo wszystkiego do słuchania i później człowiekowi ulatują rzeczy, które chciał poznać, ale teraz może przy nowej przypomnę sobie o pierwszych dwóch :)
Trójka w każdym razie bardzo mi się podoba, epka niestety taka sobie;
-
Drone
- mistrz forumowej ceremonii
22-03-2013, 10:00
Ihasan pisze:Niemcy [...] od razu co mi przyszło na myśl to Katatonia z black metalową mieszanką, gdzieniegdzie wpleciona akustyczna gitara, są zwolnienia, jakieś klawisze w tle okraszone black metalowymi wokalizami
Doskonały wabik :)
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
-
Random Apex
22-03-2013, 10:05
Ihasan pisze:szczerze powiedziawszy poza trójką i epką Asche nic więcej nie przesłuchałem ... za dużo wszystkiego do słuchania i później człowiekowi ulatują rzeczy, które chciał poznać, ale teraz może przy nowej przypomnę sobie o pierwszych dwóch :)
Trójka w każdym razie bardzo mi się podoba, epka niestety taka sobie;
Exit jest w podobnych klimatach do trójki - równie dobra płyta w mojej opinii. Debiut taki sobie - widać, że z każdą płytą rozwijają skrzydła i wychodzi im to granie coraz lepiej. Ostatnia miodzio :-)
-
Ihasan
- rasowy masterfulowicz
-
Kontakt:
22-03-2013, 10:15
Drone pisze:Ihasan pisze:Niemcy [...] od razu co mi przyszło na myśl to Katatonia z black metalową mieszanką, gdzieniegdzie wpleciona akustyczna gitara, są zwolnienia, jakieś klawisze w tle okraszone black metalowymi wokalizami
Doskonały wabik :)
hehehehe :)
Random Apex pisze:Exit jest w podobnych klimatach do trójki - równie dobra płyta w mojej opinii. Debiut taki sobie - widać, że z każdą płytą rozwijają skrzydła i wychodzi im to granie coraz lepiej. Ostatnia miodzio :-)
to posłucham ostatniej :)
-
Blackult
- rasowy masterfulowicz
22-03-2013, 16:21
słuchałem tej płyty którą wkleiłeś, fajna była, nie ponadczasowa na pewno :) ale równa, bez żenady, poprawna technicznie :) tak sobie myślę, że w sam raz na późną zimę