SILESIAN BLACK ATTACK
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Lykantrop
- mistrz forumowej ceremonii
SILESIAN BLACK ATTACK
Nie wiedziałem gdzie się podpiąć z wypowiedzią, a że nie chciałem zasrywać tematu którejkolwiek z kapel, to też sobie pozwalam utworzyć temat o w/w kompilacji. Nie, żebym jakoś się specjalnie pozamiatanym poczuł tą pozycją, nic z tych rzeczy. Słuchając jej zrobiło mi się strasznie smutno. Bo mimo, że ta kompilacja nie zawiera nie wiem jak zajebistych numerów to przyznać trzeba, że gdyby taki scenowy best of wyszedł w wydaniu zachodniopomorskim czy kujawsko - pomorskim to nawet w 1/4 nie byłaby to tak silna reprezentacja lokalna, jaką mogą się pochwalić Ślązacy. Właściwie to bardzo fajny pomysł z takimi kompilacjami, taki lokalny patriotyzm bez patosu i niepotrzebnej ideologii. No jak słucham takiego "Freed from Failure", "Savage Land..." czy "Claws of Liberty" to mogę wybaczyć nawet Ślązakom Bercika :-)
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- manieczki
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: SILESIAN BLACK ATTACK
kujawy cult eternal!!!
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
- Dragazes
- w mackach Zła
Wydawnictwo jest bardzo zacne zarówno jeśli chodzi o muzykę jak i oprawę graficzną (okładka miód). Najbardziej podoba mi się chyba Morowe.
Should the compact Disc become soiled by fingerprints, dust or dirt, it can be wiped with a clean and lint free soft, dry cloth. If you follow these suggestions, the Compact Disc will provide a lifetime of pure listening enjoyment.
- Deviant
- w mackach Zła
korci mnię,ale poczekam na winyla.
- yossarian84
- rasowy masterfulowicz
Tekst do "Nieżyt" niszczy obiekty. Ale tak ogólnie to tylko Iperyt mi się tam naprawdę spodobał :-) I Voidhanger po raz pierwszy mnie nie znudził i byłem w stanie wysłuchać ich kawałka do końca. Reszty utworów ze składanki nie zapamiętałem wcale.
- Lykantrop
Szkoda, że nie zaprosili jeszcze Echoes of Yul z Opola do wspólnej parady. Chociaż ich "muzyka drogi" dosyć ostro by kontrastowała z resztą :-)
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- Biały
- w mackach Zła
Składanka dobra ale bez obsrania. Wybijają się kapele z LTWB, szczególnie Furia z "Nieżytem", zarówno tekst jak i muzyka czynią go najlepszym kawałkiem na płycie. Voidhanger i Iperyt poprawnie, Besatt też mi się spodobał. Mastiphal czy Diabolicon to raczej nie ta liga co w/w.
- REINHARD IRRUMATOR
- postuje jak opętany!
Opole nie należy do Oberschlesien, tak więc nie było tematuLykantrop pisze:Szkoda, że nie zaprosili jeszcze Echoes of Yul z Opola do wspólnej parady. Chociaż ich "muzyka drogi" dosyć ostro by kontrastowała z resztą :-)
Norma to głupota, degeneracja to geniusz
- Lykantrop
A, to nie wiedziałem, że regionalnie aż tak zawężony koncept. Moja wina.
Werdykt mnie aż samego przeraża, bo najlepiej z tego krążka radzi sobie... Morowe. Którego debiut jakoś tak niespecjalnie mi podszedł :-) Diabolicon, Besatt, Mastiphal lipa, Iperyt - ok, ale czuć, że nie jest to najwięcej co mogą z siebie dać, Furia - nie trawiłem specjalnie ich poprzednich wybryków (jedynie "Płoń" i "Halny", z naciskiem na to drugie, sobie bardziej poważam), ale tutaj nie jest źle, Voidhanger - przepisowo, bo daje w ryj, Massemord - w ostatecznym rozrachunku jestem jednak na nie, po tym co zrobili na ostatniej płycie pełnogrającej to powrót do starej formy mocno rozczarowuje.
Werdykt mnie aż samego przeraża, bo najlepiej z tego krążka radzi sobie... Morowe. Którego debiut jakoś tak niespecjalnie mi podszedł :-) Diabolicon, Besatt, Mastiphal lipa, Iperyt - ok, ale czuć, że nie jest to najwięcej co mogą z siebie dać, Furia - nie trawiłem specjalnie ich poprzednich wybryków (jedynie "Płoń" i "Halny", z naciskiem na to drugie, sobie bardziej poważam), ale tutaj nie jest źle, Voidhanger - przepisowo, bo daje w ryj, Massemord - w ostatecznym rozrachunku jestem jednak na nie, po tym co zrobili na ostatniej płycie pełnogrającej to powrót do starej formy mocno rozczarowuje.
-
- weteran forumowych bitew
Morowe przy Furii brzmi tutaj nad wyraz kiepawo.
takie ani do gazu, ani do pracy
takie ani do gazu, ani do pracy
Grrrówno!
- Lykantrop
Ja mam furiofobię, coś mnie w tej ich muzyce zwyczajnie wkurwia, nie czuję kultu i już. W tym kawałku jest Furia w wydaniu standard, więc nie może być inaczej. Wolałem jak olali metal, posłuchali Porcupine Tree, a owocem tego był "Halny".
- COFFIN
Tego składaka nie słyszałem i chyba się to nie zmieni, ale mówiłem już, że w tym przypadku to najgorsze wyjście. Zobaczymy, co to za materiał będzie na nowej płycie.Lykantrop pisze:Massemord - w ostatecznym rozrachunku jestem jednak na nie, po tym co zrobili na ostatniej płycie pełnogrającej to powrót do starej formy mocno rozczarowuje.
'Come the Blessed Madness'
- mysticcum
- postuje jak opętany!
Lykantrop pisze:powrót do starej formy mocno rozczarowuje.
http://www.masterful-magazine.com/forum ... 31#p931931Ihasan pisze:ale przecież ten numer jest nagrany kawał czasu temu :)Plasfodeur pisze:http://www.youtube.com/watch?v=iLUviUVMUKU&feature=plcp jest i cały numer, jeśli nowa płyta ma być powrotem do napierdalanki to ten wałek zupełnie tego nie zapowiada
nowa płyta dopiero przed ...
- Only_True_Believers
- rasowy masterfulowicz
Jak to zwykle bywa, komentarze są najlepsze.Plasfodeur pisze:http://www.youtube.com/watch?v=iLUviUVMUKU&feature=plcp jest i cały numer, jeśli nowa płyta ma być powrotem do napierdalanki to ten wałek zupełnie tego nie zapowiada
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
Miło się słuchało, wyciśnięta esencja, ale nie ma tu czegoś, co sprawiłoby, żebym powrócił.
- Realista
- weteran forumowych bitew
Płytka bardzo spoko, świetny numer Mastiphal, bardzo dobry Furii i Iperyt. MM i morowe troche rozczarowujące zwłaszcza Morowe bo na żywo ten numer brzmi duzo lepiej a tu ma kluskowatą produkcję... No i Besatt z miażdżącym tekstem :D
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Pisałem wielokrotnie, że podoba mi się ta składanka jak cholera!
1. Furia - Nieżyt - moim zdaniem jeden ze słabszych utworów Furii, a mówię to jako wielbiciel. Tutaj jednak coś mi nie pasuje. Przeciętnie wyszło - 3/6. A tekst wcale mi nie robi.
2. IPERYT - Freed From Failure - świetna piosenka z dobrym klawiszowym klimatem. Mocne 4.5/6.
3. DIABLOICON - More Faith. Najsłabszy na tej płycie i w sumie w ogóle nie powinien tutaj być. Sorki, ale 1.5/6 to chyba adekwatna ocena.
4. MOROWE - Dziurawy Świat. Tutaj za to najlepszy kawałek na tej składance. Trans i przebojowość! MEGA ZAJEBISTY TEKST! 5.5/6
5. MASTIPHAL - Rituals. Dla mnie największe zaskoczenie, bo jakoś nie ceniłem wcześniej tego zespołu i nie sądziłem, że mi tak podejdzie ta piosenka. 5/6.
6. BESATT - Tam. No wiadomo. Komedia, kabaret, ale mimo wszystko riff dość fajny i po głowie chodzący ;-) 3.5/6
7. VOIDHANGER - Savage Land Chopping Spree. Nie pasuje mi ten zespół i ogólnie pewnie nie zostanę fanem, ale tutaj jest do przodu i helleleuja! Dobrze. 4/6
8. MASSEMORD - Claws of Liberty. Podobała mi się ta piosenka od pierwszego zasłuchu. Surowo, z lekkim zwrotem ku temu co było, ale jednocześnie jakiś posmak ostatniej płyty wyczuwam. Bardzo, bardzo dobrze - 5/6.
1. Furia - Nieżyt - moim zdaniem jeden ze słabszych utworów Furii, a mówię to jako wielbiciel. Tutaj jednak coś mi nie pasuje. Przeciętnie wyszło - 3/6. A tekst wcale mi nie robi.
2. IPERYT - Freed From Failure - świetna piosenka z dobrym klawiszowym klimatem. Mocne 4.5/6.
3. DIABLOICON - More Faith. Najsłabszy na tej płycie i w sumie w ogóle nie powinien tutaj być. Sorki, ale 1.5/6 to chyba adekwatna ocena.
4. MOROWE - Dziurawy Świat. Tutaj za to najlepszy kawałek na tej składance. Trans i przebojowość! MEGA ZAJEBISTY TEKST! 5.5/6
5. MASTIPHAL - Rituals. Dla mnie największe zaskoczenie, bo jakoś nie ceniłem wcześniej tego zespołu i nie sądziłem, że mi tak podejdzie ta piosenka. 5/6.
6. BESATT - Tam. No wiadomo. Komedia, kabaret, ale mimo wszystko riff dość fajny i po głowie chodzący ;-) 3.5/6
7. VOIDHANGER - Savage Land Chopping Spree. Nie pasuje mi ten zespół i ogólnie pewnie nie zostanę fanem, ale tutaj jest do przodu i helleleuja! Dobrze. 4/6
8. MASSEMORD - Claws of Liberty. Podobała mi się ta piosenka od pierwszego zasłuchu. Surowo, z lekkim zwrotem ku temu co było, ale jednocześnie jakiś posmak ostatniej płyty wyczuwam. Bardzo, bardzo dobrze - 5/6.
all the monsters will break your heart
- maciek z klanu
cala skladanka bardzo dobra oprocz slabego besatt
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
-
- postuje jak opętany!
Wie ktoś kiedy wyjdzie winyl?