Tak się dziwię,ze nie ma tu wątku o tej zacnej kapeli.Nagrali bardzo dobre 2 płyty `Posthuman` oraz `Void`, obecnie chyba pracują nad nowym longiem.Obok The Axis Of Perdition,Thorns,Mysticum,Thralldom,Anaal Nathrakh (`The Codex Necro`),Myrkskog (`Deathmachine`),Satyricon (`Rebel Extravaganza`) czy Cadaver Inc. (`Discipline`) to chyba kapela z czołówki nurtu,która potrafi tworzyć zajebiście pokręconą muze z industrialnym i brutalnym feelingiem w iście mistrzowskim stylu.Szkoda Bena Lowe, ich tragicznie zmarłego wokalisty,który popełnił samobójstwo,ale nagrał zajebiste wokale na 2 album.
http://ukvoid.bandcamp.com/
Void (UK) industrialny black metal
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Blackwinged
- postuje jak opętany!
- Kontakt:
Void (UK) industrialny black metal
Destroy your life for Noisecore!
- Knokkelmann
- postuje jak opętany!
Re: Void (UK) industrialny black metal
Debiut bardzo mi robił swego czasu, jak i demo go poprzedzające, na którym posadzili Czrala za perkusją. Z dwójką znam się słabiutko. Chyba czas naprawić relacje.
This is where everything goes backwards.
- Blackwinged
- postuje jak opętany!
- Kontakt:
Te demo miałem swego czasu też okazję przesłuchać + obie EP`ki,ale dopiero debiut mnie zmiażdżył.Bardzo nowoczesna pozycja jak na tego typu standardy.Bardzo jeszczę lubię Blut Aus Nord na mcd `Thematic Emanation...` , splicie 10`EP `Decorporation...` i może na albumie `The Work Which Transforms God`, to chyba ich szczytowe nagrania.
- Blackwinged
- postuje jak opętany!
- Kontakt:
Na 2 albumie garki rządzą, jeśli chodzi o void.
- Knokkelmann
- postuje jak opętany!
Dziwna ta "druga płyta". Z 9-ciu znajdujących się na niej kawałków, 4 to ponownie nagrane utwory z EPki, demo i debiutu. Dwa z 5-ciu pozostałych to krótkie miniatury dźwiękowe, bardziej pasujące jako intro/outro. Pozostają 3 utwory premierowe - trochę mało jak na świeżą, dużą płytę. Nie zmienia to jednak faktu, że całości słucha się bardzo dobrze.
- Knokkelmann
- postuje jak opętany!
Nie, akurat leżałem i usłyszałem znajome dźwięki. Przyglądnąłem się i samo wyszło.