MORPHOSIS (Irl)

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Drone
mistrz forumowej ceremonii

MORPHOSIS (Irl)

10-04-2013, 17:31

Obrazek

MORPHOSIS to stara załoga deathmetalowa z Irlandii działająca prężnie na początku lat 90. Nie było dane im wydać wtedy płyty, ale powrócili w roku 2009 z pełnoprawnym albumem "Rise Of The Bastard Deities" (jako gość wokalnie udziela się na nim lider z kochanego przez wszystkich PRIMORDIAL). Złapałem się na tym, że jest to jedna z najczęściej słuchanych przeze mnie płyt deathmetalowych ostatnimi czasy. Nie jest odkrywcza, nowatorska czy nowoczesna. Klasyczne wyspiarskie mielenie z warkoczącym growlem. Nic nie trzeba dodawać, tylko słuchać i zamawiać w Selfmadegod, póki jeszcze ta zacna pozycja jest do zdobycia.

Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
Awatar użytkownika
TORTURER
w mackach Zła

Re: MORPHOSIS (Irl)

10-04-2013, 19:33

Swietne! Nic odkrywczego i nowatorskiego,ale w zalewie grania na modle starej Szwecji blyszczy inwencja.Oprócz wyspiarskich nalecialosci slysze te charakterystyczne rzezenie znane u starej finskiej szkoly,jak Mordicus czy Disgrace,mocny strzal!
Death Dwells in Love
Awatar użytkownika
Czesław
rasowy masterfulowicz

10-04-2013, 19:49

Zajebista płyta, zastanawiam się na jaki chuj ją kiedyś sprzedałem.... ale czy sprzedałem? Trzeba by poszukać!
Awatar użytkownika
Najprzewielebniejszy
zahartowany metalizator

11-04-2013, 08:55

bardzo dobry krążek, pięknie mieli.
ODPOWIEDZ