TURBOWOLF

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
longinus696
zahartowany metalizator

Re: TURBOWOLF

20-10-2011, 23:57

Ja pierdole.... to forum jest moją ulubiona telenowelą :))
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel

http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Morph
mistrz forumowej ceremonii
Kontakt:

20-10-2011, 23:59

Też miałem sobie Tap Madl włączyć, ale po co? :D
Give birth to something dead
Give birth to something old
Maria Konopnicka

21-10-2011, 00:14

Drone pisze: Kto tego nie kuma, jest oczywiście głuchy.
...i głupi. :)
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

21-10-2011, 00:14

longinus696 pisze:Ja pierdole.... to forum jest moją ulubiona telenowelą :))
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
Skaut

21-10-2011, 00:21

Maria Konopnicka pisze:
Drone pisze: Kto tego nie kuma, jest oczywiście głuchy.
...i głupi. :)
... i niewiarygodny ;)
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
Morph
Kontakt:

21-10-2011, 00:22

...i chuj.
Maria Konopnicka

21-10-2011, 00:35

twoja_stara_trotzky pisze:Drogi Drone, szukaj sobie spisków, ale FAKTY SĄ TAKIE, że po prostu jakiś czas temu straciłeś kompletnie kontakt z rzeczywistością. A może się mylę i od początku go nie miałeś. W każdym razie, na początku, szczerze cię polubiłem, bo - szczególnie jeżeli chodzi o muzę z pierwszej połowy lat 90 - miałeś generalnie dobre rozeznanie, wiedziałeś co perły, a co wieprze, może nie w 100 proc., ale któż jest doskonały? Ale z czasem zauważyłem kilka rzeczy. Po pierwsze dałeś się kompletnie upupić nowym nurtom w black metalu. Stałeś się tak bezkrytyczny względem tej muzyki, że nie zauważyłeś wielkiego jak jebana Godzilla kryzysu. Nagle okazało się też, że twoja wiedza skupia się na małym wycinku muzycznej historii. Co by nie mówić, to takie lata 70 kilku szczyli po pół roku grzebania w sieci miało nagle opanowane dwa razy lepiej niż ty (niedługo Maria będzie miał je lepiej opanowane, o zgrozo, gość, który jeszcze dwa lata temu o VDGG pisał, że to muzyka do Koziołka Matołka...). Cały post-punk w zasadzie jest ci równie obcy, jak inteligencja posłom SLD. Awangarda i klimaty industrialne (nie licząc zindustrializowanego metalu) strasznie u ciebie kuleją - niby się orientujesz, ale ani razu mnie niczym nie zaskoczyłeś, ot, klepanie regułek, czasem jakiś strzał w kolano. O gatunkach bliższych mainstreamu w ogóle nie mówię, bo tu nawet słów szkoda. Zostaje ci ten metal. I to w zasadzie tylko black metal, tyle, że ostatnio zaliczasz wtopę za wtopą, jarasz się płytami, które są albo przeciętne albo zwyczajnie wtórne do bólu, niczego nie wnoszące, a to co wartościowe, NAPRAWDĘ wartościowe, przeważnie zupełnie pomijasz. To zresztą generalnie tyczy się nowości. Weźmy ten rok. PJ Harvey, Graveyard - rzeczy wychodzące - czy tego chcesz czy nie - daleko ponad średnie standardy - kompletnie przegapiłeś. Niby się na nich poznałeś po kilku miesiącach, ale tak bez przekonania (też by mi wstyd było). Za to wychwalasz pod niebiosa kompletnie przeciętne (i do bólu wtórne) krążki Pentagram, Accuser, Deceased... aż zęby bolą. Jeszcze do tego to nieszczęsne LIK, które brzmi jak niepełnosprawni próbujący grać pod Virus (na którym to się do tej pory kompletnie nie poznawałeś zresztą). I tak samo jest w wypadku Turbowolf. Ten zespół BĘDZIE duży. Możesz sobie pierdolić o spiskach, wymyślać skalę miękkości, ale historii nie zmienisz. Są na tyle dobrzy, że prędzej czy później zyskają odpowiednią atencję. Ot, dziejowa konieczność. I w zasadzie tyle. Kłócić się z tobą nie zamierzam, nie chce mi się, szkoda mi czasu. JA WIEM - ty się miotasz.
I po Drone! Król jest nagi. :)
Znam jednak odpowiedź na jedno z pytań. :)
twoja_stara_trotzky pisze:któż jest doskonały?
Ostatnio zmieniony 21-10-2011, 01:35 przez Maria Konopnicka, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

21-10-2011, 00:39

ja jestem tylko błaznem, KAMILU, tylko błaznem...
Ostatnio zmieniony 21-10-2011, 01:36 przez twoja_stara_trotzky, łącznie zmieniany 2 razy.
535

21-10-2011, 00:41

Niechybnie skończy się peselami, podawaniem wagi, mierzeniem wzrostu , karków , kabli, szkatuł, a na koniec .... Pytanie tylko , czy w zwisie, czy we wzwodzie?
Awatar użytkownika
Morph
Kontakt:

21-10-2011, 00:41

twoja_stara_trotzky pisze:ja jestem tylko błaznem, Marian, tylko błaznem...
Ale błaznem a'la Stańczyk czy a'la jester?
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

21-10-2011, 00:42

no kurwa... :D
Maria Konopnicka

21-10-2011, 01:02

Drogi Drone, na początku, szczerze cię nienawidziłem , bo - szczególnie jeżeli chodzi o muzę z pierwszej połowy lat 90 - miałeś podobne zdanie do zdania Trotzkiego, podobnie jak on wiedziałeś co perły, a co wieprze. Śmiałeś się ze mnie okrutnie, pisałeś, że noszę rajtuzy, zbieram w lesie szyszki, nie znam się na muzyce, a płyty kupuję na wagę, a nie kierując się ich muzyczną zawartością. Nazywałeś mnie podwarszawskim cwaniaczkiem i głupkiem (choć jak przyznałeś dość sprawnym).
Szydziłeś z Queen, kpiłeś z Gamma Ray, nie okazywałeś szacunku dla IV-ligowego heavy metalu z lat 80-tych.
Ale z czasem zauważyłem kilka rzeczy. Po pierwsze jak niewielu na tym forum doceniłeś wielkość DsO, nie dałeś zwieść się efektowności, ale duchowej pustce Obliteration, dostrzegając nowatorstwo i wolnego ducha Teitanblood. Później dostrzegłeś szlachetność Pentagram, czy ostatnio finezyjność i moc ostatniego ACCUSER (zespołu, którego sądziłem, że oprócz mnie nikt nie słucha).
Oczywiście nikt nie jest doskonały - nie uznałeś wielkości ostatniego Burzum. Cieszę się jednak, że Twój gust zjebał się tak maksymalnie, a poczucie estetyki wypaczyło do tego stopnia, że często zgadzamy się w ocenach płyt. Cieszę się, że porzuciłeś katedrę i zakurzone biblioteki, zdjąłeś surdut i pantofle, odłożyłeś na wieszak cylinder i wyszedłeś do prostego ludu tańczyć przy ognisku, zbierać grzyby, wąchać kwiaty na łąkach i kochać się z rumianymi dziewkami w stogu wilgotnego siana :)
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

21-10-2011, 01:04

pocałunek śmierci :D
Awatar użytkownika
Morph
Kontakt:

21-10-2011, 01:05

Obrazek
Maria Konopnicka

21-10-2011, 01:07

PIOTRZE pozwól, że zadedykuję Ci tę piosenkę :)

Choć pewnie powinienem ją zadedykować Trotzkiemu, bo póki co tylko jego udało mi się poznać ;)
Ostatnio zmieniony 21-10-2011, 01:38 przez Maria Konopnicka, łącznie zmieniany 1 raz.
535

21-10-2011, 01:12

Maria Konopnicka pisze:Cieszę się, że porzuciłeś katedrę i zakurzone biblioteki, zdjąłeś surdut i pantofle, odłożyłeś na wieszak cylinder i wyszedłeś do prostego ludu tańczyć przy ognisku.
Tylko co to za ognisko bez mnogości napitków? :)
Awatar użytkownika
Morph
Kontakt:

21-10-2011, 01:13

Idę spać, przeczytałem:

Tylko co to za ognisko bez mnogości napletków:)
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

21-10-2011, 01:15

oj Kamil Kamil, nie filozuj :D
Maria Konopnicka

21-10-2011, 01:41

Ależ wodzu, co wódz... :)