THERION
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- rasowy masterfulowicz
Re: Therion
Mi bylo potrzeba czasu na wiekszosc plyt CC, ale jak to zaprocentowalo! Nie ma tygodnia zebym kilka razy ktorejs z nich nie puscil. Oczywiscie akceptuje, ze nie kazdy lubi takie napierdalanie :)
I AM MORBID
-
- rasowy masterfulowicz
Niestety, ale są monotonne. O Obituary już nie wspomnę, bo oni w tym temacie chyba prym wiodą w metalu. :D:D:DMaria Konopnicka pisze:Trzeba być całkowitym laikiem nieobeznanym z muzyką Cannibal Corpse, żeby nazwać ich płyty monotonnymi. Jak ktoś poświęcił więcej czasu ich płytom to doskonale o tym wie. :)Bambi pisze:To fakt, niestety należy dodać jeszcze monotonię jako immanentny składnik obu tych kapel.
To akurat chyba oczywiste. :D Doskonały kawałek.twoja_stara_trotzky pisze:
i Cannibal Corpse NIE ISTNIEJE.
HAILSA!!!!!
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
i, CO NAJWAŻNIEJSZE, gdzie TRZY LATA później było Entombed
a gdzie Cannibal Corpse? :D
-
- rasowy masterfulowicz
Ależ znam, niepotrzebnie wlaczylem, tylko sobie przerwalem sluchanie znakomitego "Scattered Remains, Splatterd Brains". ;)twoja_stara_trotzky pisze:
I AM MORBID
- Morph
- Kontakt:
-
- rasowy masterfulowicz
W MTV :), za grzeczni sie zrobili. ;)twoja_stara_trotzky pisze:i, CO NAJWAŻNIEJSZE, gdzie TRZY LATA później było Entombed
Tych to wtedy w kinach pokazywali.a gdzie Cannibal Corpse? :D
Ostatnio zmieniony 16-11-2011, 00:32 przez Mort, łącznie zmieniany 1 raz.
I AM MORBID
- Mistrz
- postuje jak opętany!
Taka mała dygresja: zawsze mnie totalnie irytowało, że ten kawałek otwiera ten album, kiedy przecież to jest OCZYWISTE, że powinien go zamykać. Najlepszy utwór na tej płycie i - powiedzmy sobie szczerze - jedyny, który może sprowadzić do kolan.twoja_stara_trotzky pisze:
i Cannibal Corpse NIE ISTNIEJE.
-
- rasowy masterfulowicz
Dokładnie. Wcale się nie dziwię, że Trotzky nie wgryzł się w ich muzykę - pewnie gdy wychodziła trójka CC to poznawał King Crimson, Current 93 i Roxy Music. :) Kanibale nie byli tak przyjaźni jak chociażby Entombed. :)Mort pisze:Trzy pierwsze plyty Cannibal Corpse to klasyka muzycznego barbarzynstwa i nikt nic na to nie poradzi. Tak po prostu jest. Zapatrzony w Slayera i zakorzeniony w latach 80 Eaten Back to Life rozpierdala kazdym prostym riffem, wokalem jaskniowca i lupnieciem Mazurkiewicza, tu nie ma zmiluj, glowa sama sie kiwa. Na dwoch kolejnych plytach wyznaczyli owczesne granice ciezaru i brutalnosci i zaczeli zjadac ludzi. Nigdy nie byli zespolem dla elegancikow.
- Morph
- Kontakt:
Jezusie Nazareński, przecież Cabinal Corpse to najprzyjaźniejszy z death metali. Jak tylko mi się Vader w gimnazjum znudził to sięgłem byłem po CC :D. Nawet Amon Amarth i In Flames było później :D.
Give birth to something dead
Give birth to something old
Trudno nie zauważyć, że w latach 89-92 death metal najwyższej próby to niekoniecznie ten z nalepką Cannibal Corpse. Jednocześnie biorąc całokształt trzeba mieć złą wolę, by nie zauważać jak ważnym zespołem jest wspomniany CC, więc nie wiem po grzyba, aż tak gorąca dyskusja , notabene w temacie o Therion , który z death metalem kojarzony jest głównie przez facetów z zakolami i rozwiniętym mięśniem piwnym.
-
- rasowy masterfulowicz
-
- rasowy masterfulowicz
Cannibal Corpse i Entombed celowali w co innego. Ten pierwszy powstal po to by napierdalac brutalnie(i byli w tym wtedy praktycznie bezkonkurencyjni) drugi zeby grac ciezka muzyke.
I AM MORBID
Też to akceptuję, ale dużo trudniej mi zaakceptować, że ktoś twierdzi, że to kapela przeciętna.Mort pisze: Oczywiscie akceptuje, ze nie kazdy lubi takie napierdalanie :)
-
- rasowy masterfulowicz
- Morph
- Kontakt:
Myślę, że więcej informacji o Therion jest w topicu o Entum'.
Give birth to something dead
-
- rasowy masterfulowicz
Przecietni na pewno nie byli, to oni wyznaczyli kierunek dla takich kapel, ktore tu niestety chyba malo kto lubi, jak Devourment czy Disgorge, ktore pociagnely temat z Butchered i Tomb jeszcze dalej.
Nie ma co drazyc tej sprawy, kilka lat temu sprawa rzekomego przecietniactwa CC byla rozstrzasana w poswieconym im temacie.
Nie ma co drazyc tej sprawy, kilka lat temu sprawa rzekomego przecietniactwa CC byla rozstrzasana w poswieconym im temacie.
Ostatnio zmieniony 16-11-2011, 00:44 przez Mort, łącznie zmieniany 1 raz.
I AM MORBID
... wszystkie płyty Motorhead są takie same, a Bon Scott ma identyczny głos jak Brian Johnson. Wiem, wiem, spotkałem się z takimi opiniami. Jeszcze - metal to kupa hałasu bez ładu i składu - tworzą go ludzie, którzy nie potrafią grać na instrumentach - szarpią struny i krzyczą. No i Cannibal Corpse jest monotonne. :) Napisz jeszcze, że ich wszystkie płyty są takie same. :)Bambi pisze:No niestety, ale są monotonne.
A gdzie osiem lat później był Entombed, a gdzie Cannibal Corpse?twoja_stara_trotzky pisze:i, CO NAJWAŻNIEJSZE, gdzie TRZY LATA później było Entombed
- Headcrab
- weteran forumowych bitew
- Kontakt:
Dzięki za podsunięcie pomysłu by Devourment sobie jutro odświeżyć.Mort pisze:Przecietni na pewno nie byli, to oni wyznaczyli kierunek dla takich kapel, ktore tu niestety chyba malo kto lubi, jak Devourment czy Disgorge, ktore pociagnely temat z Butchered i Tomb jeszcze dalej.
Ỏ̷͖͈̞̩͎̻̫̫̜͉̠̫͕̭̭̫̫̹̗̹͈̼̠̖͍͚̥͈̮̼͕̠̤̯̻̥̬̗̼̳̤̳̬̪̹͚̞̼̠͕̼̠̦͚̫͔̯̹͉͉̘͎͕̼̣̝͙̱̟̹̩̟̳̦̭͉̮̖̭̣̣̞̙̗̜̺̭̻̥͚͙̝̦̲̱͉͖͉̰̦͎̫̣̼͎͍̠̮͓̹̹͉̤̰̗̙͕͇͔̱͕̭͈̳̗̭͔̘̖̺̮̜̠͖̘͓̳͕̟̠̱̫̤͓͔̘̰̲͙͍͇̙͎̣̼̗̖͙̯͉̠̟͈͍͕̪͓̝̩̦̖̹̼̠̘̮͚̟͉̺̜͍͓̯̳̱̻͕̣̳͉̻̭̭̱͍̪̩̭̺͕̺̼̥̪͖̦
-
- rasowy masterfulowicz
Trzeba przyznac, ze ten teledysk CC jest, zeby nie napisac brzydziej, bardzo slaby. ;)Maria Konopnicka pisze:
Nie ma co porownywac tych kapel, CC od czasu Vile to tytani pracy, od 1996 z grubsza loja to samo, zawsze cos tam dorzuca, zrobia bardziej technicznie albo bardziej chwytliwe. Chlopaki z Entombed maja "otwarty umysl", chcieli probowac roznych rzeczy. Podoba mi sie ich podejscie, ale efekty niekonicznie. Kanibale, za to nigdy nie zawodza swoich fanow. :)
I AM MORBID