HORRENDOUS

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Ascetic
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Re: HORRENDOUS

20-09-2015, 15:45

Samo pojęcie "light def metal" boli jak hemoroidy czekające na laserowe usunięcie ...
Ja wypieram ze swojej świadomości, że coś takiego istnieje ...

Niech sie wypowie ten, co to wymyślił

jak się pytają to go nie ma - Pacjent to ty?

Obrazek
Ostatnio zmieniony 20-09-2015, 16:00 przez Ascetic, łącznie zmieniany 1 raz.
Poro
Awatar użytkownika
Sybir
mistrz forumowej ceremonii

20-09-2015, 15:58

Ja na razie dystansuję się od tej etykiety - do czasu zbadania pacjenta, czyli Anareta ;) Ferować wyroki będę pewnie w listopadzie, nie wcześniej.
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
Awatar użytkownika
Ascetic

20-09-2015, 16:05

Sybir pisze:Ja na razie dystansuję się od tej etykiety - do czasu zbadania pacjenta, czyli Anareta ;) Ferować wyroki będę pewnie w listopadzie, nie wcześniej.
widzę, że Kolega hołduje postawie "poprawność polityczna" (postawa de mode i szkodliwa - tak na marginesie),
cóż, zaryzykuję ;-) zagram "wabank" i podtrzymam swoją opinię

w najgorszym wypadku, później zmienię nicka, avatara i płeć
trzeba mieć swoje zasady ;-)
Poro
Awatar użytkownika
Sybir

20-09-2015, 16:14

:D
Nie poprawność polityczna decyduje o mojej postawie, lecz skrzywienie zawodowe, Panie Kolego - dum spiro, spero ;)
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
Awatar użytkownika
Ascetic

20-09-2015, 16:40

ja na polu zawodowym jestem również do bólu poprawny i konformistyczny -;) czego sie nie robi dla ciężkiej kasy -)

tutaj mogę przykozaczyć i wygłaszać swoje autorytarne opinie ... brawo ja -) i w ten sposób oberwało sie kolejnemu "krokowi milowemu w rozwoju death metalu" oraz genezie powstania subgatunku muzycznego zwanego lajtdefmetal ... houk
Poro
Awatar użytkownika
Sybir

20-09-2015, 16:43

Tośmy się zrozumieli, nie ma co :D
Awatar użytkownika
Ascetic

20-09-2015, 16:49

i tym miłym akcentem powinnismy zakończyć nasza konwersacje ...
teraz w oczekiwaniu na hejt zhejtowanych wyperdalam w podskokach z tego topiku ... jump, jump
Poro
Pacjent

20-09-2015, 19:01

Ascetic pisze:Samo pojęcie "light def metal" boli jak hemoroidy czekające na laserowe usunięcie ...

Nie wyprę się. Poboli, a później przestanie i sam będziesz się z siebie śmiał.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Awatar użytkownika
Ascetic

20-09-2015, 19:26

Pacjent pisze:
Ascetic pisze:Samo pojęcie "light def metal" boli jak hemoroidy czekające na laserowe usunięcie ...

Ty tak na poważnie? No wiesz, że sie bede śmiał, że lajtdefmetal i takie tam ?
Poro
Pacjent

20-09-2015, 19:28

Ascetic pisze:
Pacjent pisze:

Ty tak na poważnie? No wiesz, że sie bede śmiał, że lajtdefmetal i takie tam ?
Lajtowo śmiertelnie poważnie.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Awatar użytkownika
Ascetic

20-09-2015, 19:33

jak się pytają to go nie ma - Pacjent to ty? [/quote]

Nie wyprę się. Poboli, a później przestanie i sam będziesz się z siebie śmiał.[/quote]

Ty tak na poważnie? No wiesz, że sie bede śmiał, że lajtdefmetal i takie tam ?[/quote]

Lajtowo śmiertelnie poważnie.[/quote]

Jak śmiertelnie to ok -:)
Poro
Awatar użytkownika
moonfire
zahartowany metalizator

02-11-2015, 17:28

Pojawił się stream nowego albumu.

http://kvlt.pl/newsy/horrendous-streami ... y-anareta/" onclick="window.open(this.href);return false;

Jest też na Spotifaju.

I jak? Mnie za pierwsztm razem nie chwyciło, brakuje mi tu mocniejszego, bardziej prostego grania jak na debiucie. Będę się jednak przysłuchiwał.
Awatar użytkownika
manieczki

02-11-2015, 17:32

moonfire pisze:Pojawił się stream nowego albumu.

http://kvlt.pl/newsy/horrendous-streami ... y-anareta/" onclick="window.open(this.href);return false;

Jest też na Spotifaju.

I jak? Mnie za pierwsztm razem nie chwyciło, brakuje mi tu mocniejszego, bardziej prostego grania jak na debiucie. Będę się jednak przysłuchiwał.
Ty tez bierzesz udzial w tym guwnoportaliku kvlt? :D

Po ręcę stworza wiem, ze targetem sa kuce max 18lat
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Harlequin

02-11-2015, 17:57

Stream... CeDe dziś do mnie dotarło.
Awatar użytkownika
Sybir

14-12-2015, 20:19

Cisza jakaś zapadła na forume odnośnie Horrendous, nikt o nowej płycie nie rozprawia - a szkoda, bo jest db, a nawet bdb. Określenie Pacjenta ("light death metal") jest może nieco sztywne i rażące, za to pasuje to tego, co Amerykanie prezentują na swojej trzeciej dużej płycie. I nie należy odczytywać tego jako zarzut, absolutnie. Jest dużo melodii, ale bardziej w klimacie rocka z lat 80. Inna sprawa, Horrendous odnalazł chyba właściwe proporcje dla swojej nowej formuły - Anareta jest o wiele bardziej uporządkowana i zborna (kompozycyjnie i, hmm, "ogólnomuzycznie"), niż Ecdysis. Słucham regularnie, dzięki czemu pozycja tej płyty w moim rankingu AD2015 ustawicznie wzrasta.
Z innej beczki, panowie muzycy znowu nagrywają, tak chyba należy interpretować zdjęcie zamieszczone przez nich niedawno na pewnym portalu szpiegowskim.
Awatar użytkownika
Harlequin

14-12-2015, 20:47

Tu nie ma czego komentowac - tą płytę trzeba słuchac i przezywac. Z resztą moją opinię już znasz. Na ten moment uważam, że to najlepsza metalowa płyta (nie tylko deathmetalowa) ostatnich kilku lat. No, ae żeby nie zapeszać to zweryfikuje wypowiedź za rok.
Awatar użytkownika
Sybir

14-12-2015, 20:52

Na początku trochę Ci się dziwiłem odnośnie opinii o Anareta, ale teraz - z każdym kolejnym przesłuchaniem - coraz bardziej rozumiem Twój punkt widzenia. Nie jest to jakaś oczywista płyta, po kilkunastu przesłuchaniach nadal nie do końca wiem, jak ja definiować - więc sobie tę czynność odpuszczę :D
Awatar użytkownika
moonfire
zahartowany metalizator

15-12-2015, 21:11

Mnie też się ta płyta podoba. Wymaga od słuchacza więcej uwagi niż debiut i dwójka. Ale jak się powoli z nią człowiek zapoznaje, zaczyna objawiać coraz więcej atutów. Z jednej strony czuć w niej energię i atmosferę starego death metalu, z drugiej - początki lat 90. i łagodzenia brzmienia, gdy jeszcze nie było na rynku wyjców a la Moonspell. Z trzeciej jednak - całość operuje dużą dozą oryginalności i rozpoznawalności. Horrendous jawi się już jako świadoma swojej wartości kapela. Mam nadzieję, że nie zboczą w kierunku takim jak Tribulation, albo się nie rozwiążą przedwcześnie.
Awatar użytkownika
Wasyl
weteran forumowych bitew

16-12-2015, 20:17

Dobra płyta. Potrzebuje trochę czasu, ale warto kilka razy posłuchać. Ostatni kawałek tylko jakoś mi nie leży.
Awatar użytkownika
Sybir

28-12-2015, 15:53

Obrazek

Mówi Wam to coś? Dzisiaj mam dzień właśnie z jedynką Desultory - i nie wiem, może jestem głuchy, ale jest pewne podobieństwo między tymi dwiema płytami.
ODPOWIEDZ