AGENT STEEL
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Re: AGENT STEEL
Tak, Tak. Kult rośnie. Ja myślę, że ta lista do której został wklejony link doskonale odzwierciedla znaczenie płyt Agent Steel. To jedne z wielu, może z setki, a może z dwóch setek ważnych płyt tamtej dekady. Robienie z tego bożka na zamówienie, to kpina z poważnego zespołu. W drugiej połowie lat osiemdziesiątych, była to jedna z wielu kapel. W żadnym przypadku nie najważniejsza, jeżeli chodzi o ogólnie pojmowany thrash i nie istnieją realne przesłanki, by w 2013 roku podnosić jej status ponad miarę. Dziękuję serdecznie za uwagę.
- Drone
- mistrz forumowej ceremonii
Dziękujemy i oddajemy głos do studia w Warszawie!
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- 83koper83
- rasowy masterfulowicz
Panie profesorze! Apeluję o rozwagę. Jeszcze ze trzy odsłuchy i kto wie, co z tego za zamieszanie wyniknie... A może się jeszcze okazać, że nowe Darkthrone zaciąży bardziej w stronę Forced Entry...
Kerosene keeps me warm.
- Drone
Tak, tak... Muszę ochłonąć. Być może jednak nic się nie zmieni i stanę przed straszliwą prawdą, że "Unstoppable Force" > "Reign In Blood". Czekam. Badam. Porównuję.
-
- w mackach Zła
Zawsze mi bardziej podchodził debiut Agent Steel ("Skeptics Apocalypse") bardziej speedowy, dziki i nieokiełznany, dwójka ("Unstoppable Force") miała lepsze brzmienie ale to już nie było to, takie ułożone granie, bardziej komercyjne.
Proszę natychmiast wezwać prawdziwego lekarza!!! Unstoppable Force za moment wyprzedzi Fas, a przed nami seria niebezpiecznych zakrętów.Drone pisze:Tak, tak... Muszę ochłonąć. Być może jednak nic się nie zmieni i stanę przed straszliwą prawdą, że "Unstoppable Force" > "Reign In Blood". Czekam. Badam. Porównuję.

Czyżby "Unstoppable Force" miało się okazać jedyną płytą świata, która osiągnie magiczną liczbę 10? Czy jest to płyta-matka, z której wywodzą się wszystkie inne płyty świata? Proszę państwa, co za emocje, aż mi nerw w oku podskakuje, a panu po prawej tupie noga. Czekamy na część dalszą.
- vicek
- zahartowany metalizator
Vicek, Ty też się wypowiedz jako nowy adept Agent Steel. Jak się podoba? Trzeba nam więcej inputu opiniowego, ot co.
- Block69
Pierwsze dwie uwielbiam. Od wielu lat. Na dwójce wszystko doprowadzili do perfekcji i jest to jedna z moich ulubionych płyt w ogóle. Trójka i czwórka też prezentują bardzo wysoki poziom, ale to już inne granie.
PENIS METAL
Ostatnia jest doskonała - moim zdaniem lepsza od trójki i czwórki!
- vicek
Wczoraj na youtube przesłuchałem cały ten drugi ich album i wokale jak dla mnie są kozackie, miejscami riffy zajebiste ale jeszcze się nie wgryzłem żeby coś więcej o tym powiedzieć , wiem tylko że i tak będę wolał od tego jedynkę testamentuKarkasonne pisze:Vicek, Ty też się wypowiedz jako nowy adept Agent Steel. Jak się podoba? Trzeba nam więcej inputu opiniowego, ot co.
Skeptics Apocalypse 5/6 Show No Mercy 5/6
Unstoppable Force 5,5/6 Hell Awaits 5,5/6
Omega Conspiracy 5/6 Reign in Blood 5,8/6
Order of the Illuminati 5/6 South of Heaven 6/6
Alienigma 5,5/6 Seasons in the Abyss 6/6
SLAYER > AGENT STELL
Ale zobaczymy co się stanie gdy porównamy płyty nagrane w podobnym czasie
Skeptics Apocalypse 5/6 Hell Awaits 5,5/6
Unstoppable Force 5,5/6 South of Heaven 6/6
Omega Conspiracy 5/6 Diabolus in Musica 3,5/6
Order of the Illuminati 5/6 God Hates Us All 4/6
Alienigma 5,5/6 Christ Illusion 3/6
AGENT STELL>SLAYER :)
Unstoppable Force 5,5/6 Hell Awaits 5,5/6
Omega Conspiracy 5/6 Reign in Blood 5,8/6
Order of the Illuminati 5/6 South of Heaven 6/6
Alienigma 5,5/6 Seasons in the Abyss 6/6
SLAYER > AGENT STELL
Ale zobaczymy co się stanie gdy porównamy płyty nagrane w podobnym czasie
Skeptics Apocalypse 5/6 Hell Awaits 5,5/6
Unstoppable Force 5,5/6 South of Heaven 6/6
Omega Conspiracy 5/6 Diabolus in Musica 3,5/6
Order of the Illuminati 5/6 God Hates Us All 4/6
Alienigma 5,5/6 Christ Illusion 3/6
AGENT STELL>SLAYER :)
Przecież nie słuchałeś ostatnich płyt ANGEL STEEL - zachowujesz się jak kibic, który krzyczy "sędzia kalosz" ale nie widział drugiej połowy meczu. :)
Tak. Jestem typowym fanatykiem. Za starych dobrych czasów wrzeszczeliśmy "sędzia chuj" stojąc przed stadionem po bilety. Inna sprawa, że taką klasyfikację to ja mogę zrobić z każdą kapelą i niekoniecznie słuchając płyt. Stąd moja reakcja.
Ale ja słyszałem te wszystkie płyty, więc moja klasyfikacja jest cenniejsza. :)
- Drone
Powiedzmy sobie szczerze: nie ma lepszej płyty speedmetalowej od "Unstoppable Force". Mówię to z pełną odpowiedzialnością.
To prawda - jest to jedna z lepszych płyt w tej stylistyce. Jak napisałem na pewno pierwsza piątka. Czy nie ma lepszej? Moim zdaniem bez wątpienia lepszymi płytami są "Walls of Jericho" i "Painkiller".
- Lykantrop
O jedynce Metal Church nie zapominajcie towarzyszu :)
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95